SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 04. - 1:31

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 601 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 41  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 06. - 16:46 

Gyerek!
Nem a honlapot kell nézegetni, hanem a riporterhölgy szemeit, esdeklően!!
Tomikám közülünk te vagy a legjobbképű, így aztán............

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 06. - 18:18 

A riporter hölggyel minél előbb meg kellene ejteni a találkozót, mert a gyöngyösi féle helyi televízióknál -hasonló kaliberű működik a mi városunkban is- gyakran fordul elő gazdasági szükségállapot. Ezért az ilyen jellegű anyagot eleve nem is archíválják, és ha hirtelen nincs másik kazetta, akkor kíméletlenül törlik, és felvesznek rá mást. A riporter hölgynek pedig mondani kell, hogy ezen a fórumon csupa jóindulatú modellező fordul elő, akik már alig várják, hogy megnézzék a találkozóról készült tudósításukat.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 06. - 22:51 

Szombat délelőtt Gödöllőn Török Laci irányításával végre a magasba emelkedett ez az óriás csoda a Fieseler Fi-156 Storch.

Kép

A modell építője Gyurkó Pál híres és eredményes magyar modellező. Németországban él és az elektromos óriásmodellek szakértőjeként vált ismertté. Kora előre haladtával arra a nemes elhatározásra jutott, hogy legszebb modelljeit a Budapesti Modellező Sportegyesületnek ajándékozza, tekintettel Meczner András klubelnökünkkel tartott kiváló barátságukra. A klub vezetősége nekem ajánlotta föl használatra a modellt, amit örömmel elfogadtam. (Nehéz volt otthon elhitetni, hogy ezt a modellt tényleg a klubtól kaptam.) A modell még a Nikkel Cadmiumos korszakban épült 24 cellára, ennek megfelelő szabályzóval és 35 Mhz-s vevővel kaptuk. Miután a hozzá kapott aksik a Bermuda háromszögbe kerültek, fel kellett őt szerelnem a mai kor lítiumos technikájával. Ez nem ment simán, mert előszörre belefutottam egy kigyulladós 80 A-es Castle szabályzóba. Óriási szerencsére és a félelmetes reflexeimnek köszönhetően a fa részek csak megpörkölődtek. Úton van a csereszabályzó, de nem tudtam kivárni, így vettem bele a YEP-et. Most már csak a programozás volt hátra egy kétoldalas kártya segítségével. Csekély 6 óra után éreztem, hogy segítség fog kelleni. Azóta is áldom Pfalzer Gábor nevét, aki telefonon adott két tippel kirántott a bajból és már hullottak is le kis pinyómban a falról az oklevelek, úgy ment a motor.
A délelőtti jó időben három kb. tíz perces startot mentünk. A másodiknál már tudtam gyönyörködni a látványban legjobb barátaim társaságában. Külön köszönöm Pásztor Gabinak, hogy eljött és fotózott és biztatott. A madárka jól vezethető, nyugodt, de szerintem kellett volna Pali bácsinak kicsit csalni, mert hiányzik a "V" állás. Nehéz csúszásmentesen vezetni, ami bajt nem csinál, csak nem csinos.
Most látom kicsit elfajultam a terjedelemben, bocsi, de ezt muszáj volt el mesélnem. Éljenek a modellezők! Legyen szép idő és ne felejtsetek el kilebegtetni!!!!
Üdv Laci

Néhány korrekt infó a Storch-ról:
Méretarány 1:4
Fesztáv: 320 cm
Súly: 5 kg
Motor: Plettemberg belső forgórészes
Áttétel: Maxon 1:6
Légcsavar: CamCarbon hátrahajló 20x12, 50mm-es középrész (villa)
Szabályzó: YEP 120 A, 4-14 cellára OPTO
Meghajtó akku: Turnigy 2x6 cella 4000 mA
Vevő akku: Eneloop 2000 mA 5 cella
Irányítás: Yeti, Duplex 2,4 Ghz
Irányított funkciók: csűrő, magassági, oldalkormány, motorgáz
Építőanyag: kék hab-rétegelt lemez- balsa szendvics szerkezet
Tervben: ejtőernyős kidobó szerkezet, és vontatószem beépítése

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára user_1676 2012 okt. 06. - 23:20-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 06. - 23:02 

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A többi fényképet és videót a repülésről itt találod:
https://picasaweb.google.com/1118045444 ... directlink

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára user_1676 2012 okt. 07. - 10:42-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 07. - 9:11 

GRATULÁLOK ÉS FENT VAN A fACEBOOKON!

Tamásbá

Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Régi Rubik Repülők
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 07. - 13:10 

A múlt vasárnap, Tóth Pistáéknál voltunk látogatóban a feleségemmel. Még nyáron, a Retroplane találkozón mesélt a gépeiről. Kiderült, hogy Pista már régen elkezdte a régi magyar repülők építését 1:5 méretarányban, aminek hallatára egyből az jutott eszembe, hogy ezt látni kell. Tehát elmentünk Orosházára. Nos amit ott találtam az egy csoda ! A garázsból lett modellező műhelyből sorra kerültek elő a modellek. Két órán keresztül csak a vitorlázó gépeket nézegettük, vettük elő a ”hangárból”.

Kép

Elsőnek Schwachulay Sándor: Szent György nevű gépének a modellje került elő a hangárból.

Kép

A második gép egy Zögling.

Kép

A harmadik egy motoros repülő. Horváth Ernő ”Fecske” nevű gépe egy 10ccm négyütemű motorral.

Kép

És egy Rubik repülő az EMESE B.

Kép

Vissza a tetejére
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 07. - 13:32 

A folytatásban az R-16 Lepke következik. Pista ennek a gépnek az 1:4 méretarányú változatát fogja most megépíteni. Úgy, hogy kérnék mindenkit akinek fényképei vannak a gépről főleg a műszerfalról az töltse fel ide.

Kép

Kép

A következő az R-07 Tücsök. Érdekessége, hogy ezzel a lajstromjellel katonai kiképzésre használták 1940-1944 között.

Kép

Kép

R-07 Vöcsök

Kép

R-26 Gőbé

Kép

Vissza a tetejére
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 07. - 13:41 

És a teljesség igénye nélkül néhány motoros modell.
Fokker D8 6,5 ccm Webra motorral.

Kép

ME-109

Kép

És még rengeteg lóg a falon.

Kép

Tóth Pistánál készült többi fényképet itt találod:
https://picasaweb.google.com/1118045444 ... b6wtpnv5wE

Köszönöm a szíves vendéglátást és a lehetőséget, hogy megnézhettem ezeket a csodás modelleket.
Pásztor Gábor

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 07. - 16:44 

Gábornak köszönjük szépen a képriportot! Pista bitang szerencséd hogy olyan messze lakunk egymástól! Én már biztosan az őrületbe kergettelek volna a folyamatos nyaggatásommal hogy repítsük meg ezeket a gyönyörűségeket! Bár mikor ha időjárás megengedi és rászánod magad megvontatom akár melyiket de inkább mindegyik vitorlázód!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 07. - 20:20 

Egy biztos: Pista amikor lemegy a műhelybe vélhetően nem kell mindenféle fedő szöveggel előállni, és addig marad, amíg jól esik neki. Vagy is a felsége nem kap rohamot ha egy újabb modell -esetünkben a Lepke- készül, így akaratlanul is "partner" e szép, és értékes géppark létrejöttében. Ez a példa is bizonyítja, hogy a nyugodt, és termékeny alkotó munkához a megfelelő családi háttér nagyon is szükséges.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 08. - 5:26 

Ez már nagy igazság.Jó modellezéshez jó családi háttér szükséges. Köszönet jár érte azoknak akik hozzásegítenek bennünket, hogy azt csináljuk amit szeretünk. Persze mi se vagyunk hálátlanok hiszen minden rendezvényre magunkal visszük a családot is.Így aztán szép nagy család a modellezők családja!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 10. - 6:36 

Kép
Tamásbá-
Gábor készülő szuper modellje!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tamásbá 2012 okt. 10. - 11:34-kor.

Vissza a tetejére
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 10. - 10:38 

Igen pontosan ezt a változatot építem. Ez a Szittya II. Ehhez akkoriban a Szolnokiak rendeltek egy nagyobb kabintetőt amiből jobb volt a kilátás. Én azt a variációt fogom elkészíteni.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 11. - 15:39 

Pásztor Gábor barátom a Pipishegyi Retroplane Verseny egyik versenyigazgatója"
elküldte számomra a rendezvény EMLÉKPLAKETJÉT.

KÖSZÖNÖM!
Tamásbá

Kép

Vissza a tetejére
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 17. - 20:05 

Elkészült a Kánya a Goldtimer Alapítványnál! Ma mutatták be Budaörsön.
http://www.origo.hu/techbazis/20121017- ... ztese.html

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 601 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 41  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra