Tisztelt Kollégák!
Papp József kedves meghívásának tettünk eleget Hétfőn, amely szerint egy teljesen laza közös örömrepítésre invitált bennünket az ő magánrepülőterére, ami a 31-es út mentén van, Szentmártonkáta és Nagykáta között félúton. Az év egyik legszebb napját fogtuk ki az időjárással, amit fokozott a figyelmes vendéglátás és a kitűnő hangulat. Mindenki hozta a kedvenceit és sorra következtek a szebbnél szebb startok. Gosztola Pisti a mini kategóriában jeleskedett, de most végre belefért, hogy egy kis átszerelés után Pásztor Gabi kipróbálja Kornó Pisti Stern 13-as vitorlázóját. Ez a start talán túl jól is sikerült, mert Gabi olyan hamar "ráérzett" a nagy madárra, hogy már ciki volt nekünk öregSterneseknek amilyen gyönyörűen elvezette. Az igazság az, hogy nagyon örültünk mindnyájan, mert a madárka tényleg nagyon jó és szerintem Gabi biztos összerak egyet a télen. Sok próbarepítés után most Szécsi Imre igazi vitorlázó formájú AM 40-ese is szuperül ment föl is, meg vitorlázásban is nagyon jól mutatott 3 m-es szárnyaival. Tökéletes lesz az elektromos antikban. Brindzik Laci elektromos vitorlázóját egymás közt " Sárgarigónak" neveztük el a szine miatt. Gelencsér Kálmánnal az élen ezen hiénáztunk a legszívesebben, mert a 70 es éveket idéző formájával nagyon jó gyakorló gép és sokunkban keltett jó érzéseket a rádiós vitorlázás kezdeti korszakáról. Közben házigazdánk az FPV repülésből tartott nekünk bemutatót. A villanymotoros vitorlázó fedélzeti kamerája olyan HD minőségű képet közvetített a kocsiban lévő monitorra, hogy nem hittem a szememnek. Ebbe a különleges műfajba is könnyű beleszeretni,úgyhogy gyorsan visszatértem az én kis és nagy Stardustomhoz. Újra megállapítottam, hogy a villany motorgyártók nem gondolkodnak két cellában így a nagyobbik Stardust lehet átalakul a télen robbanómotorossá. A "kicsi" 230-as fesztávval nagyon jól ment, alacsonyan is sikerült sokáig fennmaradni. Nálam már csak Berkó Gyuri maradt fönn tovább a jó kis lila 400-as repcsijével már csak a nyakzsibbadása miatt kellett leszállni.A délután egyik fénypontja volt Bagi Sándor óriás műrepülő bemutatója.Olyan a motorhangja és a látvány is amit utoljára Veres Zoltán élő bemutatóján éreztem. Olyan szép nap volt, hogy Kanyik jóskával és Papp Józseffel arról beszélgettünk, milyen jó lenne gyakrabban találkozni, úgy mint Pipishegyen vagy itt a 31-es mentén. Ma azonban egyre nehezebb. Én azt mondom vigyük tovább a zászlót, mondjuk el mindenkinek mennyivel jobb együtt repíteni, mint egyedül, legyen az verseny vagy örömrepítés, a lényeg a találkozás a barátokkal. Jó hosszú lett megint, pedig nem is írtam le mindent. Üdv Laci
|