Háj All,
Én is haladtam egy keveset.. gyártottam pár hasznos alkatrészt.
Ilyen lesz az árbocom vége:

Ez egy 2mm-es lemez L alakúra kivágva, az egyik vége 40mm és 7mm széles, nagyon paszentosan megy bele a 8mm-es karboncsőbe, majd epoxyval öntöttem ki a rést.
Ilyen lesz a boom tartó, feszítő.. (talán ezt hívjátok öregfának??)

Ez még vékony zsinórral (olyan 0.8mm) be lesz bandázsolva, és utána kap epoxyt bőven.
A boom-ot is, és a feszítőt is 1-1 gömbfejjel csavaroszom a lemezhez.
Ettől meg totál ki vagyok

az a lemezke, ami egyébként nagyon szép lenne és tartja majd az árbocomat, hát olyan mint az ökörhugyozás (bocs, de tényleg olyan).. nem tudom, néha dolgok baromira nem akarnak szépen sikerülni, és ez bosszant.. pedig bepontoztam fúrás előtt, és mégis félre vitte.. igaz nincs állványos fúróm (talán eccer lesz) és kézi fúróval és rosszúl köszörült fúrószáűrakkal csak ilyet tudok. pl. a súlyesztések 5 szögek.
Mind1.. az árboc végébe egy 4mm-es imbusz csavarból (ami nem volt végig menetes) lefűrészeltem a menetes részt, és nyomtam epoxyt az árbócba, majd felnyomtam neki az imbuszcsavart fejjel felfelé annyira, hogy majd 2mm lógjon ki az árbocból. És innen is kapott bőven epoxyt egészen az árboc vége síkjáig kitöltve, így a 4mm-es csavar mint központosított tüske megy a lyukakba, és mivel 2mm-es a lemez nem a tüske, hanem az árboc talpa fog felfeküdni a lemezre, ami szépen elosztja a terhelést.
Amit nem tudtam, hogy hová is kéne tenni, így csak remélem, hogy a fedélzeti nyílás miatt elég hátra is tudom majd rakni az árbocot, de az biztos, hogy előre is, mert a lemezcsík 60mm-en belül engedi ide-oda rakni az árbocot.
Ja itt nálunk a horgászboltban vettem fonott zsinort (40-es, ami ugye 0.4mm) nagyon jó! 36Kg a szakító szilárdsága, és abszolút nem nyúlik, és műszálas, tehát szereti a vizet.
(igaz 2x10m volt egy 1000-es, de sztem megérte)