SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 21. - 22:12

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 769 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 52  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 20. - 12:03 

Manópapa írta:
Üdv Mindenkinek :D
van bőven, akkor a két mikrokapcsolós technológiámmal, megoldódik az előre és hátramenet. :D

Javaslom az egy tolókapcsolós irányváltó megoldást. Nekem ez vált be legjobban. A kapcsoló fogantyúját átfúrom, és a szervó tolórúdját ezen a furaton vezetem keresztül. A tolórúdra sorkapocsból (csoki) kiszedett ütközőket teszek.

Képek itt:

http://forum.rcmodell.hu/index.php/topi ... #msg528741

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája: Columbia Mission Boat
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 20. - 12:04 

Újabb hajó a sólyatéren 1 hétig!

Sajnos a képek túl nagyok és átméretezés után rosszul láthatóak ezért nincs beillesztett kép!

http://cnctar.hunbay.com/dobos_antal/Columbia/

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 20. - 12:58 

Nagyon ügyes megoldások vannak " mamut " tengeralatjáróján.
Ez járható út érdemes követni.
Gratulálunk.Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Re: Columbia Mission Boat
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 20. - 16:58 

airfoil6205 írta:
Újabb hajó a sólyatéren 1 hétig!
Sajnos a képek túl nagyok és átméretezés után rosszul láthatóak ezért nincs beillesztett kép!
http://cnctar.hunbay.com/dobos_antal/Columbia/

airfoil6205
Ez nagyon szép!!!
Köszönet érte már le is mentettem.

ace..5
Légy üdvözölve a Sólytéren.
Ugyan jó magam is kezdő vagyok de elhiheted nagyon jól választottál :-)
A rajzokat szívesen átküldöm neked.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 20. - 17:25 

Szép napot mindenkinek!

Egy ideje már figyelem ezt a topicot, és beleszerettem a NAXOS-ba.
Igaz, nincs túl sok tapasztalatom a hajók terén (sem), egy kis walrust építettem eddig. Igaz, hogy ez már teljesen más kategória, mégis, minél tovább nézegetem, annál nagyobb az elhatározás bennem, hogy megépítsem. Szóval, szeretném én is elkérni a rajzkészletét, ha át tudnátok küldeni, megköszönném.

Üdv: frenky

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 20. - 17:44 

Üdv a fedélzeten :D

Ennek semmi akadálya, hiszen ezért jött létre ez a topik. :D
Én most egy kicsit vissza vonulok, de ez nem azt jelenti, hogy nem leszek egyáltalán.
Egészen egyszerűen arról van csak szó, hogy a nyakamon van a nyári program, és amíg az be nem indul, elég sok időmet veszi el.
Ezért lenne két javaslatom.
Az egyik, mivel Berger (Mihály) most építi, és a rajzai kéznél vannak, rajz ügyben mindenki inkább őt keresse, mert nálam most a PAOLO és az ORION van elől. :D
A másik javaslatom az lenne, hogy próbáljatok összhangban dolgozni, tudom mindenkinek mások a lehetőségei, de ha segíteni kell, egyszerűbb válaszolni.
Amit még fontosnak tartanék, az a képi dokumentáció.
Nagyon sokat segít nekünk is, látjuk hol és mivel akadtatok esetleg el, és sokat segít azoknak is, akik még csak ez után kezdik el építeni.
Ha aztán később összeáll egy komplett dokumentáció, érdemes lenne össze szerkeszteni, ahogy Zsolt csinálta a Walrussal.

Üdv Mindenkinek, Manópapa :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 21. - 17:00 

T. Manópapa!

Köszönöm a szíves fogadtatást! Megfogadom a javaslatodat, megpróbálom magam ehhez tartani,
bár elsietni nem akarom az építést, nehogy valamit helyrehozhatatlanul elrontsak

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 21. - 17:23 

frenky írta:

...bár elsietni nem akarom az építést, nehogy valamit helyrehozhatatlanul elrontsak

Szia!

Szinte lehetetlen helyrehozhatatlanul elrontani egy hajót 8) 8).

A világon legalább egy olyan építettek már "valódiban" amihez amit csinálsz hasonlítani fog.

Üdv, Géza

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 21. - 19:31 

Sziasztok!

A leírtak nem kívánnak senkit sem slendrián munkára ösztönözni, mondván késöbb majd kifoltozom.
A célom az, hogy megmutassam, egy adott szinten korrektül megépített modell - ami az akkori tudásszintünkkel kiemelkedő saját teljesítmény volt - a későbbiekben hogyan alakítható, kidolgozottsága hogyan fokozható. Bátran vágjunk bele, mert látható "végérvényesen elrontani" nemigen lehet egy hajót.

A története a hajónak röviden: a két keresztfiam egy hét nyaralásra érkeztek hozzám, és rácsodálkoztak a hajómodellezésre. Nem készültem szinte semmivel erre, így abból építettünk ami volt a háznál. Mivel 2 tábla rétegeltem volt, 50x20 cm-es 2-es és 4-es, ezért a hajó 50cm hosszú lett, fedélzete 2mm-es, gerince a 4mm-es. A bordákra már nem futotta ezért "kék habból" lett kifaragva a test, majd megmaradt üvegszövet lett rágyantázva. Azután kapott maradék anyagokból felépítményt és ilyen lett:

Kép

A hajó jó úszásteljesítményt produkált. Úgy gondoltam, az idei nyárra is jó lesz ezen a testen valamit csinálni. Elsőnek nekiláttam keresni olyan hajót, ami alapján a test "továbbfejleszthető". Nézegetve a hajókat, sikerült 1:35 méretarányban 3 olyan yachtot találni ami kiindulás lehetett. Tervrajzokat nem találtam, ezért olyan hajó jöhetett szóba amihez gyártó vagy a megfelelő újságok több nézetből mellékelnek fényképeket. A gyöztes az olasz Baia cég hajója lett.

Kép

Azért "előtáncolom" a fiúknak a teendőket, és a jellemző fő vonalakhoz szükséges alapelemeket elkészítettem.

Kép
Kép
Kép
Kép

Van még munka rajta, de jól látható, hogy a hajótest vonala drasztikusan megváltoztatható (megemelhető), korláttal ellátható és lépcsőzhető utólag könnyedén. Júliusban érkeznek a fiúk, és a kezükre adom a szerkezetek.

Üdv, Géza

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 21. - 19:35 

Szolgálati közlemény

Ma véget ért a Gyereknapi rendezvény szervezése, és egészen jó programot sikerült összehoznunk. :D

A helyszín a Duna part, a Péntek Esti Korzó helyén.
Időpont, Május 31 Vasárnap.
Kezdés reggel 8 óra 30 perc, mert ekkor kell nevezni a Horgászversenyre, ami 9 órakor kezdődik. :D
Ez 11-ig tart, de közben hogy azok se unatkozzanak, akik nem horgásznak, lesz Mentőautó, Tűzoltó, Kukás autó amit birtokba vehetnek a gyerekek.
Valamikor, a horgászverseny után, a VÍZIREDÉSZET tart bemutatót, és egy kis hajózást is. :D
15 liter benzinnel már hozzájárultunk. :D
Lesz kutyás bemutató is, de ennek az ideje még tárgyalás alatt áll, ahogy a BÁBSZÍNHÁZ is még csak holnap közli az érkezését.
Kézműves foglalkozások nonstop, vetélkedők közül ízelítőnek, lekváros kenyér evő verseny, gólyaláb, diógurítás, célbadobás, stb ...
Aki akar, tanulhat Róvás írást. :D
Én k.b. 13 órától fogok a gyerekekkel kishajót építeni, no meg hajózni. :D
A hangulat biztos jó lesz.
Én arra kérek mindenkit, aki csak tud, jöjjön, és tegyük feledhetetlenné ezt a napot a gyerekeknek.
Hajózzunk egy jót, mert "Navigare Necesse Est"

Üdvözlettel, Manópapa :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 21. - 20:22 

Figyelem!

A műhelygyakorlatokaban új topicot nyitottam "fa anyag" címmel, érdemes megnézni! :oops:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 22. - 5:32 

Rgform ez a példa egy hajó újászületéséről példás.
Hihetetlen hogy néhány fillérből mekkorát lehet emelni egy hajón.
A srácoknak is biztosan nagyon fog tetszeni és lekesen fognak egy mai modern hajót építeni.
Kicsit olyan mint egy időugrás :-).
Természetesen továbbra is az a cél ahogyan írtad is mindebki kerülje a slendriánságot :-)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 22. - 13:09 

Haladok a Riva-val. Bár most már látom, hogy nem túl pontos a tervrajz. Ugyhogy inkább csak egy Riva szerű hajó lesz.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 23. - 9:45 

Szervusztok

Nagyon köszönöm a szives fogadtatást.Bocsánat hogy,hogy idáig nem irtam, de nagyon sok melom volt.

Kedves Berger.
nagyon megköszöném, ha a tervrajzot átküldenéd.

ACE

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 23. - 10:36 

Üdv Mindenkinek :D

Tegnap Mihállyal (Berger) elég alaposan kibeszéltük, hogy mi is legyen a következő projekt.
Az Ő ötlete az volt, hogy kezdjük el a GDANSK megépítését, mert az fulscale, és elég sokáig tartana az építése, a rajzkészlete pedig nagyon részletes.
Az ötlet, tetszett nekem is, de gondolkozás tárgyává tettem.
A döntésem végülis a PAOLO M mellett szól, két okból.

1, Még nem tartom időszerűnek egy fulscale hajó építését, mert bár lenne néhány eléggé felkészült ember aki megbirkózna a feladattal, de gondoljunk a többiekre is, akiknek még esetleg gyakorolnia kell.
Egyszóval, tartsunk be egy folyamatosságot. :D

2, Szilárdka nagyon szépen megcsinálta PAOLO rajzait, több méretben is, amit kár lenne kihagyni. Becsüljük meg a munkáját azzal, hogy meg is építjük.

Én azt javaslom, hogy építsük a Paolot következő hajónak, és mivel a rajzkészlete fele annyira sem részletes mint Gdanské, egészítsük ki a felszerelési tárgyait annak a rajzkészletével.
Mivel mindkét hajó kikötői vontató, ráadásul jellegzetesen egyforma a felszereltsége, nem okoz problémát az adoptálás.
Ami még fontos, az az, hogy a GDANSK rajzkészlete akkora, hogy nem tudom tovább küldeni egyelőre email, mert nincs olyan forma, amit elfogadnak a levelezési csatornák.
Szilárdkának is CD-n küldtem el, Berger pedig nálam mentette le a gépről.
:D

Ha túl leszek a Gyereknapi rendezvényen, és utána a Korzó beindításán, akkor majd szétbontom A 4 méretűre a rajzokat, de úgy lesz vagy 70, 80 oldal. :D

Üdv Manópapa :D

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 769 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 52  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra