gvandor írta:
Valahol a másik fórumon írta valaki az egyméteres témában (''not for sale''), hogy a versenyen a hajótest 10 %-ban befolyásolja a sikert, és a kormányos tudása 90 %. Úgy érzem, hogy pl. IOM-ban G. Bantock hajói azért teljesítenek olyan jól, mert a legjobb kormányosok mennek velük. Valószínű, hogy ők saját építésű hajókkal is az élmezőnyben lennének.
Egy "megtámasztás"! Hiszen Gvandor fején találta azt a bizonyos szöget
2012. Tókerülés.
Kiss Péter barátom elkísért, és elindult a "régi" talán 10-15 éves "házi készítésű" Predator típusú hajómmal.
Beállítottam a Belo által kidobott, Riplakhoz került majd ajándékként megkapott "A" riget amelynek tartó elemeit saját magam készítettem. Utána, hidd el de tényleg igaz!, a vízre szállást megelőző néhány percben elmondtam Neki, miket kell pöcögtetni egy távirányítón a hajó irányítása érdekében.
A startot követően persze visszamentem Hozzá, mondván: ha akarod megvárlak és mehetünk együtt!
Áhh, menj csak, majd csak rájövök miként működik ez az izé.
Néhány perc múlva elrohant mellettem és "beszólt": túl negatív tackon mész!
Legközelebb már csak a Forrai Csaba után szaladva láttam....amikor szembe jöttek már!
A tényszerű eredmény:
http://www.tokerulo.hu/eredmenyek/2012-II Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny
Ennyit a hajó túllihegése ügyében.
Természetesen " két Kiss Péter" között a hajó minősége is dönthet. Ide kellhet az a bizonyos néhány százalék plusz!