Manópapa írta:
Ne aggódj!
Szerintem, Sry-on kívűl senki sincs kész a hajójával, de ez nem zavar.
Üdv Manópapa.
Ne aggódj, ma estére kiderült én sem vagyok kész a "Docking Tug-gal"....
Tegnap még úgy volt, hogy kész vagyok, ma délre kiderült mégsem vagyok kész... Tanulságul leírom az esetet.
Elhatároztam, hogy az ideiglenesen lealapozott testet véglegesre festem. Kezdődött egy alapos csiszolással, gletteléssel, csiszolással, szórógittel, vizes csiszolással...
Általában egy ilyen kisebb méretü hajóhoz spray-akril festékeket használok, autójavitáshoz valókat pl. MOTIP Autolack Acryl, Ezek a festékek iszonyú gyorsan meghúznak, és ráfesthető a következő réteg.
Nekiláttam beszereztem szürkét a testhez és felépítményhez, feketét a szerelvényekhez, pirosat a vízvonal alatti részhez, kort gyűrühöz, mentőövhöz, tűzoltó palackokhoz...
Eljutottam a pirosig kb délelött 10 körül, lefujtam a maszkolt testet, a mentőőveket, stb..... Gyanútlanul fel akartam emelni az egyik mentőővet kb. egy óra múlva és hozzáragadtam !
A piros festékpalackot ugyanott és együtt vettem a többivel, ugyanúgy nézett ki a palack, de mégsem MOTIP volt!!! Igen furcsa magyar "cimkécske" volt rajta, idézek belőle:
"mügyanta festék"

"teljes száradás 24 óra"
"acryl lakkal nem lakkozható át"
Visszavittem a boltba, úgy néztek rá mint egy csótányra, de látva a saját cimkéjüket és az árazásukat, szó nélkül cserélték Motip-ra!
A két réteg pirossal fujt részek este 7 - kor még érintésnél tapadtak!!!
Ugyhogy a hajó Velencén maradt, várja a teljes száradást, majd a lecsiszolást... és ujrafestést!
Üdv, Géza