Tartalomjegyzék Megálló Csoport
Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Alkoholbetegség
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szólj hozzá/nk! :-)
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Joe

HozzászólásElküldve: Szomb. Okt. 07, 2006 2:06 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok :)
Alkoholista vagyok...
Ma is voltam AA-ban és már nem volt olyan rideg. Holnap elmegyek egy másikba is, ha sikerül. Szeretnék minél több AA-st megismerni és talán íyg több történetet megismerni, több tapasztalatot szerezni.
Egy nagyon fontos dologban mára megvátozott a hozzáállásom.
Nem a családom, a kisfiam, a házam, a kertem miatt szertnék már leállni az ivással, hanem azért, hogy mindezek a személyek, dolgok körülöttem maradjanak és tudjam őket annyira rendben tartani, hogy örömömet találjam benne.
Kitaláltam, hogy a virágaim, meg a gyerekem miatt? :oops:
De nem!!!! Azért kell, hogy ÉN mindezeket magam élvezni tudjam. Önző dolognak tűnik, de közvetetten mindenki jobban jár. És én a legjobban....
Köszönöm, hogy meghallgattatok!
Joe

HozzászólásElküldve: Vas. Okt. 08, 2006 8:56 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok:)
Alkoholista vagyok.
Tegnap is voltam foglalkozáson és ma is megyek. (lassan olyan lesz, mint egy intenzív nyelvtanfolyam :) )
De tegnap egy másik csoportban voltam, amihez az eddigi csopivezető segített hozzá. Tudom, hogy miattam utazott 50 km-ert és köszönöm is neki. (meg merem köszönni, mert ő úgysem fogja ezt olvasni :) )
Láttam, hogy nem csak az eddig általam ridegnek titulált foglalkozások vannak. Ez egy kicsit lazábbra sikerült és hangulatosabb, családiasabb volt. Ennek ellenére, úgy érzem, nem váltok, hanem mindegyik helyre el fogok járni, amennyire csak tudok.
Sokminden változik bennem a napokban. Eddig talán csak mondogattam, mint a fogyókúrás, hogy holnaptól kevesebbet eszek, de ezt a tál pörköltet még bezúzom. De kezd kialakulni bennem az, hogy már tényleg abba kell hagyni, különben megdöglök. Hallom, ahogy mindenki elmeséli a történetét és csak egy kiút van. De ezt az utat mindenkinek magának kell megtalálni. Ehhez várok segítséget. Minél több történetet hallok, annál többször érzem, hogy IGEN, velem is ez történik, mint ami vele volt.
Szeretlek Benneteket, de csak úgy fogtok viszontszeretni, ha végre abbahagyom az ivást és normális dolgokat írok, mondok és teszek. Tudom...
Köszönöm, hogy meghallgattatok!
Joe

HozzászólásElküldve: Vas. Okt. 08, 2006 10:53 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok
Alkoholista vagyok...
Nemrég értem haza a foglalkozásról. A mai napom nagyon rossz volt, így inkább nem nagyon beszéltem. Jobb is néha csendben maradni, nyugodtan végighallgatni mások dolgait és megkeresni benne, a saját problémáim gyökerét. De nagy bajban vagyok, mert míg sokan az egzisztenciájukat, a baráti és rokoni kapcsolataikat isszák el, én az agyamat. És ezt féltem a leginkább. Agy nélkül már nem fogok tudni rendesen működni. Vagy a többi majd csak ezután jön? Azt inkább kihagynám. Az agyam talán még visszaáll majd, de többi fontos dolog, ami széppé tezsi az életemet - ha közben eltűnik - visszataszít ebbe a butaságba, amit most művelek. Azért járok el, mert talán lesz egyszer egy hozzám hasonló buta-okos, vagy okos-buta ember, akinek a példája segít.
Lassan sietek :)
De közben megírom, a tapasztalataimat, hátha valaki más is olvassa majd egyszer.
Köszönöm, hogy meghallgattatok..
Szakonyi Gabriella

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 09, 2006 11:40 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Joe!

Azt hiszem, az a csoportvezető sem miattad utazott 50 km-t hanem maga miatt... Azt mondják, ez egy önző program, ezt te is írtad. Ez az önzőség egészen másfajta önzőség, mint ahogyan eddig elképzeltük, egyfajta pozitív önzőség. Tudod mit? Én magam nem nagyon értem, ezek inkább csak nagy szavak részemről.

De abban biztos vagyok, hogy nem másokért utazunk 100 kilométereket, amikor "visszük az üzenetet" az NA-ban például - hanem magunkért.

Először, amikor újak vagyunk a felépülésben, velünk foglalkozik "mindenki", szorítanak, drukkolnak, segítenek nekünk, aztán előbb utóbb mi is elkezdünk segíteni másoknak, ettől lesz miénk a felépülés. Én ezt hiszem.

Ölel

Gabi
Joe

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 09, 2006 7:40 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok:)
Alkoholista vagyok...
Az ölelés Gabi részéről különösen jól esett. :)
Ma elég rossz napom van, de mégis írok, mert látom, hogy végre valaki beleszólt.
Igen. Biztosan azért utazott 50 km-ert, mert látni akarta, hogy ott mit nyökögök el. A száraz alkoholistának mindíg kell talán egy olyan megújulás, ahol igazolni tudja, miért nem iszik már tovább. Gyakran át kell élnie?
Ma egész nap azon gondolkoztam, hogy várjak-e még és próbáljam csinálni a programot, vagy induljak kórházba.
Nagyon a végét járom. Mások szerint nem, vagy csak nem merik megmondani, de nem szeretnék teljes (ide nem tudom mit írjak)-ben kórházba kerülni.
Nem törlöm ki, mert nem lenne őszinte dolog.
Köszönöm, hogy meghallgattatok.
Szakonyi Gabriella

HozzászólásElküldve: Kedd. Okt. 10, 2006 7:59 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Joe!

Emlékszem, amikor én a "végét jártam", pedig soha nem voltam utcán, soha nem voltam börtönben, soha ki nem hullott egy fogam... Mások szerint talán még futhattam volna egy-két kört. A felépülésem elején volt is egy-két b***m, aki azt mondta, nem is vagyok "igazi" anyagos, mert jártam egyetemre, "jó kislány" voltam, és a terápia alatt sosem lázadtam. (Tisztaságom első 15 hónapja bentlakásos terápiában volt).

Ugyanakkor, pontosan emlékszem a négy évvel ezelőtti érzésre, hogy vége, nem megy tovább, változtatnom kell. Úgy emlékszem, hónapokig próbáltam folytatni a szerhasználatot és az ivást ezzel az érzéssel, de éreztem, hogy nem, valami nincs rendben. Aztán egyik éjjel megint berúgtam, a berúgás zokogásba torkollott (biztos ismered) és onnantól kezdődőtt a felépülésem. Képzeld, odafent (ki minek nevezi: világegyetem, szerető energiák, angyalok, Isten, stb) hirtelen minden létező erőt mozgósítottak azért, hogy abba tudjam hagyni a használatot és az életem 180 fokos fordulatot vegyen.

Mondókám lényege, hogy hiszem, amint kinyújtjuk a kezünket segítségért, a világ azonnal összefog, hogy minket segítsen...

Kitartást

Gabi
olaszy

HozzászólásElküldve: Kedd. Okt. 10, 2006 9:19 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Örömmel olvastam -olvasom- soraitokat. Ölelek mindenkit.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
pepsy

HozzászólásElküldve: Szer. Okt. 11, 2006 8:46 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Joe...Hello mindenki...
Nem vagyok egy korházpárti ezt beismerem, bár biztos, hogy vannak olyan esetek amikor szükséges!!
Sajnos nincs veled személyes kontaktusom ezért nem tudok határozott véleményt alkotni....Eddig inkább az-az érzésem, hogy kétségbeesett vagy ami egy jó kiindulási alap és ehez a legjobb hely az A.A.!
Bocs, de nekem ez egy picit "hisztiszagú"...
Elmentem gyüllésre de most menjek-e korházba holnap meg a holdra???
Gyorsan elmesélek egy történetet: Késő este egy segítő vitt haza mert focizni jártunk a belvárosba és én hol máshol -jó anyagoshoz híven- a peremkerületek egyikében laktam...Ott nyöszörögtem az anyósüllésen, hogy ez se jó meg az se jó meg tele van a t...m, stb.stb..
Maky-mert ő volt az a segítő-rámnézett és azt mondta:- Te, figyelj már??Most mit nyavajogsz itt. Hozzál már egy döntést..legfeljebb rossz lesz de már az is valami és a rossz dolgokat ki lehet javítani..nincs vész..Ha jó a döntésed akkor meg előrébb vagy!!Csak ne nyavajogj már itt mert attól, hogy ilyen állóvíz vagy attól nincs rosszabb......
Joe!! Minden tiszteletem a tiéd, hogy meghoztad azt a döntést, hogy le akarsz állni...Most egy jó szlogen ugrott be, bár ez nem A.A.-s hanem egy filmben hallottam: tedd vagy ne tedd de ne próbáld!!!!!
Ölellek Joe!!!Pepsy Twisted Evil
Vissza az elejére
GyaxisBarbi

HozzászólásElküldve: Szer. Okt. 11, 2006 4:50 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Szia Joe!!

Nem akarok most nagy körmondatokat írni, csak ami zsigerből az eszembe jut:
1: Ne parázz túl sokat, mert az megöli a cselekvést..legalábbis ha magamból indulok ki..azt nézd hogy mekkorát léptél már eddig is előre, sajnos nagyon kevesen jutnak el idáig:( Igazat adok Pepsynek (meg Yodának ) hogy tedd vagy ne tedd...járd végig az utadat és bízz magadban! Szerintem meg tudod csinálni!

2: ŐSZINTÉN TÖK BÜSZKE VAGYOK RÁD!!! Razz

Az ERŐ legyen mindnyájotokkal!!! ( de most főleg veled Joe ) Very Happy
Bandi

HozzászólásElküldve: Szer. Okt. 11, 2006 8:29 pm    Hozzászólás témája: Alkoholbetegség Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Joe én Andris vagyok és alkoholista.
Kitartást és türelmet kívánok neked , türelmet magaddal szemben a többiek sok infóval ellátak téged itt a fórumon, hasznos tanácsokkal. Én másfél éve ismertem meg az A.A programját és eddig azt nizonyítota nekem hogy tud mükjödni csak tudod. Ahoz müködjön ahoz énis kelletem meg kellek. szóval kitartást és józan boldog 24-órát
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Joe

HozzászólásElküldve: Csüt. Okt. 12, 2006 3:00 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok
Alkoholista vagyok...
Köszönöm Pepsy-nek, Barbinak és Andrisnak. (Pepsynek különösen, mert ő a legkeményebb)
Négyszer töröltem és írtam újra a levelet közben, ez az ötödik próbálkozásom.
Tudom, hoyg nyavajgásnak tűnik az egész, amit írok, nem is próbálom megmagyarázni.
Azért írom le mindezeket ide, mert így talán majd valamikor másokhoz is eljut az üzenet, hogy hagyjanak fel időben az alkohollal és a hangulatjavítókkal. Ha látják, milyen ocsmány ember lettem, talán rájönnek, hohogy nem szabad. Nem válogatom a szavaimat, mert így pontosan látni lehet, mit tesznek az ilyen szerek, milyen butaságokat tud valaki beszélni és hogyan vívódik.
Elmesélem, ha kell: 5 szakmám van, remek egzisztenciám, nem vagyok gazdag, de jól élek és sokmmindent megengedhetek magamnak. Most még...
DE! 40 verset tudtam fejből, 600 növény latin nevét tudtam, felmondtam Magyarország történelmét bármikor, a minap meg a feleségemet kellett megkérdeznem, hol van Szigetvár egyeltalán! Más a pénzét issza el, én az agyamat... Azt hiszem, hogy még mindíg okos vagyok, pedig már rég nem.
Biztos is, hoyg nyavajgás az egész, amit írok és MOST kellene indulnom a kórházba, de nem merek. A "józan" eszemmel tudom, hogy így sem, úgy sem fognak már elfogagadni. Nem tudok túljutni azon a gondolaton, hogy szégyeljem a betegségem.
Vissza sem olvasom, mert biztosan kitörölném megint. Biztos tele van helyesírási hibákkal. :)
Átértelmeztem a "vizet prédikál és bort iszik" mondást.
Csak egyszer 24 órát!!!! és utánna talán menne a következő 24 is...
Köszönöm, hogy meghallgattatok
pepsy

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 16, 2006 11:53 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na csak egyszer 24-et!!Legyen előbb 12-ő.Aztán jöhet a másik 12-ő!!
Néha nézz a gyermeked szemébe is...Sokat segít szerintem....
Szép és Tiszta napot Joe!!!
Szeretettel ölel Pepsy!
Vissza az elejére
Joe

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 16, 2006 7:15 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kösz Pepsy:)
Szombaton nyomtam egy 12 órásat. Aztán megittam a szokásosat a másik 12-ben, mert felboszantottak.
Nem siránkozok, de szerintem kórházas dolog lesz belőle. :(
Gézengúz beteg volt múlthéten, így az AA-ba sem jutottam el, de szerintem lehet hogy a szerdai gyűlésre egy másik csopiba bemegyek.
Ott van egy fazon, aki mindegyikre eljár. Négyezerakárhány napos és még mindíg eljár. Heti négy-öt gyűlésen vesz részt. (ez lett a hobbija az ivás helyett. :D)
Dee

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 23, 2006 11:31 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Először is annyit szeretnék,hogy minden elismerésem,hogy bevalljátok önmagatoknak,hogy problémátok van az alkohollal.Én jelenleg az OPNI-ban(Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) vagyok gyakorlaton az addiktológián,és szerintem egy nagyon jól működő osztály,sok oldalról világjuk meg a betegek számára a központi problémájuk következményeit,gyökereit,leküzdésének módszereit.AA is gondolom nagyon jó csoportokat tart.Minden elismerésem a tiétek mégegyszer,hogy felveszitek a harcot nem csak a szenvedélyetekkel hanem magatokkal!Sok erőt kívánok és ne adjátok fel!Ha egyszer belekezdünk valamibe azt csináljuk is végig!Bárminemű beszélgetésre vevő vagyok!Hajrá Joe és a többiek! Very Happy

Dee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Joe

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 23, 2006 8:05 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm Dee:)
Sziastok!
Alkoholista vagyok.
Tegnap megint voltam az AA-ban és jól esett.
Utánna lettem csak ideges megint, mert utána kicsit bepukkantottam, mert bent még pukizni sem mertem és elég kellemetlen volt várni az utcán a hidegben. (Szóval marta a fosti a fenekem) Még ebben is pehhes vagyok :) (vagy csak rosszul oldom mag a dolgokat)
Ma viszont történt egy nagyon jó dolog velem. Itt járt a feleségem Nagymamája. Többet ért, mint minden AA eddig(nem akarok antireklámot csinálni, de így van) Beszéltem a feleségem szüleivel is a dologról, de a Nagyival nem. Ő rámnézett és látta, mi a baj. De nem okoskodott. Nem mondta mégcsak azt sem, hoyg ne igyak. (egyszer azért megemlítette, de nem tiltotta) Nagyon sokat mesélt az életéről. Elmondta, hogyan éltek, amikor szegények voltak. pedig lehettek volna gazdagok is. (de ezt majd mindenkinek elmeséli a saját nagymamája, vagy valaki más. Talán az AA-ban) Zárásként annyit mondott, hogy vizsgáltassam ki magam. Nem utalt a mentális problémámra(talán nem akart megbántani) Akkor szólt mindíg rám, mikor a szívemhez kaptam. Mert sajnos azzal is gondok vannak már.
Eddig tök okosnak hittem magam, mert ismerem a történelmet és a fizikát, biológiát, vagy sorolhatnám....
De ennek az öregasszonynak több esze van, mint nekem, pedig ő mindezekből a tizedét sem tudja, mint én. Eddig ezt nem ismertem be.
Kérdeztem a vallásról is, ugyanis ateista vagyok és próbálok keresni vallást magamnak. Aszongya az Öreglány: Majd a vallás megtalál Téged!
Pökhendi, öntelt ember vagyok. Ha ezt sikerül levetkőznöm, talán sikerül valahogy összeszednem magam.

Hogy egy kis poén része is legyen, elmondom, mi jutott még eszembe:
A nagy bölcs azt mondta: A gondolkozás megöli a tettet.
Aztán kinézett az ablakon és látta, hoyg gazos a kertje. Elkezdett gondolkozni, hogy mitől lehet gazos a kertje és azon is, hogy mit kellene ellene tennie.
Aztán gazos maradt a kertje.....

Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Ui: Dee! Tudnál pár infót adni az intézményről kérrem!
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szólj hozzá/nk! :-) Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
3 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.