Tartalomjegyzék Megálló Csoport
Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Leallas... de hogyan tovabb?
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szólj hozzá/nk! :-)
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
mibwalker

HozzászólásElküldve: Csüt. Szept. 20, 2007 3:06 pm    Hozzászólás témája: ... Hozzászólás az előzmény idézésével

Ma munkaszuneti nap van es 10 utan keltem fel. Smile Tegnap este mar nagyon hulla voltam az allando hajtastol. Raadasul azt vettem eszre (nem eloszor), hogy amikor vegre itthon vagyok es lehetne kicsit lazitani, akkor is bennem marad a stressz. Ez persze nem olyan stressz, hogy folyamatosan felek valamitol, csak mindig tudom, hogy teljesiteni kell, es ha ugy erzem, nem csinalom eleg jol, akkor valahol "haragszom" magamra. Lehet, hogy ezert nem tudok meg este se kikapcsolni, mert sose erzem elegedettnek magam a teljesitmenyemmel?

Tegnap este azon is gondolkodtam, hogy szep dolog ennyire hajtani, de mikor fogok elni? Es egyaltalan hogy kell azt? Meg elmeletben sem tudom elkepzelni, min es hogyan kene valtoztatnom ahhoz, hogy teljesitmeny-hajhaszas helyett eletnek nevezhessem azt a valamit, ami korulvesz. Es az is lehet, hogy jol van az ugy, ahogy csinalom, csak kicsit megjobban kene (pl. ha a koncentraciomat megprobalnam fejleszteni, akkor bizonyara jobban menne a melo, mert mostanaban nagyon gyakori, hogy ugy dolgozom, hogy kozben ot masik dolog korul jar az agyam).

Vegulis az is lehet, hogy egyelore jo igy, es ahogy Kircsi mondta, majd jon valami vagy valaki, aki fontosabb lesz a teljesitmenynel. Addig meg azt kene elerni, hogy amikor csinalok valamit, akkor tenyleg csak arra az egy dologra osszpontositsak. Biztos, hogy sokkal eredmenyesebbek lennenek a tevekenysegeim, csak valoszinuleg ezt se egyik pillanatrol a masikra lehet megtanulni.

Amugy ma sajnos esos ido van, es olyan sotet, hogy delelott villanyt gyujtok. Szeretnek menni futni, de meg kicsit varok, hatha elall az eso, bar a meteorologia szerint ilyen ido marad meg jo sokaig. Sad Na mindegy, majd csak tuleljuk. Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kircsi

HozzászólásElküldve: Hétf. Szept. 24, 2007 10:44 pm    Hozzászólás témája: ... Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok, szia mib!
Jaj, mindjárt elalszom, csak akartam "köszönni"! A múlt héten szerdán kint aludtunk a szabadban 15en! Sziklamászás, tábortűz, sátorverés Smile Ez terápiás program volt, úgyhogy aki hozzánk jön számíthat ilyesmire Smile
SZÉP HETET,
Wink
mibwalker

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 28, 2007 12:04 am    Hozzászólás témája: ... Hozzászólás az előzmény idézésével

Kircsi, en szeretnek resztvenni az ilyen terapias programokon! Smile Nagyon jo otletnek tartom, es gondolom (remelem), a resztvevok jol ereztek magukat.

Kosz, hogy jo hetet kivantal, ez nagyjabol teljesul eddig. Mintha most visszatert volna az energiam. meloban is jobban erzem magam, a sport is jobban megy (ma 52 perc alatt futottam a 10 km-t), meg minden valahogy lazabbnak tunik. Fogalmam sincs, mi okozza ezt a valtozast, de jo lenne megtartani, illetve tovabbfejleszteni.

Neked is van neha olyan, hogy neha tobb, neha kevesebb energiat erzel magadban, es nem tudod, mi okozza a valtozast?
Vissza az elejére
kircsi

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 28, 2007 2:10 pm    Hozzászólás témája: ... Hozzászólás az előzmény idézésével

szia mib, természetesen nekem is van ilyen, szerintem mindenkinek, még a szomszéd kutyájának is Smile Bioritmus, hormonok, időjárás, stb. mind-mind hatással van ránk, tudod. Amúgy unalmas lenne, ha robotként egyformán tengetnénk napjainkat...Nem érzed úgy néha, amikor pl. elmégy kirándulni és leülsz a tengerparton, hogy alapjáraton úgy éled a mindennapokat, mint egy robot? Ez nem bántás, csak kérdezem!!! Lehet, hogy te a feszes napirendben érzed magad biztonságban...majd egyszer valaki elrabol és kiszakít belőle Smile)) Ááá, csak viccelek (?)
Én is szupit edzettem ma (step-aerobik és alakformáló torna, hülye neve van) , este pedig jön Anyukám 2 napra, ilyen még nem volt, ketten leszünk, mert a kedvesem hazautazott...
Jó hétvégét, aztán ha egyszer erre jársz GYERE velünk mászni!!!
mibwalker

HozzászólásElküldve: Szomb. Szept. 29, 2007 3:49 pm    Hozzászólás témája: ... Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Kircsi!

Igazad lehet, neha talan mindenki erzi magat hol feljebb, hol lejjebb, es tenyleg sokminden befolyasolja ezt. En ezen a heten sokkal kevesbe faradtam el, mint pl. ket hete. (Igaz, tegnap bulizni voltam, es az alkohol se maradt ki, igy jelen pillanatban pont nem erzem magam tul frissnek, de ennek megvan a logikus magyarazata, es el fog mulni.) Ha a tengerpartra megyek, _mindig_ ugy erzem, hogy robotkent elem a hetkoznapjaimat, aztan visszajovok es robotolok tovabb. Nem tudom, hogy ez baj-e, mert eleg jol erzem magam benne (tobbnyire). Szerintem az van bennem nagyon kemenyen, hogy most kell bepotolnom mindazt, amit az anyagos idoszakban elmulasztottam. Es igazabol nem is nagyon tudom elkepzelni, mi mast csinalhatnek. Jobb lenne, ha melo utan hazajonnek es bekapcsolnam a tevet? Gondolod, hogy egyszer valaki elrabol ebbol a feszitett tempobol? Szeretnem latni! Smile

Vegre elmult az a nagy esozes. Annyit esett, hogy viz boritja a futopalyamat, igy az aszfaltra kenyszerultem. Eloszor feltem tole amiatt az izomfajdalmam miatt, amirol mar irtam, de nagy orommel vettem tudomasul, hogy annyit javultam, hogy mar aszfalton is kepes vagyok futni, es csak kicsit faj es gyorsan elmulik. Szep, napos hetvegenk van, igy futas kozben szepen lehet barnulni is. Meg megdogleni a melegtol. Smile
Vissza az elejére
mibwalker

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 01, 2007 1:27 am    Hozzászólás témája: Ha nincs robot, hogy fejlodunk? Hozzászólás az előzmény idézésével

Azon gondolkoztam, hogy ha nem robotolunk, mitol varhatnank a felodesunket? Van ugye a munkahelyunk, ahol eletunk nagy reszet toltjuk. Jo esetben itt fejlodunk szakmailag, de talan mas teruleten is szeretnenk okosabbak lenni, vagyis mast is kell tanulnunk. Erre pedig mikor kerithetnenk sort, ha nem estenkent, de leginkabb hetvegen? Vannak emberek, akik kulonmunkat is vegeznek (en ezek koze tartozom), tehat idejuk kevesebb mint egy atlagos dolgozonak. Az ember akar sportolni is, mert a fittseg es a fizikai ero is fontos. Ezen kivul szeretne meg valami mas dologgal is foglalkozni (nalam ilyen a gitarozas). Mindezt hogy erheti el, ha nem robotol? Nekem is nagyobb kedvem lett volna vasarnap delutan filmet nezni vagy setalni, de akkor hogy lesz belolem jo programozo vagy mikorra fogok elfogadhato szinten gitarozni?

Sokszor van olyan erzesem (foleg hetvegen), hogy az ember nem erre a robotolasra szuletett, de akkor hogy lesz okos es ugyes? Talan akik nem vesztegettek el tiz evet az eletukbol, azok az en koromban mar kicsit lejebb adhatjak a tempot, de ha en leallok, soha nem leszek jo semmiben! Es igazabol nem panaszkodhatok, mert szeretem az osszes elfoglaltsagomat meg akkor is, ha nem mindig egyforman van kedvem hozzajuk, meg hol jobban, hol kevesbe farasztanak. Szoval jelenleg nem tudom mashogy elkepzelni, meg akkor sem, ha valahol erzem, hogy nem ez az idealis.
Vissza az elejére
kircsi

HozzászólásElküldve: Szomb. Okt. 06, 2007 5:07 pm    Hozzászólás témája: üdv Hozzászólás az előzmény idézésével

szia, most csak üdvözletre futja az energiámból, hangulatomból Wink
amúgy jó hétvégét!
mibwalker

HozzászólásElküldve: Szomb. Okt. 06, 2007 7:59 pm    Hozzászólás témája: Re: Üdv Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Kircsi, koszi az udvozletet. Legalabb tudom, hogy nem vagyok elfelejtve. Smile Tudom, hogy nem mindig van ideje, kedve irni az embernek. Nekem is van rengeteg emailem, amire mindig tervezem, hogy egyszer majd valaszolok. Smile

Nekem ez a hetem inkabb jo volt mint rossz, de eleg faraszto. Csutortok este tort ram kicsit a rossz hangulat, de pentek reggel elmult - hala egy kellemes angol oranak. A csutortok az egyetlen nap, amikor 7 korul hazajovok munkabol, es este nincs mar semmi kulonora, kulonmunka, stb. Tehat az egesz este rendelkezesemre all tanulasra es gitarozasra. Ahelyett, hogy ennek orulnek es alaposan kihasznalnam, valahogy ilyenkor szoktak ramtorni a hulye gondolatok (persze, azert nem minden csutortokon Smile). Lehet, hogy csut. estenkent inkabb mindig bulizni kene (neha szoktam is), csak az a baj, hogy pentek reggel fel 8-kor tanitok.

Erre a hetvegere tengerparti utazast terveztem, de mivel vasarnapra esot mondanak, ugy dontottem, inkabb itthon maradok es robotolok. Most igazabol orulok, hogy megcsak szombat delutan van, de mar esik, igy legalabb nem banom annyira, hogy nem utaztam el. Jovo het pentek szunet lesz, igy erdemesebb lesz akkor utazni. Egyebkent faradt vagyok. Delelott tanultam, es ereztem, hogy alig fog az agyam. Tok evidens dolgok nem jutottak eszembe, es tenyleg, mintha valami gatolta volna, hogy hasznalni tudjam az agyamat. Amikor mar nagyon remenytelennek ereztem, elmentem futni. Hat, az is _nagyon_ bena volt! Reg nem faradtam ki ennyire 10 km-tol, az idot meg inkabb nem is mertem. Nem tudom, mi bajom van ma, hogy ennyire nem mennek a dolgok. Most gitarozni fogok, es megprobalok akkor is bekeben maradni magammal, ha ebben is benazok. Utana szeretnek meg tanulni, viszont a nap vegen engedelyezek magamnak egy filmet.

Na, most ennyi. Remelem, nem fog eletem vegeig robotolasbol allni az eletem. Jelenleg viszont nem tudok jobbat elkepzelni. Remelem, idovel legalabb latni fogom az eredmenyet.
Vissza az elejére
kircsi

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 08, 2007 2:48 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves mib, pont azt gondoltam a soraidat olvasva, hogy na, ez a csajszi egy robot, amikor az a mondat következett, hogy "Remelem, nem fog eletem vegeig robotolasbol allni az eletem".
Nem akarlak megbántani, valahol tök dicséretes dolog, ahogyan próbálod működtetni az életedet, de én nem tudok máshogy írni, csak őszintén, és az őszinte véleményem az pedig az, hogy ez bizony ROBOTOLÁS.
De attól még lehet, hogy boldog vagy, az én véleményem csak egy vélemény, sem nem több, sem nem kevesebb. Wink
Az viszonyt tény, hogy egy ideje már nem tudok sokat írni neked, mivel úgy érzem, hogy bármilyen tapasztalatomat, véleményemet osztom meg veled, vagy éppen a kérdéseidre válaszolok, te nem nagyon hallod meg azokat, vagyis csak egy pillanatra...reagálsz rá, aztán már jön is a szokásos "és akkor ma úgy volt a futás, hogy..." Én ugyanezt csináltam évekig, akkor talán szuperül ki tudtuk volna elemezni a futás témát, engem ez ma már untat...illetve van MÁS is.
Na, most biztos sikerült megbántanom téged, azért remélem nem! Remélem a sorok mögé látsz, és megérted, hogy miért írtam azokat.
TISZTA SZÍVBŐL KÍVÁNOK MINDEN JÓT, TALÁN AZ SEM ÁRTANA, HA NÉHA ELMENNÉL VALAMI CSOPORTRA (N.A. mindenütt van), és akkor nem csak az én hülye személyes prédikációmat "hallhatnád", hanem más függők tapasztalatait is...
Üdv, Kircsi
mibwalker

HozzászólásElküldve: Kedd. Okt. 09, 2007 4:15 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Kircsi, nagyon orulok, hogy igy kimondtad a velemenyedet! Erre van szuksegem, nem egyetertesre, vagy szepitgetesekre. Ma pont nagyon szar napom volt, mert szombat ota egyre erlelodik bennem, hogy nem erre az eletformara van szuksegem, de mivel fogalmam sincs, mit csinalhatnek jobban, egyelore nincs eselyem, hogy kimasszak belole. Vannak meg egyeb dolgok is, amik latszolag semmisegek, meg reg el kene felejteni, de valahol megis feszultte tesznek. Ugy tunik, hogy en folyamatosan kuzdok, hogy kihozzam magambol a maximumot, es bizonyos "eredmenyeim" megiscsak egyre negativabb iranyt vesznek. Kicsit elegem van, es valahogy igazsagtalannak erzem, hogy ennyi kuzdes mellett se tudom ugy erezni, hogy elek.

Ezekutan ugy ereztem, hogy a leveled teljesen temaba vag. Valoban ertelmetlen a futasrol tul sokat irogatni, mert ez csak egy dolog az eletemben, es tenyleg nem fugg attol semmi lenyeges, hogy mennyi ido alatt futok le 10 km-t. A munkamban ugyan fontos, hogy jol teljesitsek, es ha ez sikerul, lenyegesen jobban erzem magam, mintha nem, de valahol azt hiszem, hogy ha minden nap kimagasloan jol teljesitenek, akkor se ereznem ugy, hogy ez az elet. Ezek csak olyan dolgok, hogy jobb oket jol csinalni mint rosszul, de onmagukban, sot egyuttesen is nagyon kevesek ahhoz, hogy elegedett legyek.

Ez az N.A. nem rossz otlet. Meger egy keresest a neten, aztan vagy talalok itt a varosban, vagy nem. Azt nem mondom, hogy amint talalok, azonnal el is fogok menni, de kizartnak se tartom. Valoszinuleg nincs veszteni valom, es hatha tenyleg tudnak valamit, amibol lehet tanulni.
Vissza az elejére
mibwalker

HozzászólásElküldve: Vas. Okt. 14, 2007 4:42 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Azon gondolkodtam mostanaban, hogy valahogy mar nem erdekel, mennyi ideje vagyok tiszta. Betoltottem a harom evet, es ugy erzem, mostmar csupan az ido mulasaval nem fejlodok semmit. Ha ugyanigy elek, mint most, egy ev mulva pontosan ugyanigy fogom erezni magam, mint most (ezt nem negativumkent es nem is pozitivumkent mondom). Aki leall, az elejen nagyon gyorsan fejlodik akkor is, ha semmit mast nem tesz azonkivul, hogy tiszta marad. Ez a fejlodes aztan elkezd lassulni, es egyre inkabb plusz erofesziteseket kell tenni, ha tovabb akarunk fejlodni. En ugy erzem (kozel sem biztos, hogy igazam van), hogy harom ev utan nem szamit mar, hogy mennyi ideje nem cuccoztam, csak az, hogy azota mit csinalok. Azert magamban valoszinuleg meg fogok emlekezni tovabbra is minden honap 15-en, de valahogy mar nem nagyon tudok neki jelentoseget tulajdonitani.

Ti hogy vagytok ezzel? Ugye, ti is eljutottatok valamikor arra a pontra, amikor mar ugy ereztetek, nem jelent semmit az ido szamolasa?
Vissza az elejére
kircsi

HozzászólásElküldve: Csüt. Okt. 18, 2007 12:24 pm    Hozzászólás témája: ... Hozzászólás az előzmény idézésével

Wink
SZÉP, VIDÁM ÉS HASZNOS HETET KÍVÁNOK MINDENKINEK, AKI OLVASSA, MAGAMNAK IS! Laughing
mibwalker

HozzászólásElküldve: Szomb. Okt. 20, 2007 12:57 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Kircsi, koszi, nekem eleg szep hetem volt. Es neked? Ezen a hetvegen nem fogok robotolni. Holnap koran reggel megyek a tengerhez es vasarnap estig maradok. Csak uszni fogok a hullamokban meg az agyamat pihentetem. Meg a laptopot se viszem, csak egy kis kinyomtatott tanulnivalot. Es mindezt tiszta lelkiismerettel, ugy erezven, hogy megerdemlem. Smile
Vissza az elejére
mibwalker

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 22, 2007 12:13 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Remelem, jol telt a hetvegetek. Vagy lehet, hogy meg el se telt, mert okt. 23. miatt szunet van ma is? Ha igen, akkor 4 napotok van? Smile

En visszajottem a tengertol, ezuttal nem tul pozitiv elmenyekkel. Ugy leegtem mind allat. Mindez a sajat baromsagom miatt, mert annyira le akartam barnulni, hogy orakat toltottem a strandon naptej nelkul. Tulajdonkeppen azt kaptam, amit erdemeltem, megis most az ilyenkor szokasos fogadalmat teszem: ha elmulik borrak es egyeb maradando karosodas nelkul, soha tobbet nem csinalok ilyen hulyeseget. Ugye, be fogom tartani, es nemcsak az aktualis ijedseg idejere terjed ki ez fogadalom?? A hiusag is igen artalmas tud lenni. Az en ket maniam a sportos testalkat es a barna bor. Most megkaptam: barna bor helyett fajdalmasan voros vagyok jopar helyen, a szemeim pedig ugy be vannak dagadva, hogy jegelem oket, hogy legalabb delig el tudjak indulni meloba. A borom meg nehany helyen ugy faj, hogy lehet, hogy ma sportolni se fogok tudni. Megdobbento a baromsagom.

Na mindegy, megprobalok tullepni rajta, es megtenni azt, ami ilyenkor teheto. Talan azert el fog mulni. Annak sincs sok ertelme, hogy nagyobb ugyet csinaljak belole a kelletenel, csak az kellene, hogy ez valoban eleg legyen ahhoz, hogy a jovoben eroteljesebben hasznaljam az agyamat. Jo hetet kivanok nektek es tobb bolcsesseget mint nekem van. Smile
Vissza az elejére
kircsi

HozzászólásElküldve: Szer. Okt. 24, 2007 5:05 pm    Hozzászólás témája: ... Hozzászólás az előzmény idézésével

szia mib, az előbb írtam, de eltűnt az éterben Crying or Very sad
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szólj hozzá/nk! :-) Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
5 / 10 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.