|
Megálló Csoport Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
mibwalker
|
Elküldve: Szer. Ápr. 02, 2008 2:23 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Ismet sikerult azt almodnom, hogy ujra anyagoztam. En az ilyen almoknak mindig a lelkeiismeret-furdalos reszet elem meg, nem a betepes elemenyet. Arra nagyon jok, hogy eszrevegyem, barmilyen problemam van jelenleg, egyik se kozeliti meg annak a sulyossagat, mintha tenyleg visszaesnek. Akarmennyire is nehez sokminden, azert nagyon jo dolog tobb mint 3 es fel eve tisztan elni.
Tegnap a meloban 4 eloadast tartottam, amire rengeteget keszultem, meg hetvegeken is. Ennek ellenere izgultam elotte, nemcsak a tema miatt, hanem mert angolul kellett megirni es portugalul eloadni, es ilyenkor gyakran osszekeverem a nyelveket. De vegulis nagyon jol sikerultek. Ennek tokre orultem, de erdekes modon valahogy megse tudtam igazan lenyugodni utana (azon az ejszakan jott az anyagos alom). Ma ismet jo dolog tortent: vegre megkaptam a valaszt a szabi-kerelmemre, es pozitiv lett. Jul. vegen - aug. elejen Magyarorszagra latogatok. Nagyon orulok neki, mivel az elmult 3 evben mindossze 2-szer 1 hetet sikerult otthon toltenem (utoljara 2006. jul-ban), most meg lesz 2 het. Tenyleg tok jo, csak meg nem tudom igazan elhinni.
Veletek mi van? Kircsi, jartal mostanaban Lengyelorszagban? Senki, reg nem jelentkeztel. Majusban lesz a 4 eves evfordulod, ugye? Ha barkinek van valamilyen anyaggal kapcsolatos vagy leallas utani elmenye, es itt megosztja, nagyon szivesen olvasom. Addig is minden jot.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Hétf. Ápr. 07, 2008 3:52 pm Hozzászólás témája: álom |
|
|
sziasztok, szia mib
anyagos álmok...nekem a múlt héten volt egy, dunsztosüvegből ittam a sűrű mákteát időnként (ritkán, évente 1-2-szer) álmodok cuccal, azt persze sosem álmodom bele, hogy "bejön", ahogyan orgazmust sem álmodtam meg még soha
szóval ez tök természetes dolog, miért is ne kapna elő olykor az agynak nevezett "számítógépünk" egy-egy megkopott-, régi file-t olyan témáról, ami több-kevesebb éve meghatározó része volt életünknek (az anyagozás)
én nem akadok ki rajta, de azért nem tartoznak a kedvenc álmaim közé... és úgy látszik, hogy akárhány józan év elteltével előbukkannak olykor, szerintem nem érdemes agyalni a "miérteken", hacsak nem válnak gyakorivá, rendszeressé...
lengyelföldön karácsony óta nem jártam, már hiányzik is nagyon.
egyébként jól vagyok, és örülök a tavasznak!
ha hazajössz ugorj majd be a megállóba!
 _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Szer. Ápr. 09, 2008 2:19 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok, szia Kircsi!
Igazad van, valoszinuleg sose fognak elmulni teljesen ezek az almok. En is azt hiszem, nem olyan nagy baj, legalabb jo felebredni beloluk. En mondjuk legalabb havonta egyszer almodok ilyesmit, de meg igy is belefer. Arra tenyleg nagyon jok, hogy utana a jelenlegi problemaimat ne lassam olyan sulyosnak.
Amugy nagyon sokszor beugranak az anyagos idok, es neha nem kis nosztalgiaval. Nem mintha ujra anyagozni szeretnek, inkabb az az erzes hianyzik, amikor elhittem, hogyha leallok, akkor minden tokeletes lesz. Olyan szep terveket szovogettem beallva a tiszta idokre, es olyan nagyon birtam hinni bennuk! Azota pedig igen jol latom, hogy a tisztasag onmagaban messze van a boldogsagtol, es tenyleg a legaprobb dolgokert is meg kell kuzdeni.
Na, de nem reklamalok. Egyaltalan nem erzem rosszul magam, es a kuzdelmek jo hatassal vannak ram. Bizonyos dolgokban pedig joval tobbet megvalositottam, mint egykor gondoltam. Csak valahogy megis, azok a tervezgetesek jol beallva... Valahol olyan szep volt hinni azokban az illuziokban! Mara tok realista lettem, es amire logikailag nem latok tul sok eselyt, hogy bekovetkezzen, azt szinte el se tudom kepzelni. Termeszetesen nem mondom azt, hogy most is inkabb illuziokat kergetnek ahelyett, hogy realisan lassam a dolgokat, de valahol megis hianyzik. Veled nem szokott ilyesmi elofordulni?
Varom nagyon a szabit, hogy hazamehessek. Vegulis 19 napot otthon fogok tolteni, igy nagyon valoszinu, hogy lesz idom benezni a Megalloba. Tok jo lesz beszelgetni egyet. Amugy meg nagyon fura lesz ujra latni mindent, ami egykor eletem termeszetes kozeget kepezte. Marcsak azert is, mert a tisztasagomnak csak az elso felevet toltottem otthon, ami ugye a kuzdelem idoszaka volt, elotte meg tobb mint egy evtizedig az anyag toltotte be a foszerepet az eletemben. Nagyon kivancsi vagyok, milyen lesz most ujra ott. De nagyon pozitivan allok hozza, mert tok jo lesz normalis allapotban talalkozni a barataimmal. Legalabb megismerhetnek errol az oldalamrol is.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Pént. Máj. 02, 2008 3:51 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Rajottem, hogy ez a drog-tema meg tobb mint 3 es fel ev tisztasag utan is rengeteg nyomot hagy az emberben. Tulajdonkeppen mindig ereztem, de most valahogy nagyon tudatosult bennem, mekkora jelentoseget tulajdonitok azoknak a dolgoknak, amik az anyagos idoszak vegen tortentek. Akkor meg nem tudtam, hogy le fogok allni, viszont talan megis elkezdodott mar valami, mert jol betepve gyonyorueket almodoztam a tiszta eletrol. Baromi jol ereztem magam a cucc hatasa miatt, es kozben teljes mertekben elhittem, hogyha leallok, akkor kis ido mulva minden tokeletes lesz.
Azt latom mostanaban, hogy azok az esemenyek, amik akkor tortentek, azok az emberek, akiket akkor ismertem meg, azok a zenek, amiket akkor hallgattam stb, mekkora jelentoseggel birnak meg most is. Rajuk gondolok, es kiraz a hideg. Olyan szep volt az, amikor annyira naivan es illuzorikusan hittem egy eden-szeru jovoben. Olyan szivesen atelnem ujra azt az erzest, de nem akarok mar anyagozni. A valosagban szeretnem elhinni, hogy letezik az, amirol akkoriban olyan naivan almodtam. Es szeretnem megtalalni. De neha ugy latom: olyan messze vagyok tole. Tulajdonkeppen jol mennek a dolgaim, nagyon szep teljesitmenyeket mutatok fel szinte mindenben. De valahogy megsem eleg, es sose eleg! Es most nem igazan latom, mit kene ahhoz tennem, hogy elegnek erezzem.
Inkabb megyek tanulni, az egyszerubb, mint tovabb keresni a valaszt ezekre a filozofikus kerdesekre.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
N.Krisztián
Csatlakozott: 2008.05.02. Péntek 7:21 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Vác
|
Elküldve: Szer. Máj. 07, 2008 11:16 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Elöször is köszönöm az illetékeseknek,hogy itt lehetek!
Nem tudom,hogy jó helyre írok-e,de talán itt az is olvas aki velem hasonló helyzetben van.
Az én kedvesem Kovácsszénáján van rehabon,gyógyszerfüggőség miatt. Márciús 5-én ment le,nagyon elszántan és határozottan. Ő most 31 éves és kb. 18 éves kora óta él ezzel a betegségel. Én lassan 3 éve élek vele és igy is ismertem meg. Én soha nem voltam szenvedély beteg és nem is tudttam mit jelent ez. Sajnos ezalat az idő alatt nagyon sok rossz dolgon mentünk keresztűl,de még több volt a jó dolog a kapcsolatunkban. Úgy láttuk,hogy ez az utolsó esélye a meggyógyulásának ha lemegy oda. Én támogattam ebben,mivel az én itteni segitségem nagyon kevés volt. Az utóbbi időben eljárt csoportokba és talán ez tette meg a hatását annak,hogy ezt beválalja!
Én még soha nem voltam ilyen csoportos foglalkozáson,de a tegnapi nap elértem azt a pontot,hogy elmentem hozzátok! Nagyon kedves srácal beszélgettem és részben választ kaptam a kérdéseimre, részben nem. Nem jöttem el megkönnyebűlve!
Most jött el nálam az az idő,hogy kiborultam. Semmit nem tudok a páromról,és még az izólációt sem oldották fel neki. Tudom,hogy minden az Ő érdekében történik és én nem is keresem vele a kapcsolatot,de semmit nem mondanak.Egyszerűen levegőnek nézik az embert. Biztos ez a rendje ennek az egésznek,de én mivel nem vagyok ilyen helyzetben ezt nem tudom elfogadni. Ha esetleg van köztetek olyan aki végigcsinált már Kovácsszénáján egy ilyen rehabot akkor nagyon szivesen fogadnám ha megosztaná velem az ottani "élményeit". |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Csüt. Máj. 08, 2008 4:17 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Krisztian!
Megintcsak belem botlottal. Ugyanaz vagyok, aki az index forumon eder neven irogat, es mostmar emaileztunk is (most valaszoltam neked). Mivel az en velemenyemet mar ismered, nem irom le ide megegyszer, inkabb csak be akartam koszonni. De en is nagyon orulnek, ha tapasztalt rehabosok (illetve barki) megosztana velunk a velemenyet a kerdeseddel kapcsolatban. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
N.Krisztián
|
Elküldve: Csüt. Máj. 08, 2008 7:32 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Nora!
Látom itt is előfordulsz. Örülök,hogy itt is találkoztunk!
Remélem lesznek akik megosszák velünk a "tapasztalataikat"!
Nagyon várom,hogy valaki irjon!
Még annyit,hogy nem tudja valaki hol tudom beszerezni Dr.Csernus Imre Drogma cimű könyvét? A neten sehol nem kapható,még a bookline sem forgalmazza már. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
N.Krisztián
|
Elküldve: Kedd. Máj. 13, 2008 4:32 am Hozzászólás témája: |
|
|
Azért ilyen sokan ne szoljatok a témához! _________________ Krisztián |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 7:23 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ha iroja nincs is sok, de olvasoja tudom, hogy van a topiknak, ezert irok egy kicsit aktualis dolgokrol. Mult hetvegen (ami 4 napos volt), ismet Bahia allamban jartam, ahol a karacsonyi szunetet is toltottem. Korabban irtam, hogy szeretnek odakoltozni, de aztan a jelenlegi melom irant nagyobb motivaciot ereztem, igy atmenetileg felfuggesztettem a temat. Most viszont, hogy ujra lattam, hogy milyen ott az elet, ismet ugy erzem: az a nekem valo hely. Itt, Del-Braziliaban is sokminden jo, es lenyegesen magasabb itt az eletszinvonal mint eszakkeleten, de az ottani termeszet, a tenger es ugy altalaban az eletstilus ugy erzem, kozelebb all hozzam.
Megint sokat usztam a tenger hullamaiban, ami olyan boldogsaggal toltott el, hogy konkretan megfogalmazodott bennem: felveszi a versenyt az anyaggal. Ahogy jonnek szembol a hullamok, es nekem el kell dontenem, hogy mikor kell lebunknom ala, es mikor fekhetek ra a hatara sodortatni magam, oriasi elmeny. Olyan jatek, amit orakig szoktam jatszani, es kozben nem veszem eszre, hogy telik az ido, csak azt, hogy egeszen mas valosagban elek, ami valami foldon tuli allapothoz hasonlithato.
Itt is viszonylag kozel lakom a tengerhez, de azert 1-2 orat utazni kell, es fura, hogy csomoszor mehetnek, es megis inkabb otthon toltom a hetvegeket tanulassal meg sportolassal. Vajon miert? Nem igazan tudom a valaszt, de szinte biztos vagyok benne, hogyha Salvadorban elnek (Bahia allam fovarosaban), ami kozvetlenul a tenger mellett van, es minidg meleg van, bizonyara egy hetvegen se mulasztanam el a hullamok okozta elvezetet. A bahiai eletstilus pedig minden egyeb percet is kellemesebbe tesz.
Kar, hogy ennyire nehez ott melot talalni. Miert az orszag legszegenyebb resze vonz ennyire?! Most viszont akadt egy partfogom, aki a szakmaban dolgozik, es ismer mas cegeket is, es probal nekem segiteni. Az itteni melom pedig mostanaban kevesbe vonz, mert barmennyire is erdekes, ugy latom, hogy naprol napra csak nonek az elvarasok, aminek kovetkezmenye a stressz. Persze lehet, hogy meg Bahiaban sincs ez maskepp, de oszinten szolva nehez elkepzelni. Szoval probalkozom, es ha sikerul, ismet egy nagy valtozas tortenik majd az eletemben (habar nyilvan joval kisebb lesz, mint amikor Magyarorszagrol Braziliaba koltoztem).
Szoval ennyi, csak ezeket a gondolatokat akartam leirni. Remelem, veletek is minden oke. A juliusi magyarorszagi latogatasom tovabbra is all, es fenntartom szandekomat, hogy ellatogatok a Megalloba.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
Csatlakozott: 2006.09.18. Hétfő 18:33 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Hétf. Jún. 16, 2008 5:21 pm Hozzászólás témája: csoportok |
|
|
Sziasztok!
Krisztián, gyere be bármikor 9 és 21 óra között, de a legjobb, ha csoportra látogatsz el, ezek hétfőn és szerdán 13-15 óra között, illetve pénteken 11-13 óra között vannak. Ha gondolod...
Mibwalker Nóra, téged is várunk szeretettel júliusban!!! Hozz magaddal egy kis brazil napfényt!
 _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
N.Krisztián
|
Elküldve: Hétf. Jún. 16, 2008 6:06 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi!
Voltam péntek délután de lekéstem akit kerestem! Amúgy pedig úgysem tudttok segiteni!
Azért kösz _________________ Krisztián |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Kedd. Jún. 17, 2008 3:14 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Kircsi, mindenkeppen benezek hozzatok. 5 het mulva ilyenkor mar magyar foldon jarok. Biztos vagy benne, hogy juliusi del-brazil napfenyt szeretnel? En hozzatok megyek melegedni! Amugy tegnap toltottem be a 3,75 eves tisztasagot. Ha meglesz a 4 ev, mar olyan leszek, mint egy normalis ember?
Krisztian, nem lehetsz ennyire pesszimista!! Amugy meg a dolgok nem attol valtoznak, hogy tudunk-e roluk vagy sem. Nem tudom, sikerult-e intezned ma valamit, abban viszont szinte biztos vagyok, hogy az aggodalmad nagy resze felesleges. Bar a beszelgeteseink alapjan sokmindent furcsallok annak a rehabnak a mukodeseben, egy dolgot ne tevesszunk szem elol: a baratnod tiszta. Ennel pedig keves fontosabb dolog van. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
N.Krisztián
|
Elküldve: Kedd. Jún. 17, 2008 7:08 am Hozzászólás témája: |
|
|
Elmesélem a tegnapi napomat! Ha tudják meg azok is akik még nem voltak ilyen helyzetbe!
Délelött fél 11-re értem le Kovácsszénájára,második alkalommal. Pénteken már voltam lent de akkor nem értem el semmit. Az egyik segitő jött ki pénteken és letudott beszélni arrol,hogy lássam a páromat! De tegnap ismét lementem,mert muszály volt mennem! Több órás várakozás után megjelent egy srác akit épp akkor szavaztott ki a közösség és fél órája volt elhagyni a rehabot. Leszolitottam és nagyon megértő volt és elfogadta,hogy miért vagyok ott! Azt mondta,hogy kizártnak tartja,hogy beszélhesek a párommal de ha ebéd után bemegyek a saját felelőségemre akkor 99%,hogy találkozhatok vele,mivel akkor kint dohányoznak. Igy tettem,fogtam magam és bementem! Mivel nyitva volt a kapu simán bejutottam és nem ütköztem bele senkibe. A teraszon ott volt az összes rehabos és a párom pont szemben állt velem mikor beértem! Hirtelen nem tudta felfogni,hogy mit keresek ott és ideje sem volt oda jönni hozzám mert a segitők közbelétek! Kitesékeltek,de mivel látták,hogy nagyon elszánt vagyok vissza hivtak az iródába,hogy mondjam el előbb nekik,hogy mit szeretnék a páromtol és utána behivják. Sajnos pont a vezetőjük telefonált akinek megmondták,hogy ott vagyok és ő megtiltotta,hogy beszélhessünk! Ezért megkértek,hogy távozak és majd lesz ami lesz ezek után! A párom biztos teljesen kiborult,hogy meglátott és még beszélni sem tudtunk. Nem tudom,hogy ezzel ártottam-e neki vagy nem de muszály volt megtennem ezt a lépést! Nem adom fel adddig amig nem tudok beszélni a párommal és nem hallom tőlle,hogy neki mi a jó és mit szeretne! A fiú akit kiszavaztak felhoztuk pestre mert nem volt semmi pénze! Nagyon sok mindent mesélt utközben a páromról! Azt mondta,hogy lélekben itthon van csak a teste van ott,és nap mint nap azon gondolkozik,hogy hazajöjön! Nagyon nehezen viseli az ottani helyzetet! Szóval röviden ennyi! _________________ Krisztián |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mibwalker
|
Elküldve: Kedd. Jún. 17, 2008 12:02 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Kicsit durva ez a tapasztalat. De legalabb olyan szempontbol nyugodtabb vagy, hogy a sractol sokmindent megtudtal a baratnodrol? Azt mondtad, a bizonytalansagot nem birod. Legalabb ez most oldodott valamelyest. Amugy miert akarod _hallani_ a parodtol, hogy mit akar? A rehabrol el lehet jonni sajat felelossegre, tehat megtehetne, ha ugy latna jonak. Hogy minden nap a hazamenenetelen gondolkozik, az normalis. Nem hiszem, hogy van ember, aki jol erezne magat a rehabon, de nem is erre talaltak ki.
Azt se felejtsd el, hogy _atmenetileg_ van ott. Ugy tudom, tobbnyire fel ev es egy ev kozotti ez az idoszak, de a vege fele mar kijarhatnak hetvegeken, ugyhogy akkor mar semmi akadalya a talalkozasnak. Miert nem varod ki ezt az idot? Tudom, az a bajod, hogy befolyasoljak ot. Ez is _atmeneti_! Amikor lealloban van az ember, nincs abban a helyzetben, hogy sajat donteseket tudjon hozni. Kesobb azonban ez valtozik, es nem lesz tobbe szukseg a befolyasra. Csak ki kell varni. Szerintem egyaltalan nem teszel jot neki azzal, ha szemtol szembe felteszed neki a kerdest, hogy bent akar-e maradni. Lehet, hogy ettol fog elgyengulni, hazamegy es visszaesik. Nem mondom, hogy igy lesz, de nem erdemes megreszkirozni. Hasonlitsd ossze: mit nyerhetsz es mit veszthetsz ezzel. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kircsi
|
Elküldve: Kedd. Jún. 17, 2008 5:01 pm Hozzászólás témája: ... |
|
|
Csatlakozom az előttem szólóhoz (íróhoz), bár mindezeket ma "élőben" is elmondtam neked Krisztián.
Ezúton is csak biztatni tudlak, hogy legyen erőd felülkerekedni az érzelmeiden és hallgass az eszedre, asszem ezzel tehetsz most a legtöbbet a párodért és önmagadért is! Hajrááá!  _________________ kircsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|