Tartalomjegyzék Megálló Csoport
Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Alkoholbetegség
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szólj hozzá/nk! :-)
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Joe

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 22, 2006 3:20 am    Hozzászólás témája: Alkoholbetegség Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok
Alkoholbeteg vagyok.
Hogy pontosan mit jelent ez, azt csak az tudhatja, aki benne van. Ezért is írok ide és kérek segítséget. Szerintem nincs olyan, hogy volt, hanem benne van. Tehát az is beteg, aki nem iszik, csak józanul él. (sajnos én még nem értem el az utóbbihoz)
Szóval olyasmi, mint a cukorbetegség, vagy a magas vérnyomás. Életed végéig elkísér és nem is azzal kezdődik, amikor megisssza az ember az első deci bort, vagy fröccsöt, vagy sört, hanem a születésekor, már benne van a génjeiben, vagy pszihés okokból alakul ki.
De ez olyan betegség, amivel az emeberek többsége nem mer orvoshoz menni. (így én sem) Fél a környezete véleményétől vagy bármilyen más dolog miatt, de nem megy.
Aztán elér egy szintre, amikor úgy gondolja, meg kellene állni. És megpróbálja, de már nem megy, mert reggel olyan remegés fogja el, hogy nem bír magával. Így megissza az első piát és folytatódik tovább. Megállás csak segítséggel van, de azt mindenkinek magának kell megkeresni! (nekem még nem ment, pedig kutatom a lehetőségeket)

Írok végre pár sort magamról is.
32 éves vagyok. Vendéglátásban dolgozok. Normális családi körülmények között, 6 tagú családban nőttem fel. Alkoholbeteg csak kettő volt a családban. (most megy a rádióban a részegen ki visz majd haza) A két alkoholfogyasztó a nagyapáim voltak, de a közvetlen családtagjaim még csak alakalmanként sem fogyasztanak alkoholt.
Korábban álltam pszihiátriai kezelés alatt, de úgytűnik, hogy nem sikerült.
A napi fogyasztásom 8-10 üveg sör. De nem járok kocsmába, nem drogozok, nem hőzöngök, csak úgy magamban, bánatoasan, önsajnálkozva el iszogatok.
Elég jó egzisztenciával rendelkezek, de nem is azt féltem. Úgy érzem, értem nem lenne kár. De közben született egy kisfiam, aki most 4 hónapos. Ez egy újabb érzelmeket tárt fel bennem és miatta szeretném elhagyni az ivást, mert talán mégis érdemes élnem.
Ha valakinek hasonló problémái vannak, vagy voltak, akkor kérem beszéljünk róla!
Egyenlőre többet nem írok, mert ez is elég szaggatott lett, mert
közben a kutyám megrágta a szomszéd néni tyúkjait. Elég balhés az ügy.
Köszönöm, ha valaki tud ebben segíteni. Talán egyszer megint egész ember leszek és vissza tudom adni a segítséget hasonló problémákkal küzdő embereknek. De csak akkor, ha nekem már sikerült.
Joe
olaszy

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 22, 2006 9:04 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Joe! A Megálló Csoport nevében is köszönöm, hogy komoly leveleddel elindítottad az "alkoholbetegség" témát. Remélem munkatársaink és a látogatók reakciói is segítségedre lesznek, tudsz majd a beérkező hozzászólásokból meríteni. Elsőként egy honlapot szeretnék a figyelmedbe ajánlani, (amit már talán ismersz is) ahonnan remélhetőleg újabb hasznos és fontos információkhoz juthatsz, további erőt meríthetsz a felépülésedhez. (http://www.anonimalkoholistak.hu) Mert, hogy ugye ez a cél!? A magam tapasztalata az -talpraállt drogfüggő vagyok- hogy a felépülésben kulcsfontosságú a társak, nagy bölcsességgel bíró sorstársak, önsegít csoportok támogatása. Szerencsére az ilyen közösségek egyre nagyobb számban érhetők el az országban- tehát van kihez fordulni (még ha ez először nehéz is). Felépülésedhez erőt, kitartást és sikert kívánok, ha van rá módod keress meg minket személyesen, szeretettel várunk a Megállóban (bár nem tudom, hogy ez Elefántcsontpartról lehetséges-e Wink ).
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
O.P.

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 22, 2006 9:44 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Joe!Én is talpraállt ,vagy talpraálló szenvedélybeteg (heroin függő)vagyok aki 3-és fél éve jozanódom!Nagyon összeszedettnek tünt a leveled. Szerintem ez az első lépés!!!Beismerni .....Azt tudom tanácsolni amit a Csaba is tett Sok segítségre lelhetsz az AA.-ban!Nekem is az segitett ,hogy sorstársaim akik már nem használtak megosztották tapasztalataikat velem.Ez számomra "ehetöbb" volt mint a nagytudású doktorok receptejik!Hajrá!Kitartást kivánok neked!A mi házunkban is müködik egy AA. csoport, a ház bármikor (reggel 9, és este 9)között nyitva áll elötted!O.P.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Makay

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 22, 2006 9:46 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello Joe!

Nagyon jó amit írtál és amilyen őszintén írsz magadról . Én szenvedélybeteg vagyok már több éve nem használok semmit.
Most született egy gyermekem amit életem( tiszta életem) legnagyobb ajándékaként élek meg.
Elég hosszú volt az út ,hogy eljutattoam ide, de azt hiszem megéri tisztának maradnom mert rengeteg új és jó dologgal találkoztam.
Persze van amikor én is megbolondulok, és bár nem iszom mégis furcsa álapotban érzem magam.
Legutobb pont amiatt ,hogy otthon csak apa és anya volt nem pedig egy pár akik szeretik egymást és gyerekük született. Gondolom érted.
Én olyasféle embernek tartom magam aki állandóan rohangál valahová és a Baba megszületésétől ez azért nem olyan jó . Szerencsére a feleségem a legmegértőbb nő a világon és ezért annyira nem haragszik.

Persze mindez nem ment volna ,ha még mindig anyaggal tömném tele magam
Én a Narcotics Anonimus ba járok és igyekszem sok tiszta társammal találkozni,( ha másnem csetelek) így próbálom megőrizni a tisztaságomat.
Szerintem egy nagy lépést tettél azzal ,hogy beírtál ebbe a Fórumba.
És remélem bátran belekezdessz a józanodásba, ne csak a gyereked miatt ,hanem magadért is ,hiszen "szenvedtél eleget", miért ne ?
Úgy tünik mintha az AA nem lenne neked ismeretlen , vagy tévedek?
Vigyázz Magadra !

Üdv Makay Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
pepsy

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 22, 2006 10:27 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Joe!!! Én Pepsy vagyok, magam is szenvedélybeteg.Másfél éve nem használok drogokat. Csatlakoznék az előttem szólókhoz.....Örülnék ha bejönnél a Megállóba és tudnánk valamikor bezsélgetni....Jó ez az interaktivitás csak én mégis a szemtöl-szembeni dolgokban hiszek...És én is támogatnám azt a dolgot, hogy látogass el egy A.A.-gyüllésre ami itt a Megállóban is van minden kedden este 6-tól....Várunk...
Vissza az elejére
Makay

HozzászólásElküldve: Hétf. Szept. 25, 2006 11:42 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

eh eh eh

A záró dolgozatom már a végéhez közelít ,de téééényleg, hála a sok írásnak ami fent van a neten és azoknak aki írták!
f**k Twisted Evil

na mára ennyi cső mindenkinek!!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Svejn

HozzászólásElküldve: Hétf. Szept. 25, 2006 7:25 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Joe Én svejn vagyok drogfüggő.87 napja nem használtam drogokat,és ebben a Megálló csoporttól kaptam segítséget,ahol jelenleg tanulok és terápiás vagyok.Sztem ez az eggyik legjobb hely ahova fordulhattál.Nekem nagyon sokat segítettek-segítenek,hogy józanul tudjam élni az életemet.Fontos hogy olyan emberekkel tudom megosztani a problémáimat, akik ha nem is ugyan olyan,de a fő problémájuk a függőség.Az első és legfontosabb lépést megtetted azzal hogy beismertet hogy egyedül nem tudod megoldani az alkohollal szembeni problémádat.A legjobb úton haladsz!!!!!!!Nagyon jó hogy írtál és megosztottad a problémádat.Király vagy Joe ne add fel!!!!!Személy szerint mondom hogy rohadtul nem könnyű ez az egész,de nagyon nagy szabadságot ad és erőt,hogy megtalálom a hétköznapi dolgok apró kis örömeit,rendszert találam az életemben,ami nem arról szól hogy mennyi drogot tudok bekajálni egy nap és hogy hogyan szerezzem meg hozzá a pénzt.Erről szólt az életem.De volt erőm változtatni,segítséget kaptam másoktól és így úgyérzem hogy sikerülni fog megváltoztatni az életemet.Remélem neked is lessz erőd változtatni,a segítséget hozzá itt biztos megkapod.Szia Joe.
Joe

HozzászólásElküldve: Hétf. Szept. 25, 2006 8:45 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szisztok:)
Végigolvastam, amiket írtatok és nagyon köszönöm, hogy foglalkoztok a problémámmal.
Meg is írtam már a választ és azt hittem, hogy fent van, de én még egy vasgolyót is el tudnék rontani, így nem ment át. Csak most vettem észre, hogy nincs is fent, amit írtam. Erre a rendszergazda hívta fel a figyelmem.
Siralmas egy fazon vagyok. Csak mindenen siránkozok és sajnálom magam. Most is bennem van már pár sör, hogy kicsit oltsam ezt a dolgot. De talán éppen ez a baj. Vagy biztosan!
Bp-re sajnos nem tudok felmenni, mert én Sopron közelében élek és csak az itteni AA-t hívogatom, de nem érem el.
Ha esetleg valaki tudja a soproni AA valódi elérhetőségét, kérem mondja meg!
Nagyon köszönöm mégegyszer a segítő szándékot. Menthetetlennek érzem magam továbbra is, de Gézengúz (ő a 4 hónapos kisfiam), bármit megtennék.
Svejn

HozzászólásElküldve: Hétf. Szept. 25, 2006 9:27 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Joe!

Bővebb információt a 06 20 457 0524 vagy a 061 301 0516-os telefonszámon kaphatsz.
szerda
Sopron
17:30
Győri út 15.
Szoc. Foglalkoztató
1.NY.
"IKVA"

Csüt. Sopron 19:00 Bünker Raynád J. köz 2. alagsor klub szoba Evangelikus Lelkészi Hivatal
Péntek
Sopron
19:00
Széchenyi tér 4
Domonkos Rendház
1 Ny
"Második Esély"

Vas.
Sopron
19:00
Széchenyi tér 4
Domonkos Rendház

"Második Esély"

Remélem sikerül elérned őket!Szia Joe
Joe

HozzászólásElküldve: Hétf. Szept. 25, 2006 9:43 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Makay, Pepsy, O.P. ,Svejn:)
Szeretném, ha jobban megismerhetnénk egymást!
Mostantól talán minden nap fel tudok nézni ide és nem rontom el megint az üzenetküldést, mert majd odafigyelek.
Elmondom, hogy ne érjen később senkit csalódás, hogy Olaszy az unokatestvérem és rajta keresztül találtam meg a fórumot.
Ő is próbál segíteni, de igazából magam is tudom, hogy csak én segíthetek magamon.
Az elhatározás már megvan bennem a gyógyulásra, de még nincs erőm, hogy véghez is vigyem. A feleségemnek direkt bekapcsolva hagyom a számítógépet, hogy lássa, amiket írok, de nem szól, hogy induljunk.
Tudom, hoyg nekem kellene szólni, de ez nem az a betegség, amivel az ember dicsekszik. Persze egyik sem olyan, de ez különösen nem. De meg sem említi senki, hogy jobb lenne, ha orvoshoz fordulnék.
Joe

HozzászólásElküldve: Hétf. Szept. 25, 2006 9:53 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Svejn:) Tényleg csúcs a gyorsaságod!
De már próbáltam őket hívni és nem nagyon szeretik felvenni a telefont.
Szerintem egyszerűen odamegyek és bekopogok majd.
pepsy

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 26, 2006 1:51 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hajrá Joe!!!
Hagyd a telefont, menj és tedd....Ezzel magadnak is bizonyíthatsz..A telefonon amúgy is könnyű...De ha elmész odáig az már egy nagy dolog!!!
Az, hogy a Csabának az unokatestvére vagy az engem piszkosúl nem érdekel:-))De köszönöm az őszinteséged...remélem lesz alkalmunk hamarosan személyesen is találkozni....
Vissza az elejére
Joe

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 26, 2006 6:47 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kösz Pepsy:)
Most hétvégén nyomulok mindenképp. Ha nem, akkor üttessetek meg valakivel, mert akkor tényleg nem is érdemes élnem.
Szóval csak odamegyek, bekopogok és megmondom, mi a helyzet?
Biztos jó így? Csak lépjek be és beszéljek róla? Az alkoholról, vagy magamról beszéljek, ha belépek? Bizonytalan vagyok. Vagy nem is vagyok bizonytalan? :))

Azt nem azért írtam, mintha bárkit is piszkosul érdekelne, csak azért mondtam el, hogy tudja mindenki, ki segített erre a fórumra. :)

Ma még talán írok.
Svejn

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 26, 2006 7:59 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csá Joe!
Pepsynek igaza van.Hagyd a telefont és menny el egy ilyen gyűlésre.Ez a legjobb amit tehetsz.És ha bizonytalan vagy majd elmúlik ha már bent vagy!!Mindent bele!!!!
Joe

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 26, 2006 8:24 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Svejn:)
De Ti miért nem meséltek pár szót magatokról?
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szólj hozzá/nk! :-) Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
1 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.