SAJTÓKÖZLEMÉNY

gagyi

 

A 22. Forma – 1 Magyar Nagydíj rendőrségi szempontból kiemelt, rendkívüli esemény nélkül zajlott le. Ebben az évben a Hungaroring Sport Zrt. igényeihez igazodva 1500 rendőr vett részt a biztosításban. Minden szolgálati ág képviseltette magát, volt lovas, kutyás, motoros, gyalogos, gépkocsizó járőr, valamint a bűnügyi szolgálat is képviseltette magát. A feladatok végrehajtásában aktívan részt vettek a Légirendészet, a Határőrség és a Polgárőrség munkatársai is.

Kiemelt bűncselekmény, gépkocsi lopás, gépkocsi feltörés, rablás, zsarolás, kifosztás az autóverseny ideje alatt nem történt a Hungaroring területén.
Szabálysértési eljárást 40 esetben kellett indítani. Az eljárások elsősorban tiltott parkolás, 7 esetben tiltott kéjelgés miatt indultak. Gyorsított eljárás keretében bíróság elé állították a hölgyeket, akik közül a két fiatalkorú figyelmeztetést kapott, a többiek 20 - 40 - 60 nap elzárást. Egy lengyel férfivel szemben a tiltott szolgáltatás igénybe vétele miatt intézkedtek, egy másik férfi többszörösen el volt tiltva a járművezetéstől, de volt egy személy, aki közbiztonságra veszélyes eszközt, egy kést hordott magánál.
A csekély súlyú közlekedési szabályszegések elkövetése miatt 114 fővel szemben alkalmaztak helyszínbírságot, összesen 458 ezer forintot szabtak ki a rendőrök.

A hétvégén 17 személygépkocsit kellett elszállítani, melyek közül 2 műszaki hiba miatt állt tiltott helyen. A többi 15 viszont tilosban parkolt, ezért az ő autóikat a közlekedés biztonsága és az autók folyamatos haladása érdekében a rendőrség elszállítatta. A tilosban parkolás egységesen 10 ezer forintba került.

A külföldről érkező rendőrségi delegációk egyöntetű véleménye az volt, hogy a magyar rendőrség rendkívül színvonalasan biztosította a nagyszámú látogatót vonzó autóversenyt. Az állampolgárok részéről csak pozitív visszajelzések érkeztek a magyar és a szomszédos országok rendőreinek példaértékű összefogásáról.
Budapest, 2007. augusztus 6.

 

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Kommunikációs Iroda