KAMASZKORÚ GYÚJTOGATÓK

 

2007. szeptember 30-án az esti órákban Nagytarcsán a Rákócszi utcában lévő egyik épületnél ütött ki tűz, amit a kiérkező tűzoltók még idejében eloltottak, így személyi sérülés nem történt, és a tűz sem terjedt tovább. A keletkezett anyagi kár kb. 150.000,-Ft-ra tehető. Az oltás során már kiderült, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta, majd rövid időn belül előállításra került négy (15 és 16 év közötti) nagytarcsai lakhelyű fiatal fiú, akik elmondták, hogy a közelben lévő szemetesnél talált kannában lévő ismeretlen folyadékot kiöntötték a földre, és az egyikük az öngyújtójával meggyújtotta, hogy megállapítsák mi lehet az. A kísérletezés során a kiöntött benzin azonnal begyulladt, a négy fiatal megijedt és elszaladt a helyszínről.

Az ügyben rongálás bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányságon.

 

Gödöllő, 2007. október 1.

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS

 

A Gödöllői Rendőrkapitányság nyomozást folytat nagyobb kárt okozó kész-pénz-helyettesítő fizetés eszközzel visszaélés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

2007.  július  26.  és  július  28.  közötti időszakban  egy gödöllői bankban  elhelyezett beltéri  ATM  pénzkiadó  automatánál hamis,  hamisított,  vagy chippel  ellátott   bankkártyák  felhasználásával több alkalommal  pénzt kíséreltek   meg  felvenni  a kártyák  PIN   kódjainak  ismeretében.   A  kísérletek  zöme sikeresnek bizonyult, és összesen  1.600.000.-Ft-hoz tudtak így jogtalanul hozzájutni az elkövetők.

A bankautómatánál az alábbi felvételek készültek a tranzakciókat lebonyolító személyekről.

 

polim02     polim04

polim06     polim08

 

A Gödöllő Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan információkkal tud szolgálni, az hívja a Gödöllői Rendőrkapitányságot a 06 28/514-645-ös, vagy az ingyenes hívható 107-es telefonszámok valamelyikén.

 

Gödöllő, 2007. október 1.

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS

A Gödöllői Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat B. Erika rendkívüli halálesetének kivizsgálása céljából.

A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítást nyert, hogy B. Erika 2007.09.15-én délelőtt az 527-es számú vonaton utazott, amely Miskolc – Hatvan – Budapest Keleti pu. útvonalon közlekedett. A sértett Galgahévíz – Hévízgyörk közötti nyílt vasúti pályán egyelőre ismeretlen okból kiesett a vonatból, majd az elszenvedett sérülésekbe a helyszínen belehalt.

A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét. Azon állampolgárok jelentkezését várják, aki a fenti napon az említett vonaton utazott, látta a fiatal lányt, esetleg a balesetet megelőzően beszélt vele, vagy bármi más információval segíteni tudja az eset körülményeinek tisztázását.

polbal01

Jelentkezni személyesen a Gödöllői Rendőrkapitányságon lehet ( Gödöllő, Petőfi S. u. 6 –10.), vagy telefonon a 06-28-514-645-ös, az ingyenesen hívható 107-es, 112-es illetve a 06-80-555-111-es számokon lehet.

 

Gödöllő, 2007. szeptember 24.
                       

JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL VEZETETT,

MOST BÖRTÖNBEN ÜL

 

Sajnos egyre több olyan felelőtlen magatartást tanúsító személy van, akinek vagy soha nem volt vezetői engedélye és úgy vesz részt a közúti forgalomban, vagy pedig valamilyen súlyos szabálysértés miatt bevonták a vezetői engedélyét, és mégis a volán mögé ül, ezzel veszélyeztetve a többi közlekedő testi épségét és vagyontárgyait.

2007. szeptember 12-én a délutáni órákban Gödöllőn az M3-as autópálya lehajtójánál vontak ellenőrzés alá a szolgálatban lévő rendőrök egy budapesti férfit, aki egy hatósági jelzés nélküli személygépkocsival közlekedett, ráadásul személyigazolványát, vezetői engedélyét sem tartotta magánál. A számítógépes nyilvántartásban pillanatok alatt ellenőrzésre került mind a gépkocsi, mind az azt vezető férfi és kiderült, hogy nem vezethetne gépjárművet, mivel a vezetői engedélyét bevonták. A férfinek nem az lehetett az első „botlása”, mivel még két érvényben lévő vezetés eltiltás hatálya is állt, ezért gyorsított eljárásban bíróság elé állításra került, ahol a Gödöllői Városi Bíróságon 12 nap elzárás büntetést szabtak ki részére, ami letöltését már aznap meg is kezdte.

 

Gödöllő, 2007. szeptember 14.

ESEMÉNYDÚS CSÜTÖRTÖK A RENDŐRSÉGEN

 

A szeptember 13-ai nap mozgalmasan telt a Gödöllői Rendőrkapitányság beosztottainak, mivel 24 óra leforgása alatt négy bűncselekmény elkövetőjét sikerült tetten érni, elfogni.

11.30 órakor egy vácszentlászlói férfi tett bejelentést arról, hogy a Fő úton lévő  családi házának ablakát valaki betörte, majd azon keresztül a lakásába bement és különböző műszaki cikkeket és arany ékszereket tulajdonított el kb. 250.000,-Ft értékben. Az intézkedő rendőrök által végzett adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként délután két órakor vácszetlászlói lakásán elfogásra került a betörés elkövetője, egy 39 éves férfi. Ráadásul az elkövetőnél tartott házkutatás során az eltulajdonított dolgok is előkerültek. 

esemeny

15.30 órakor állampolgári bejelentés érkezet arról, hogy Bagon a Dutka dűlőben ismeretlen személyek egy hétvégi házat szednek szét. A kiérkező rendőrök a megadott címen elfogtak két fiatalkorú (17 és 16 éves)  bagi lakhelyű fiút, akik a hétvégi ház vasból készült teraszát bontották szét azzal a szándékkal, hogy azt eltulajdonítsák és értékesítsék.

Mindkét ügyben lopás bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Gödöllői Rendőrkapitányságon.

20.45 órakor Gödöllőn a Bánki Donát utcából jelentettek be egy vagyon elleni bűncselekményt, ahol a sértett tetten érte az elkövetőt is, aki egy igencsak fiatal, 13 éves gödöllői lakhelyű fiú volt. Meghallgatása során a gyerek elmondta, hogy a ház kerítésén átmászva jutott be az udvarra, ahonnan alumínium lemezeket akarta eltulajdonítani.

Az éjfélt épp csak átlépve, szeptember 14-én 01.30 órakor Pécelen a Huba Vezér utca egyik családi házába ajtóbefeszítés módszerével akart(ak) valaki(k) bejutni, amikor az arra járőröző rendőrök megzavarták az elkövető(ke)t. A rendőröknek menekülése közben sikerült elfogni egy tápiószecsői férfit, aki ellen lopás kísérlet bűncselekmény miatt indult eljárás.

 

Gödöllő, 2007. szeptember 14.

 

EGY BALESET - ÖT ÖSSZETÖRT GÉPKOCSI

 

2007. szeptember 13-án 06.30 órakor Gödöllőn az isaszegi úton közeledett egy isaszegi férfi a Volkswagen Transporter típusú gépkocsijával, amikor az Ady E. sétányhoz érve - a kihelyezett jelzőtábla ellenére - nem adott elsőbbséget a neki balról közlekedő budapesti férfi által vezetett Honda Civicnek és összeütköztek. A baleset következtében a Honda nekicsapódott a vele szemben lévő forgalmi sávban  álló turai lakos által vezetett Fiat Puntó típusú kocsinak, ami tovább lökte a Hondát a Fiat mögött álló gödöllői férfi tulajdonát képező Suzuki Swiftnek, ami rátolódott a mögötte álló szentlőrinckátai férfi által vezetett szintén Suzuki Swift típusú gépkocsinak. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy személyi sérülés nem történt. A járművekben összességében kb. 1.500.000,-Ft-os anyagi kár keletkezett.

 

Gödöllő, 2007. szeptember 14.

 

RENDŐRKÉZEN A TELEFONKÁBELEK LOPÁSÁRA SZAKOSOSDOTT  BANDA

 

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a földben lévő telefonkábel lopások a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az ismeretlen elkövetők az utcán lévő telefonakna-tetőket felemelve az abban futó rézből készült kábeleket elvágták, majd azokat eltulajdonították. Egy-egy „akció” alkalmával 350 ezer és 5 millió forint közötti anyagi kárt okoztak a telefonszolgáltató cégnek, nem beszélve az előfizetők bosszúságáról, amikor a bűncselekmény miatt nem tudták használni telefonjaikat, vagy az internetet.

2007. augusztus 2-án sikerült az ügyben nyomozó gödöllői rendőröknek elfogni J. Sándor 26 éves dányi, K. Szabolcs és L. Sándor 17 éves bagi lakosokat, akik elmondták, hogy további három társukkal 2007. áprilisában Zsámbokon követték el az első ilyen jellegű bűncselekményüket, majd Jászfényszaru, Ikald, Tura, Vácszentlászló és Gödöllő következett. Ez utóbbi településen az Asbóth Sándor utcában, a Tábornok utcában a Gróf Teleki Pál téren lévő aknákból lopták el a rézkábeleket, sőt volt olyan eset is, hogy a pár nappal korábban ellopott és a telefonszolgáltató által pótolt vezetékeket ismét eltulajdonították. A még szökésben lévő három elkövető közül 2007. augusztus 07-én sikerült L. László 27 éves, és J. Csaba 20 éves bagi lakosokat, illetve 2007. augusztus 08-án Sz. Attila 21 éves dányi lakost is elfogni.

A hat rendőrkézre került elkövető ellen több rendbelei lopás bűncselekmény elkövetése miatt, előzetes letartóztatásuk mellett folyik a büntetőeljárás.

       

Gödöllő, 2007. augusztus 8.                                                              

 

 

NAGYÉRTÉKŰ SZOBORLOPÁS GÖDÖLLŐN

 

2007. augusztus 03-án a hajnali órákban – ez idáig – ismeretlen tettesek Gödöllőn a Gróf Teleki Pál téren álló, bronzból készült Gróf Teleki Pált ábrázoló mellszobrot ledöntötték a beton talapzatáról, majd azt eltulajdonították.
A lopással és a rongálással több millió forintos anyagi kárt okoztak az elkövetők, akik feltehetően azért lopták el a szobrot, hogy azt valamelyik színesfém kereskedésben leadják néhány tízezer forintért.

Az ügyben nagyobb értékre elkövetett lopás bűncselekmény miatt indult nyomozás a Gödöllői Rendőrkapitányságon.

A helyszínen rögzített nyomok, a tanukihallgatások és információgyűjtés alapján remélhetőleg hamarosan rendőrkézre kerülnek a tolvajok, akik 1-5 évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphatnak törvénybe ütköző cselekedetükért.

 

Gödöllő, 2007. augusztus 8.

 

HÁROM NAP - NÉGY SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES BALESET

 

A július 23-ai hét első három napján négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Július 23-án 08.10 órakor Veresegyházán a Gödöllői úton Szada irányából közlekedett egy váci lakhelyű nő az általa vezetett Skoda Fabia típusú gépkocsival, amikor későn vette észre az úttesten gyalogosan áthaladó 42 éves román állampolgárságú férfit és elütötte. A balesetben a gyalogos súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Pár órával később, 10.10 órakor Turán a Rákóczi úton egy 14 éves galgahévízi fiú az általa hajtott kerékpárral előzni kezdte az előtte szintén kerékpárral közlekedő 13 éves turai lakhelyű kislányt, de a fiú nem tartott kellő oldaltávolságot az előzési manőver során és nekiütközött a másik kerékpárosnak, majd elestek. A balesetben mindkét gyermek 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Július 24-én 17.50 órakor Gödöllőn az Arany János utca és Nagyvárad utca kereszteződésében sérültek meg hatan, amikor két személygépkocsi összeütközött. Egy kartali férfi közlekedett a Skoda típusú gépkocsijával a Nagyvárad utcában az Arany János utca felé, majd amikor a kereszteződéshez ért nem adott elsőbbséget az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére az Arany János utcában szabályosan haladó gödöllői férfi által vezetett Daewoo Kalosnak és összeütköztek. A balesetben súlyos sérüléseket szenvedett a vétlen gépkocsi vezetője és utasa, illetve az okozó gépkocsi két utasa, ezen kívül könnyebb sérüléseket szenvedett még az okozó gépkocsiban utazó további két utas.

    

Július 25-én 16.50 órakor ismét Gödöllőn a Grassalkovits és Báthori út kereszteződésében ütközött össze két személygépkocsi, amikor egy 86 éves gödöllői férfi a Skoda 105 S típusú gépkocsijával a kereszteződésben balra kanyarodása során nem adott elsőbbséget egy vele szemben közlekedő gödöllői férfi által vezetett Skoda Fabia típusú gépkocsinak. A balesetben a figyelmetlen autós könnyű, míg női utasa súlyos séfüléseket szenvedett.

    

Mind a négy balesetben a Gödöllői Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonása mellett folytatja a vizsgálatot.

Gödöllő, 2007. július 27.
                                     
                                                                          
                                                                 

 

 

ÉLETMENTŐ RENDŐRÖK

 

2007. július 21-én az esti órákban egy családi vitát követően öngyilkossági szándékkal, kötéllel a nyakában kiült a családi háza padlásablakába egy 48 éves férfi Gödöllőn. A kétségbeesett hozzátartozója a rendőrségtől kért segítséget. A helyszínre kiérkező szolgálatban lévő rendőrjárőr páros egyik tagja a földről tartotta szóval az életét eldobni kívánó férfit, míg társa a zárt padlásra bejutva berántotta az ablakból a férfit, így akadályozva meg, hogy kiugorjon a több méter magasan lévő padlásablakból. 

A gyors és határozott rendőri fellépésnek köszönhetően a férfi nem veszítette életét, és a járőrök által a helyszínre kért orvos pszichiátriai kezelésre utalta férfit.

 

Gödöllő, 2007. július 27.