|
SVÁJCI KOCKA
Kakaós alap:
2 db tojást 10 dkg zsírral elkeverünk .
Hozzáadunk 1/2 kg cukrot és a 1/2 l tejből annyit, hogy
simára keverjük. Hozzáadunk 8 dkg kakaót, egy
kis tejet és lassan adagolunk 1 sütőporral elkevert 1/2 kg
lisztet tejjel felváltva.
Krémhez:
5 dkg vaj, 10 dkg margarin, 10 dkg étcsokoládé, 2
evőkanál kakaópor, 1 narancs reszelt héja
és kicsavart leve, 1 evőkanál rum, 1
teáskanál nescafé, csipet só,
25 dkg cukrozott gyümölcs (beszáradt vegyes befőtt,
vagy kimagozott, puha aszalt szilva, stb.), a tetejére 3 dkg
csokoládéforgács, vagy csokoládédara.
Elkészítés:
A margarint megpuhítjuk (de nem olvasztjuk fel), majd a
narancslével, a narancshéjjal, a rummal, a sóval,
a nescaféval és a kakaóporral nagyon habosra
keverjük. Ezután belekeverjük a megreszelt
csokoládét is. A cukrozott gyümölcsöt,
vagy a kemény befőttet nagyon apróra
összevágjuk. A piskótát éles
kés segítségével három, vagy
két lapba vágjuk. Az alsó lapot bekenjük a
krémmel, rászórunk egy keveset a
gyüómölcsdarabkákból, majd
ráillesztjük a második lapot, amit ugyancsak
bekenünk. Gyümölccsel megszórjuk és
ráborítjuk a harmadik lapot is. A tetejére
kevés krém kerüljön és
csokoládéforgács. Megdermesztve kockákra
vágjuk.

Nyomtatás! |
|
|