|
SZEDRES-ALMÁS PITE
Hozzávalók :
17 dkg vaj
30 dkg búzaliszt
4 db savanykás alma
1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
2,5 dl tejszín
20 dkg barnacukor
3 db tojás
2 teáskanál sütőpor
30 dkg feketeszeder
csipetnyi só
Elkészítési mód:
Tegyük
a vajat és a tejszínt egy
lábasba, majd forraljuk fel. Keverjük el benne a cukrot,
majd ha kissé kihűlt
üssük bele a tojásokat. Habverővel pár percig
keverjük simára. Szórjuk bele a
citrom lereszelt héját és
ízesítsük egy csipetnyi sóval, majd adjuk
hozzá a
sütőporral elkevert lisztet is. Keverjük addig, míg
sima nem lesz.
Hámozzuk meg az almákat, vágjuk
négyfelé és metsszük ki a
magházát, majd
szeleteljük cikkekre. Csorgassuk meg citromlével, hogy ne
barnuljon meg, majd
öntsük a tésztához. Adjuk hozzá a
megmosott szederszemeket, és óvatosan
keverjük össze.
Öntsük a masszát egy közepes méretű vajjal
kikent és liszttel meghintett
tepsibe. Egyengessük el simára a tetejét, majd
szórjuk meg egy-két evőkanálnyi
barnacukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és
150 fokon süssük 35-40 percig.
Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjuk meg
fogvájóval, és ha már nem ragad rá a
tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült
a sütemény.
Ha elkészült még langyosan vágjuk kockákra és szórjuk meg porcukorral.
Nyomtatás!

 |