KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA
Hozzávalók:
¾
kg savanyú káposzta, 35 dkg sertéslapocka, 10 dkg
rizs, 2 dl. Tejföl, 8 dkg zsír vagy 4 evőkanál olaj,
15 dkg kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, paprika,
só, bors.
A
savanyú káposztát a zsiradék felében
puhára pároljuk. Ezzel egyidőben 35 dkg
sertéslapockát megdarálunk, a hagymás,
paprikás megmaradt zsiradékban megpároljuk,
és hozzákeverünk 10 dkg párolt rizst. A
hús lehet maradék sült vagy főtt hús is. A
káposztát a hústöltelékkel
rétegezve lábasba vagy tűzálló tálba
3-4 sorban összerakjuk, a tejföllel locsoljuk. A
rétegek közé rakhatunk 15 dkg karikákra
vágott, párolt kolbászt és karikákra
vágott kemény tojást is, így az eredeti.
Tetejét
káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá, és a maradék tejfölt,
kevés húslével hígítva,
ráöntjük. Ráfektetjük a felszeletelt
füstölt szalonnát, és 20
percig forró sütőben sütjük.
Nyomtatás! |