HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE
1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 60
dkg burgonya 10 dkg sárgarépa 2 evőkanál olaj 2 dkg liszt 1 l füstölt lé, lehet
kockából is 20 dkg főtt csülök 1 evőkanál vágott snidling
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra
vágjuk. A burgonyát és a répát
meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat
felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát,
rátesszük a burgonyát és répát.
Gyakori kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk.
Megszórjuk a liszttel, beletesszük a fokhagymát,
jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt,
beleöntjük a füstölt levet. Ha
szükséges, sózzuk. Kíméletesen
főzzük 20 percig. Falatnyi darabokra vágjuk a
csülköt, a levesbe tesszük, és még 10
percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk a
snidlinggel.