|
ERDÉLYI CSORBALEVES
HOZZÁVALÓK
1-1 kisebb fej fehér és vörös káposzta
hajszálvékonyra vágva,1/2 kisebb
kelkáposzta szintén felvágva, 1 marékra
való savanyú káposzta ,3-4
karalábélevél vékonyra felvágva,
25-30 dkg erdélyi szalonna, 1 evőkanál olaj ,2 fej
vöröshagyma kockára vágva ,1-2 gerezd fokhagyma
szétnyomva ,1-1 csomag petrezselyem, zellerzöld, kapor
felvágva, fejenként 2-3 db virsli,
cserkészkolbász, debreceni karikázva (minél
több féle a húsnemü benne, annál
finomabb) só, bors, majoranna, bazsalikom,
babérlevél, gulyáskrém, 1/2 l tejföl
,2-3 kanál liszt, a habaráshoz 1 citrom leve,
hangyányi cukor.
Az erdélyi szalonnát felteszem főni 2 liter vízben. Amikor már puha, akkor a
vöröshagymát, a fokhagymát az olajon megdinsztelem, rászórom a fűszereket,
majd a felvágott zöldségeket, és ezekkel együtt átdinsztelem. Az erdélyi
szalonna főzőlevével felengedem és megfőzöm. Amikor már puha a zöldség, akkor
beleteszem a citrom levét, a hangyányi cukrot, a felkarikázott
kolbászféleségeket, majd a tejfölbe belekeverem a lisztet, és bestaubolom.

Nyomtatás! |
|
|