|
TÖLTÖTT DAGADÓ
(saját recept)
Hozzávalók:
1 db nagyobb dagadó felszúrva, 1/2 kg csirkemáj szívvel, 20 dkg darált hús,30 dkg gomba, 15 dkg szalonna,
tejbeáztatott száraz kenyér, vagy zsemle, 8 db
tojás, 1 csokor friss petrezselyemzöld, hagyma, 1 gerezd
fokhagyma, só, bors, olaj. (Az összetevőket
ízlés szerint változtathatjuk)
Elkészítés:
Először is a májat a szívvel és 6 db
tojással feltesszük főzni. A zsemléket
beáztatjuk tejbe. Közben az apróra
vágott szalonnát megpiritjuk az olajon. A
töpörtyüt a töltelékhez tesszük. Ebben
az olajban megpároljuk a hagymát, majd beletesszük
és megpároljuk a kis cikkekre vágott
gombát. A gombához hozzáadjuk a
darálthúst, megsózzuk, rányomjuk a gerezd
fokhagymát, és tovább pároljuk, majd a
fedőt levéve lepíritjuk.
A tejből kicsavarjuk a zsemlét, összeaprítjuk a
májat, a szívet, a tojásokat és a
zöldségzöldet. Összedolgozzuk, majd a
hagymás gombához és darálthúshoz
keverjük. Izlés szerint füszerezzük, borssal,
sóval, esetleg paprikával, csöpp majorannával
a tüzön összedolgozzuk. Beleütünk 2 db
tojást és ezzel is jól összedolgozzuk.
Ha a töltelék kihűlt, az előkészített
dagadóba töltjük, kizsírozott tepsibe
tesszük, a dagadót is megkenjük zsírral
és szalonna csíkokkal borítjuk be. Ezután
szép pirosra sűtjük. Egy kicsit hagyjuk kihűlni,
könnyebb szeletelni.
Nagyon finom!

Nyomtatás! |
|
|