TÖLTÖTT DAGADÓ
(saját recept)

Hozzávalók:
1 db nagyobb dagadó felszúrva, 1/2 kg csirkemáj szívvel, 20 dkg darált hús,
30 dkg gomba, 15 dkg szalonna, tejbeáztatott száraz kenyér, vagy zsemle, 8 db tojás, 1 csokor friss petrezselyemzöld, hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj. (Az összetevőket ízlés szerint változtathatjuk)

Elkészítés:
Először is a májat a szívvel és 6 db tojással feltesszük főzni. A zsemléket beáztatjuk tejbe.  Közben az apróra vágott szalonnát megpiritjuk az olajon. A töpörtyüt a töltelékhez tesszük. Ebben az olajban megpároljuk a hagymát, majd beletesszük és megpároljuk a kis cikkekre vágott gombát. A gombához hozzáadjuk a darálthúst, megsózzuk, rányomjuk a gerezd fokhagymát, és tovább pároljuk, majd a fedőt levéve lepíritjuk.
A tejből kicsavarjuk a zsemlét, összeaprítjuk a májat, a szívet, a tojásokat és a zöldségzöldet. Összedolgozzuk, majd a  hagymás gombához és darálthúshoz keverjük. Izlés szerint füszerezzük, borssal, sóval, esetleg paprikával, csöpp majorannával a tüzön összedolgozzuk. Beleütünk 2 db tojást és ezzel is jól összedolgozzuk.
Ha a töltelék kihűlt, az előkészített dagadóba töltjük, kizsírozott tepsibe tesszük, a dagadót is megkenjük zsírral és szalonna csíkokkal borítjuk be. Ezután szép pirosra sűtjük. Egy kicsit hagyjuk kihűlni, könnyebb szeletelni.
Nagyon finom!

 
Nyomtatás!