TORTA ALAP

(nagyon jó)

Hozzávalók:
 6 db tojás, 6 púpos kanál liszt, 6 kanál kristály,-vagy
porcukor, csipet só.

Előkészítés:
Először bemelegítjük a sütőt, előkészítjük a tortaformát, papírból for-
mát vágunk bele.
Megmosunk 6 db tojást, a fehérjét habüstbe tesszük, egy csipet sót szórunk rá, a sárgáját kis üvegedénybe tesszük (az aljára pár csepp vizet teszünk, úgy tesszük bele a sárgáját, mert így könnyebben csúsztatjuk ki belőle).
Kimérünk, és közben szűrőn átszitálunk 6 púpos kanál lisztet, egy késhegynyi szódabikarbónát keverünk hozzá.
Egy másik kisedénybe kimérünk 6 kanál porcukrot.

Elkészítés:
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük, amig a hab fényes nem lesz. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, szépen elkeverjük. A lisztet kanalanként keverőkanállal finoman beleforgatjuk, majd az előkészített sütőformába öntjük és elsímítjuk a tetejét. A sütőben kb : 15 percig sütjük.
Tűpróba: ha tűt szúrunk bele, és nem ragad rá a tészta, akkor kész a torta alap. A sütő ajtaját 10 percig nem szabad kinyitni.

 


Nyomtatás!