|
TORTA ALAP
(nagyon jó)
Hozzávalók:
6 db tojás, 6 púpos kanál liszt, 6 kanál kristály,-vagy
porcukor, csipet só.
Előkészítés:
Először
bemelegítjük a sütőt,
előkészítjük a tortaformát,
papírból for-
mát vágunk bele.
Megmosunk 6 db tojást, a fehérjét habüstbe
tesszük, egy csipet sót szórunk rá, a
sárgáját kis üvegedénybe tesszük
(az aljára pár csepp vizet teszünk, úgy
tesszük bele a sárgáját, mert így
könnyebben csúsztatjuk ki belőle).
Kimérünk, és közben szűrőn
átszitálunk 6 púpos kanál lisztet, egy
késhegynyi szódabikarbónát keverünk
hozzá.
Egy másik kisedénybe kimérünk 6 kanál porcukrot.
Elkészítés:
A fehérjét kemény habbá verjük,
hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük, amig
a hab fényes nem lesz. Ezután egyenként
hozzáadjuk a tojások sárgáját,
szépen elkeverjük. A lisztet kanalanként
keverőkanállal finoman beleforgatjuk, majd az
előkészített sütőformába öntjük
és elsímítjuk a tetejét. A sütőben kb
: 15 percig sütjük.
Tűpróba: ha tűt szúrunk bele, és nem ragad
rá a tészta, akkor kész a torta alap. A sütő
ajtaját 10 percig nem szabad kinyitni.

Nyomtatás! |
|
|