Honlap Tartalomjegyzék Keresés

Szedd magad Gyümölcsös

 

 

 

 

Galéria
Termékek

 


Cégünk profilja

Gyümölcsösünk a Mátra déli nyúlványán, Gyöngyöstől délre két kilométerre található, a 3-as út mellett. Budapestről könnyen megközelíthető, hiszen az M3-as autópályán 50 perc alatt elérhető. A térségben mind a talajtani, mind a klimatikus tényezők kiválóan alkalmasak gyümölcstermesztésre, így méltán válhatott országosan ismertté és keresetté a Mátra vidéki gyümölcs.

A ma már 40 hektáros gyümölcsös telepítését családunk 1997-ben kezdte meg.  Az ültetvény szellemi atyja Székely Ferenc elismert agrárszakember, aki a Gyöngyöspatai Szövetkezet gyümölcstermesztési ágazat vezetőjeként dolgozott 10 éven át.  A gyümölcsös a családi gazdaság modelljét valósítja meg, így működtetése ma már négy felnőtt gyermekére hárul, de szükség esetén már a harmadik generáció is bekapcsolódik a munkákba. A család négy agrárdiplomás tagja is a mezőgazdaság iránti elkötelezettségünket mutatja, és azt hogy megélhetésünk a termőföldhöz kötődik. A család minden tagja kiveszi részét a munkából: Székely Zoltán a szervezési feladatokért és a kézimunka irányításáért felelős, Székely Tamás és Székely Gábor a gépi munkákat végzi, Székely Andrea pedig az értékesítésben segít.

Az ültetvény kiépített öntözőrendszerrel rendelkezik, ami biztosítja a folyamatos, jó minőségű termést. Részesei és támogatói vagyunk az Agrár Környezetvédelmi Programnak, mely környezetbarát növényvédő szerek alkalmazását írja elő. A rágcsálók ellen nagy hasznát vesszük a gyümölcsösben élő macskáinknak, akik kiválóan végzik munkájukat. Virágzási időszakban pedig a dolgozói létszám tovább bővül, hiszen 150 család méh is segédkezik a virágok megporzásában. Az általuk gyűjtött mézből a gyümölcsösbe látogatók vásárolhatnak is.

A gyümölcs értékesítését ma már elsősorban a „Szedd magad” akcióra alapozzuk, mely már negyedik éve rendkívül népszerű. Vevőink között vannak Békéscsabaiak, Dunántúliak, Budapestiek és természeten helyiek is. 2007-ben 5 busznyi óvodás is ellátogatott hozzánk, hogy személyes tapasztalatokat szerezzenek gyümölcsösünkben. Idén is számítunk rájuk!

Üzleti partnereink: Nagyrédei hűtőház, a méltán híres Rauch gyümölcslé feldolgozó, és a kiváló minőségű pálinkát készítő Szicsek szeszfőzde.


Kapcsolatfelvételi adatok

Telefonszám
Székely Zoltán: 0620 / 3516-391
vagy
Székely Gábor: 0630 / 2324-890
vagy
Székely Tamás: 0670 / 3623-934
E-mail
Általános információk: szeddmagad@freemail.hu
 

 

Utolsó módosítás: 2010.06.21.