Home

Településünk elhelyezkedése

Szemere község Borsod-Abaúj-Zemplén megye, a történelmi Abaúji térségben az encsi kistérségben található. Földrajzilag a Keleti-Csereháthoz tartozik és a Bélus patak völgyében fekszik. Az ország egyik legelmaradottabb régiójában, a szlovák-magyar államhatártól 5 km-re fekszik.

  • Terület: 2630 ha,
  • Lakosok száma: 398 fő,
  • Lakások száma: 152.
  • GPS koordináták: 48.463600, 21.104100
  • EOV koordináták: 802113, 348711

Településünket nem érinti a vasúti közlekedés, legközelebbi vasútállomás 13 km-re Méra községben található. A legközelebbi főútvonalra is itt lehet csatlakozni. A tömegközlekedés egyetlen formája a Volán autóbusz.

Szemere település a megye székhelyétől Miskolc városától 60 km-re fekszik.

A település egészén kiépített vezetékes telefonvonal található. Mobiltelefon részben használható a faluban a hálózat lefedettségének hiánya miatt.

A település teljes intézményi hálózatot tart fenn. Működik 8 évfolyamos Általános Iskola, két vegyes korcsoportú Napközi Otthonos Óvoda és Gondozási Központ. A gyermekek délutáni felügyeletéről két csoportos napközi otthonos ellátásban gondoskodunk. Az Általános Iskolában községünkben (anyaintézmény) 105 fő, tagintézményükben, Fáj Községben pedig 47 fő tanul tanul.

Gondozási Központunk keretein belül az idősek klubjában jelenleg 16 főt gondoznak. Az ellátottak a napi háromszori étkezés mellett szabadidejüket is az intézményben töltik. Feladat ellátásában biztosítja továbbá a házi segítségnyújtást, illetve a szociális étkeztetés is. A falugondnoki szolgáltatásra, annak megalakulásától, - 2001 február hónaptól kezdve - rendkívül nagy igény mutatkozik. A lakosok számítanak a szolgáltatás által nyújtott lehetőségekre és élnek is azzal. A falugondnoki szolgáltatás jelenleg egy 14 férőhelyes Volkswagen típusú kisbusszal működik.

 

Mini Galéria

Ki böngészi oldalainkat?

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Névnap

Ma 2021. augusztus 01., vasárnap, Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.