Home

Településünk jövője

A faluban a rendszerváltás óta láthatóak a fejlődés jelei. Azóta került megoldásra a vezetékes ivóvíz hálózat kiépítése, az úthálózat felújítása, telefonhálózat és a gázhálózat kiépítése. Teljes felújításra és átépítésre került megyei támogatással a Polgármesteri Hivatal épülete. 2006. évben fejeződött be uniós támogatással iskolánkhoz egy korszerű számítástechnikai terem építése, valamint a meglévő épület külső és belső felújítása, korszerűsítése. ROP pályázatunk elnyerését követően kezdtek hozzá az épület bővítéséhez, melynek elkészültével a 2007/2008-as tanévet iskolásaink az új és korszerű a mai követelményeknek megfelelő épületben kezdhették el. Ezáltal a kastély épületében már csak az óvoda és konyhája marad. Jelenlegi elsődleges feladatunk, hogy megoldást találjunk arra, hogy ezen intézmény is megfelelő épületbe kerüljön, hiszen az épület fenntartási-, üzemeltetési-, állagmegóvási költségei az önkormányzat számára többletköltséget jelentenek. Az önkormányzat képviselő testülete tekintettel arra, hogy a kastély épülete a település központjában található és a lakosság számára eszmei értékkel bír azt a célt tűzte ki célul, hogy az épületnek - kastély jellegének - megfelelő funkciót kapjon.

Szemere a Cserehát egyik olyan települése, ahol a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó ember megtalálja a nyugalmat.

Lehetőségként jelen van a vadászat (4 vadásztársaság működik közigazgatási terültünkön), Cserehát turistája útvonal, a Szemere-Buzita magyar-szlovák határátkelő megnyitását követően Kassa Város közelsége kb.: 30 km-re. Megjegyezni kívánom, hogy Kassa Nemzetközi repülőtérrel rendelkezik.

Az önkormányzat tervei között szerepel a település szennyvízhálózatának kiépítése, falukép kialakítása.

A községet természeti adottságai alkalmassá tennék falusi turizmus működtetésére. Ehhez azonban jelentős tőkére és összefogott marketing tevékenységre lenne szükség.

 

Mini Galéria

Ki böngészi oldalainkat?

Oldalainkat 14 vendég böngészi

Névnap

Ma 2020. október 25., vasárnap, Blanka és Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.