Home

Településünk jövője

A faluban a rendszerváltás óta láthatóak a fejlődés jelei. Azóta került megoldásra a vezetékes ivóvíz hálózat kiépítése, az úthálózat felújítása, telefonhálózat és a gázhálózat kiépítése. Teljes felújításra és átépítésre került megyei támogatással a Polgármesteri Hivatal épülete. 2006. évben fejeződött be uniós támogatással iskolánkhoz egy korszerű számítástechnikai terem építése, valamint a meglévő épület külső és belső felújítása, korszerűsítése. ROP pályázatunk elnyerését követően kezdtek hozzá az épület bővítéséhez, melynek elkészültével a 2007/2008-as tanévet iskolásaink az új és korszerű a mai követelményeknek megfelelő épületben kezdhették el. Ezáltal a kastély épületében már csak az óvoda és konyhája marad. Jelenlegi elsődleges feladatunk, hogy megoldást találjunk arra, hogy ezen intézmény is megfelelő épületbe kerüljön, hiszen az épület fenntartási-, üzemeltetési-, állagmegóvási költségei az önkormányzat számára többletköltséget jelentenek. Az önkormányzat képviselő testülete tekintettel arra, hogy a kastély épülete a település központjában található és a lakosság számára eszmei értékkel bír azt a célt tűzte ki célul, hogy az épületnek - kastély jellegének - megfelelő funkciót kapjon.

Szemere a Cserehát egyik olyan települése, ahol a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó ember megtalálja a nyugalmat.

Lehetőségként jelen van a vadászat (4 vadásztársaság működik közigazgatási terültünkön), Cserehát turistája útvonal, a Szemere-Buzita magyar-szlovák határátkelő megnyitását követően Kassa Város közelsége kb.: 30 km-re. Megjegyezni kívánom, hogy Kassa Nemzetközi repülőtérrel rendelkezik.

Az önkormányzat tervei között szerepel a település szennyvízhálózatának kiépítése, falukép kialakítása.

A községet természeti adottságai alkalmassá tennék falusi turizmus működtetésére. Ehhez azonban jelentős tőkére és összefogott marketing tevékenységre lenne szükség.

 

Mini Galéria

Ki böngészi oldalainkat?

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Névnap

Ma 2021. augusztus 01., vasárnap, Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.