Home Logout
Legutóbbi frissítés
2014.01.23.
Navigáció
Utalványok
Partnerek
Üdvözüljük a Szemlő-hegyi-barlang weblapján
A jelenleg 2200 méter hosszban feltárt, fokozottan védett barlang Budapest egyik legértékesebb természeti kincse. Több, tágas folyosóból áll. Látványos formakincsű, ásványkiválásokkal gazdagon díszített. A túraútvonal mintegy 250 méter, melyet a látogatók kényelmes betonjárdákon és lépcsőkön járhatnak be, s a barlang járatok arculatát és képződményeit érzékeltetőhatásvilágítás mellet ismerhetik meg a falakat gazdagon borító, Európában ritkaságnak számító borsókő-kiválásokat és gipszkristályokat. A barlang tiszta, pormentes levegője lehetővé teszi asztmás és légúti betegségben szenvedők kezelését a barlangban. A fogadóépületben ajándékbolt és interaktív kiállítás látható. A parkban játszótér és egy geológiai tanösvény várja a kedves látogatókat.

A hőmérséklet egész évben állandó, 12°C, ezért nyáron érdemes melegebben öltözni.
A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető. Kényelmes túracipő viselése ajánlott.

Korhatár nélkül látogatható
(babakocsival, kerekesszékkel is lehetséges a látogatás).

A túra időtartama kb. 40 perc.
Nyitva tartás
Kedd kivételével minden nap,
10.00 - 16.00 óráig.


A barlang csak vezetővel látogatható, túrák minden egész órában indulnak.

Nagyobb csoport esetén, előnyt tudunk biztosítani, ha előre bejelentkeznek.

Cím: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.
Telefon: 06-1-325-6001
Dobogós lett a Szemlő-hegyi-barlang
Dobogós lett a Szemlő-hegyi-barlangMásodik helyezést ért el a Szemlő-hegyi-barlang. "Az év ökoturisztikai létesítménye" pályázati kiíráson. A helyezéssel járó oklevelet a Turizmus Világnapján szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján vehette át Igazgatóságunk.

A pályázatot közösen hívta életre a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt..


Folytatás a"részleteknél" .
Megújult a Szemlő-hegyi-barlang fogadóépülete és parkja
Megújult a Szemlő-hegyi-barlang fogadóépülete és parkjaNagy örömünkre szolgál, hogy a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program által finanszírozott projekt keretében teljesen megújult a barlang fogadóépülete és parkja.

A budapesti Szemlő-hegyi-barlang 2011 március 23-tól új arculattal várja a látogatókat. A változást a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program által finanszírozott projekt tette lehetővé, melynek keretében teljesen megújult a barlang fogadóépülete és parkja.

Folytatás a"részleteknél" .
Látogassa meg a Szemlő-hegyi-barlangtól
800m-re található
Pál-völgyi-barlangot is.
Weblapot készítette: Webnorthbridge