Szimeiszter íjak

Kezdőlap

Magamról

Az íjászattal 1988-ban kezdtem el foglalkozni. Eleinte a csigás- és a lovasíjászat iránt érdeklõdtem, majd a kilencvenes évek elején kezdtem el Ausztriába tradicionális íjász versenyekre járni. Ott találkoztam elõször a hagyományos íjászatban használt laminált íjakkal, amelyek akkor még nálunk ritkaságszámba mentek. Ezek az íjak sokkal jobb minõségûek voltak, mint amiket addig használtam.
1992-ben Keszthelyen íjász klubot alapítottunk és a klubtagok részére álltam neki íjakat készíteni. 1994-tõl kezdtem a rétegelt fa íjak gyártását, amiket a tradícionális versenyeken én is használtam, ilyen pl. a hosszú íj. Magyarországon ezzel a technológiával én készítettem elõször ilyen típusú íjakat. Saját íjaimmal kezdtem el versenyezni, 15 év alatt több magyar bajnokságot, ill. több nemzetközi versenyt nyertem meg. Már évek óta nem versenyzem, azóta az általam gyûjtött tapasztalatokat próbálom átadni azoknak az íjászoknak, akik jó eredményeket szeretnének elérni.

Az íjak egyénre szabottan készülnek. Mindenki olyan íjat kap a kezébe, ami teljesen megfelel az íjász igényeinek, pl. az íj hossza, húzáshossza és erõssége. Természetesen a nyílvesszõk is az adott íjhoz készülnek, ami nagyban elõsegíti a pontosabb találatot.