Szentgotthárd Vas megye délnyugati részén helyezkedik el, és központja a hármas határnak , amelyet Magyarország, Ausztria és Szlovénia alkot. Délen a táj a Vasi-hegyháthoz, az Őrséghez, távolabb a Mura völgyéhez kapcsolódik.
Sajátos földrajzi helyzete révén az az ország legkiegyensúlyozottabb éghajlatú és legcsapadékosabb tája.
A város feltehetően már a rómaiak idején lakott volt. Ezt támasztják alá a szórványosan fennmaradt római kori leletek. A város arculatát a barokk alkotások adják meg.
Szentgotthárd központjában találjuk az ország egyik legszebb barokk templomát, melyhez a déli oldalon ciszterci monostor csatlakozik. Jelentősebb látványosságai közé tartozik a város alapítójának, III. Bélának 1983-ban felavatott szobra.
Szentgotthárd kultúrális felemelkedésében fontos szerep jut a művelődési háznak, a helytörténeti múzeumnak, valamint a nemrégen átadott színháznak is.
A nemzetiségi és helytörténeti múzeum Nyugat-Magyarország emlékeinek és néprajzi tárgyainak ad otthont. Turisztikai szempontból a közelben található Őrség teszi jelentőssé, mely az ország egyik legszebb tájvédelmi körzete. A várostól néhány kilóméterre található a Hársas tó, mely fürdőzésre és horgászásra is alkalmas.
A város életében jelentős szerep jut a külföldi befektetőknek, így elsőként is a Generál Motors-nak.
Szentgotthárd mai modern városképével kellemes látványt nyújt az ide érkező vendégnek, aki biztos lehet abban, hogy jól fogja érezni magát.

Végül itt van néhány kép a városról. Ha csak ráállsz az egérrel, kiírja, hogy mit ábrázol. Aztán rá is kattinthatsz.

Templomok:

Látkép templommal Katolikus templom A katolikus templom keresztje A katolikus templom órája A katolikus templom belülről A református templom A kethelyi templom Evangélikus templom Kápolna Brenner kápolna
Vendéglátóipari egységek:

Picasso terasz Hunyadi Vendéglő Csöcsös Makk hetes vendéglő Kolostor restaurant Rodeó pizzéria Nyirfa Vendéglő Sikátor Zöldfa Söröző Club 3-as étterem Lipa Rézi Wágner Zipfer söröző Vándor Fogadó Bárka söröző Dublin söröző
Szobrok, emlékművek:

Hunyadi János szobra III. Béla szobra Hősi mlékmű Szocreál szobor Emlékmű Szovjet katonasírok Széll Kálmán szobra
Főtér Szentgotthárd by night Szentgotthárd by night Látkép Főtér Szökőkút Kettős körforgalom. Főtér Butiksor az osztrákok örömére Főtér Kossuth Lajos utca City Piac Kínai áruház Memphis Disco Rehabilitációs kórház Buszpályaudvar Mozi Vörösmarty Mihály gimnázium Szinház Múzeum Hársas tó Hársas tó part Rábahíd Füzesi út

Panorámaképek:
Főtér I.
Főtér II.
Főtér III. *
Opel gyár
Tavacska
Hársas tó télen *
Kolostorpark
A határnál *
Látkép keletről

Még több képet akarok!!
Még ennél is többet!!

Szentgotthárd térképe Szentgotthárddal kapcsolatos linkgyüjtemény.

VISSZA a főlapra
.