NOL hír     2008. február 23.

A hatalmas üvegkupola alatt trópusi virágok, pálmák árnyékában lehet úszni, pihenni. Már csak a madarak éneke hiányzik a tökéletes mediterrán illúzióhoz Szentgotthárdon.

A hazai wellnessfürdők közt minden bizonnyal különleges ez a Rába-parti Medical Wellness Center, amely fél éve élményfürdővel, szaunákkal, fitnesszel, terápiás és szépségparkkal is rendelkezésére áll a délnyugati hármas határon élőknek. A belépőt lenyűgözi a narancs, citrom, és a melegbarna színvilág, mely különös melegérzetet nyújt a mediterrán klímájú fürdőben. Gyönyörűen simulnak a környezetbe a természetes kőburkolatok és a liánok hatását érzékeltető kötélfonatok, melyek nemcsak dekorálnak, hanem praktikusan takarnak, például derékvastagságú csöveket. Szembetűnő az egész fürdőben az igényes tisztaság.

A vendéget legelőször az élménymedence kápráztatja el szépségével-kékségével. A természetes fény egy hatalmas üvegkupolán és a déli tájolású üvegfalakon ömlik a fürdőzőkre, valamint az egzotikus növényekre. Érdekesség, hogy a pálma, fikusz, banán, vitorlavirág és más, meleget és párát szerető növényt negyvenmillió forintért Belgiumban vásárolták. S nemcsak elültették, hanem értőn gondozzák is azokat, ezért fordulhatott termésre a banánfa a nagymedence déli oldalán.

Látszik, hogy ez a fürdő mindenkinek készült, a szingliknek éppúgy, mint a kis- és nagy gyerekkel érkezőknek, vagy az idősebbeknek. A nagymedence persze nemcsak a pálmák miatt szép és praktikus, hanem a fenyőből készült, napozószigethez vezető hidacskák miatt is. Azokról szemlélve még tetszetősebb például a természetes kőfal elé omló vízfüggöny vagy a vízköpők látványa. A vízcsobogás különösen nyugtató, szinte elernyed tőle a fürdőző.


A hidegebb vizet kedvelőknek viszont a huszonöt méter hosszú uszoda lehet kedvükre. Aki nem tud úszni, az is megtanulhat a tanuszodában, ami a város iskolásainak is rendelkezésére áll. - Ennyi különlegesség még az osztrák wellnessfürdőkben sincs - mondja Gömbös Sándor, a Gotthárd- Therm Kft. igazgatója, aki szerint az uszoda és a komplex gyógyászati részleg, valamint az animációs programok teszik versenyképessé a létesítményt a határ másik oldalán lévő fürdőkkel szemben. Ezt bizonyítja egy osztrák szövetségi felmérés is, mely szerint a szentgotthárdi fürdő szépsége, szolgáltatási kínálata, valamint higiéniája meghaladja az osztrák fürdők többségéét.

Az alsó szinten pedig lehetőség van fizioterápiás, reumatológus szakorvosi vizsgálatra, iszappakolásra, inhalálásra, mindenféle masszázsra éppúgy, mint fogászati, szájsebészeti kezelésre. Egy másik traktusban fallabdázhat, vagy kondicionáló- és kardiogépeken erősítheti izmait az, akinek éppen ehhez van kedve. Hiányozhat-e még valami? - kérdezhetnénk. - Igen, egy minden igényt kielégítő szálloda, mondja Gömbös Sándor. Nos, ez a kívánsága hamar teljesülhet, mivel már megkezdték a fürdő déli oldalán a leendő 119 szobás, négycsillagos hotel építését.




VISSZA a főlapra