Néhány táplálékkiegészítő

A modern civilizációban élő ember JÓL TÁPLÁLT ÉHEZŐ (bár sokat eszik, mégsem jutnak be a szervezetébe a létfontosságú anyagok).

Sajnos termőtalajaink többsége az egyoldalú ipari termelés következtében tápanyagokban (főként vitaminok, ásványi anyagok) kizsigerelt, ezért sokszor szükség van táplálkozás-kiegészítők fogyasztására (különösen akkor igaz ez, ha valaki súlyosan beteg, és nem tud hozzájutni biológiailag értékes élelmiszerekhez!) (biotermesztés fontossága)

Néhány hasznos táplálkozáskiegészítő:

--(tengeri) alga (fontos ásványi anyagok, teljes értékű (!) növényi fehérje, vitaminok, ásványi anyagok--főként jód)
--búzacsíra és búzafű (vitamin- és ásványianyag bomba, előemésztett tápanyagok)
--csalán: megszárítva fűszerként is használhatjuk (íze semleges, nem rontja az ételek ízét, sok értékes anyagot tartalmaz és olcsó is!)
--koenzim Q10: fokozza a szervezet energiahasznosítását, szíverősítő, koleszterincsökkentő, fogínyvédő
--lecitin: koleszterincsökkentő
--méhészeti termékek (méhpempő, virágpor, propolisz--általános roborálás)
--Mannarax: csírázó gabonából készített lekvárszerű pép (erősítő, ásványi- anyag és vitaminbomba--magyar 'találmány')
--Neurosan-por (segíti az tápanyagok hasznosulását)
--probiotikumok (bélflóra helyreállítása)
--sörélesztő: por, pehely, tabletta (bőrápoló, idegerősítő: sok B-vitamin (B-12 is!), ásványi anyagok)
--tojáshéjpor (Ca, D-vitamin: csonterősítés)
-------------
--gyógynövénytartalmú készítmények (szirup, tinktúra, tabletta, stb.)
-------------
Vitaminkészítményt lehetőleg olyat fogyasszunk, amely szerves formában tartalmazza a vitamint
(a szervetlen vitaminokat NEM TUDJUK jól hasznosítani, azok csak tovább terhelik a szervezetet!)