Ajánlat!

Osztálykirándulás, tábor, nyaralás? Öregerdő turistaház
Irány a Börzsöny!
Öregerdő turistaház

Bogi weboldala

Bogi weboldala


Tanárajánló

Mérések

OKÉV
PISA
PIRLS
TIMSSTovábbi oldalak        2   3   4


21. századi szülő

zondle A két tanár, Prievara Tibor és Nádori Gergely által összeállított, a 21. századi szülő címet viselő kis könyvecske azzal foglalkozik, hogyan tehetjük (legalább részben) hasznossá azt az időt, amit a gyerek a számítógép előtt tölt.
Rövid ismertető a könyvről
A könyv itt olvasható...

Másfélmillió lépés Magyarországon

zondle 80 éve, 1933. január 14-én született a magyar televíziózás, természetfilmezés és természetjárás korszakos alakja, Rockenbauer Pál. Földrajz-biológia szakos tanár, 1956-tól haláláig televíziós, 1970 óta végzett hegymászó, sportember, természeti témájú dokumentumfilmek alkotója.
Tovább ...További videók itt megtekinthetők >>>

Készíts oktatójátékot!

zondle A szorzótábla kórusoló ismétlése elég hosszú idő, s nem mindenkinek ugyanaz a rész esik ki, hiányzott éppen, vagy egyszerűen, nem megy valami a fejébe. De lehet épp az európai fővárosokkal van gond, s szeretnénk azokat MEGTANÍTANI. Szóval kell egy - vagy több játék ugyanarra a megtanulandó dologra. Illetve egy olyan oldal, ahol ilyen játékokat az igényeimnek megfelelően összegyűjthetek. Hát most van: Zondle-nak hívják.
Tovább ...

Love your neighbour as yourselfPályázat


A pályázat témája:
„PRÓBÁLJ ÚGY BÁNNI MÁSOKKAL, AHOGY TE SZERETNÉD, HOGY ŐK BÁNJANAK VELED!” A feladat az, hogy a fenti idézet jegyében a pályázó tegyen legalább 3 jó dolgot másokkal és/vagy a környezetében, és tudassa azt velünk!
Tovább ...

Pineljünk!


Biztos egyre többet hallod Te is, hogy pinterest így, pinterest úgy, netalán már jártál is az oldalon, nézegetted a képeket. Itthon most kezd elterjedni. Összeszedtem, hogy mi ez a legújabb őrület, hogyan működik és miért jó nekünk.
Tovább ...

Elsősegély


A webbeteg.hu egy olyan alkalmazást fejlesztett, amely hamarosan telefonra is letölthető - jelenleg csak webes felületen működik - és az elsősegélynyújtás jelentős részét lefedi. 17 főtéma, 42 altéma. természetesen újraélesztés, továbbá kórház és defibrillátor kereső.
Tovább ...

Minden, ami karácsony...


Minden, ami karácsonyi: ötletek tanórákra, dekoráció, ajándékkészítés, karácsonyi mesék, és filmek, dalok.

Tovább ...

Mérhető megtakarítások verseny

Örülnél, ha kevesebb lenne a villany-, gáz- vagy vízszámlád? Szeretnél energiatakarékosabban élni? Most a megtakarításokon túl még nyerhetsz is vele! Jelentkezz a Csalán „Mérhető megtakarítások” versenyére, és érj el minél több megtakarítást 2012. december 1 és február 1 között.
Tovább ...

Műkincsleltár

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával karöltve interaktív játékot hirdet.
A játékban elsősorban az iskolák 6-12. osztályos korcsoportjába tartozó diákok részvételére számítunk. A játék révén szeretnénk megismertetni a résztvevőkkel a kulturális javakkal kapcsolatos alapvető tudnivalókat, szeretnénk ráirányítani a figyelmet kulturális értékeinkre, a nemzeti kulturális örökségünkre, és ezzel együtt műkincseink védelmének fontosságára.
Tovább ...

Da Vinci Learning

A Da Vinci Learning televízióműsorai arra buzdítanak, hogy tedd fel a kérdéseidet, keresd meg a válaszokat, és ismerd meg a világot. Mindegy, hogy milyen korú vagy, milyen a tudásod vagy hol élsz, a Da Vinci Learning úgy véli, hogy mindenki vágyik a rácsodálkozás és az új gondolatok felfedezésének lehetőségére. Ehhez csak a tudás szenvedélyére és a csoda érzetére van szükséged.
Tévéműsorok, amelyek tanítják, szórakoztatják és inspirálják az egész családot: ez a Da Vinci Learning.
Tovább ...

Minden, amit a Halottak napjáról és Halloweenról tudni érdemes

Szokások itthon és külföldön, mesék, vetélkedők, filmek és számítógépes játékok. Sok-sok pókos, szellemes, tökös és töketlen ötlet dekorációhoz, játékhoz, vagy csak úgy...
Tovább ...
Olvasni jó és nem mindig drága

Olvasni jó! Olvasni költséges! Ezek a tények, és ezekből úgy tűnhetne: akinek nincs pénze, nem is olvashat. A helyzet azonban az, hogy mégsem kell leszokni erről a kellemes, hasznos időtöltésről csak azért, mert sokba kerül. Egyre több pénztárcakímélő lehetősége adódik ugyanis annak, aki nem akar lemondani hobbijáról.
Tovább ...


Kupakverseny

A 2012. évi Országos Kupakverseny célja, hogy a gyermek és oktatási intézmények, valamint a lakosság bevonásával erősítsük a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet.
Tovább ...Letölthető, digitális tananyagok

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. letölthető, offline módon használható, akkreditált digitális taneszközöket bocsát ingyenesen az iskolák, pedagógusok, diákok rendelkezésére.
Az Educatio Digitális Taneszköztár (EDE) rendszerében regisztráló intézmények 50 db licencet, míg az egyedi felhasználók 1 db licencet igényelhetnek fél éves időtartamra.
Tovább ...

Lego története

A LEGO csoport 80. születésnapját ünnepli idén, ennek alkalmából készítették ezt az animációs filmet, mely végig megy a cég történetén 1932-től 1968-ig. A MAGYAR FELIRATHOZ BE KELL KAPCSOLNI A KÉPALÁÍRÁSOKAT

Tanévkezdés kretívan/6. rész

Ha már minden megvásárolva, bekötve, felcímkézve, akkor nincs más hátra, lepjük meg az osztálytársakat valami igazi szeptemberi ajándékkal!
Tovább ...

Tanévkezdés kretívan/5. rész

Nem boszorkányság a címkekészítés! Egészen egyszerűen rajzolhatunk, szerkeszthetünk saját igényeinknek megfelelő, divatos, egyedi címkét. Egy biztos, nyomtató kell hozzá!
Tovább ...

Gyúrjunk az iskolára - mit csináljunk az első matekórán?

Amikor elérkezik az első matekóra ideje, még félig nyár van. Ilyen lájtos, nyárvégi, iskolára hangoló, mégis szórakoztató és mégis matematika feladatokat gyűjtöttem össze ebben a cikkben.
Tovább ...

Tanévkezdés kretívan/4. rész

Készíthetünk különböző technikákkal egyedi könyvjelzőket. Ügyesebbek tűvel-cérnával, számítógéppel, kevésbé ügyesek nyomtatóval (választhatnak kinyomtatható, kész könyvjelzők közül).
Tovább ...Tanévkezdés kretívan/3. rész

Hangolódunk tovább... Füzetborítót készítünk papírral-ragasztóval, tűvel-cérnával, számítógéppel.
Tovább ...

Tanévkezdés kretívan/2. rész

Még mindig a tolltartók és ceruzatartók körül forog az Iskolakezdés - Kreatív készülődés sorozat 2. része is. Részletes leírások, videók teszik könnyűvé az elkészítést.
Tovább ...Készíts füzetborítót!
Tanévkezdés kretívan/1. rész

Közeledik a szeptember. Az üzletek polcai roskadásig tele hasznos és kevésbé hasznos iskolaszerekkel vagy iskolaszereknek látszó tárgyakkal. De mennyivel szórakoztatóbb és az iskolára hangolódást is segíti, ha magunk készítjük vagy együtt alkotjuk tanszereink egy részét! Ehhez ad ötleteket a következő válogatás első része.
Tovább ...


Gyúrjunk az iskolára - gyakoroljuk a matematikát!

Tudomást veszünk róla vagy nem, de közeleg a szeptember. Ilyenkor némely lelkiismeretes szülőnek eszébe jut, hogy a tavalyi tanév során gyengén muzsikáló gyermekére ráférne egy kis gyakorlás.
Tovább ...


Tudatos televíziós tartalomválasztást segítő honlap: Tévézz okosan!

Fontos, hogy a gyerekek és a fiatalok ne csak nézzék, de értsék is a televíziót és a média világát. Ennek érdekében elindult a Tévézz Okosan! program részeként a www.tevezzokosan.hu honlap, amely segítséget szeretne nyújtani a felnőtteknek és a gyerekeknek abban, hogy eligazodjanak a tengernyi televíziós műsor között, és a tévét újra felfedezve arra használják, amire való: a világról, a tudományról, a kultúráról információkat adó hírforrásként.
Tovább ...


Ősmaradványok gyűjtése

Szép ősmaradványokat bárki találhat, ha tudja, hol kell őket keresni. Ebben segít a www. origo.hu ötrészes sorozata, amelyben először Észak-Magyarország legizgalmasabb őslénylelőhelyeit mutatják be. Ősrákok, levéllenyomatok és cápafogak a kínálatban.
Tovább ...


Magyar győzelem a Fizika Diákolimpián

Szabó Attila 11. osztályos pécsi diák, a Leőwey Klára Gimnázium tanulója nagy fölénnyel abszolút első helyezést ért el a 43. Nemzetközi Fizika Diákolimpián (IPhO), ezenfelül megkapta a legjobb elméleti dolgozatért járó különdíjat is. Az olimpia záróceremóniáján hirdették ki a tavaly szeptembertől idén júniusig lezajlott levelezős pontverseny, a Physics Cup eredményét is; Szabó itt is első helyezett lett.
Tovább ...


  • Ingyenes ingatlancsere portál

    • Ingatlancsere: www.csereingatlan.hu
  • A tanulás tanulása