Tartalomjegyzék Akadémia
fórum

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

hallucinogének :)
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3, 4 ... 30, 31, 32  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Merengő
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 9:39 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Most Bandaror:

Bandi, különösebb kultúra nem kéne hozzá, mert ezeknek a szereknek a hatásai alapból meghatároznak egyfajta viszonyulást. Persze én is úgy kezdtem, hogy menekültem, a családi állapotom elől, és az életem szép csendben össze is omlott. Ez egy másik történet. Lehet rosszul is használni, de az alkoholt is lehet. Meg is vannak a maga áldozatai. A fűtől belassulnak az emberek, igaz. Az alkoholtól is lebutulnak, és az egészségre is sokkal károsabb, de az mégis legális.

Nézzük a perui indiánokat: tökéletes összhangban vannak a természettel és saját magukkal, pedig RITUÁLISAN a gyerekek is fogyasztanak mescaline-t. És semmi bajuk nincsen, nyertek vele egy a meszkalin által mutatott világképet, általában véve is sokkal irígylésre méltóbb életet élnek.
Vagy ott a közel-kelet, ahol az alkohol van betiltva, a hasis meg legális, és semmi drasztikus nem történik (ilyen téren).

Én animista vagyok, nekem ez ha úgytetszik a "vallásom" része. Mint ahogy az ókori görögök a Keikea italt fogyasztották (innen ered az ókori miszticizmus), vagy a hinduisták a Szóma nevű valószínűleg légyölő galócából készült italt 5000 éve (Rig-Véda), a közép- és délamerikaiaknál a varázsgombákat és kaktuszokat, a sarkközeli törzsek szintén a galócát, az őserdőkben élők különféle ayahuasca főzeteket, a jelenések könyvének írója szintén ayahuasca származékot, stb stb.

Az embernek ez egy 18000 éves, ha úgy tetszik "hagyománya" amit most próbál elnyomni az ENSZ, és azt mondja a drog rossz. Ezért ha megtermeszted magadnak, amit akarsz 2-8 év dutyi, vagy mégtöbb a jutalmad. Bizony képmutatás. Főleg, hogy az Európai Parlmaneti budiban (amit csak EU képviselők használnak) találtak egy zacsi Kokaint.

Én nem azt mondom hogy legalizáljanak mindent, hanem azt hogy korrekt tájékoztatás legyen a valódi veszélyekről, és jóval enyhébb legyen a büntetés. Heroin dílereket felőlem 140 évre is elítélhetnek, de ha egy pajtásnál van 5g kender, akkor ne vonuljon be a dutyiba, a piszkos, nőket mererőszakoló, rabló, késelő stb emberek közé.

A szintetikus kábítószerek nem szent dolgok, hiszen emberek azért csinálták őket, hogy piacot teremtsenek, függő fogyasztókkal. A Psyhotria Viridisnak, a Mimoza Hostilisnek, a varázsgombáknak, a varázskaktuszoknak, stb, nem érdeke hogy rászokj, ezért is szentek. Tele vannak elképesztő tapasztalásokkal, mert Istennek volt annyi humora, hogy a legelképesztőbb élményéket kis növénykékbe tömje. Persze lelkileg rá lehet szokni, mint ahogy a csokira, meg a Mónika show-ra is.

A lényeg, hogy ezekkel a növényekkel tanulni lehet, olyan dolgokat amik valóban fontosak. Persze, ehhez kell egy attitűd.

Akiknek az életben egy fasza sportkocsi, nagy ház, jó állás, hamburger, TV a lényeg, azok max a hallucinációkat értékelik és fogják fel belőle, akik viszont ki akarják tapasztalni ezeknek a növényeknek a személyiségét, és inkább a szemlélődő spirituális tapasztalás a céljuk, azok rengeteget tanulnak belőle, és hasznos szövetségessé tehetik a növényeket. Ezek a szerek pont annyit mutatnak neked, amennyit megérdemelsz. Ha tisztelettel közelítessz feléjük csodás titkokat fednek fel előtted, amik nem is titkok igazából, csak olyan dolgok amiket képtelen vagy tisztán meglátni.

Csak adják minden ember kezébe a döntést, és ha hibázik ne megtorlás, hanem segítség legyen a vége.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 10:01 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Baz Wick honnan tucc ennyi mindent erről? Olyan mintha a világ összes hallucinogénekkel kapcsolatas kulturális szokásában jártas lennél...
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 10:04 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ezt megbeszéltük. Bár egy uriember kevesebbet (vagy nem) viccelődik szal én inkább uriem....szal én inkább nem dicsekszem...De köszönöm.
Vendég

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 1:23 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Továbbra is azt mondom, hogy attól, hogy te, vagy vagy ahozzád hasonlók szellemileg profitálnak ezekből, még a 80% képtelen mit kezdeni a bódulattal. Ők nem tekintenek mélyebbre ennél, nem is használnák másra, mint a kiütésre. Lehet "okosan" -használni ezeket, és lehet gépiesen fogyasztani. Mint ahogy vannak a alkeszek a szétrohadt bódékocsmákban (hogy miért vannak ott az persze megint egy külön kérdés) és vannak azok akik élvezik pl a jó borokat. Ismerek olyat aki a 86-os Tokaji aszút szódával issza, mert "jó lesz fröccsnek", meg olyat is (köztük magam-bár nem állítom, hogy nagy szakértő lennék), akinek a hideg futkos a gyönyörtől, ha megkostólja. Kb ez ráhúzható az egész témára. Sajna nem hagyható figyelmen kívűl azoknak az embereknek a lélekszáma, aki züllési eszközként tekint ezekre a dolgokra... Füvesek között is van, aki szépen tisztogatott pipájával a kellő körítéssel majdhogynem szeánsz keretein belül él a zölddel, és ismerek olyat is, ész nélkül nyomja, mert miért ne... Ezért mondom azt, hogy az ország lakosságának a kultúrája nem áll azon a szinten, hogy bölcs döntéssé válna pl a füvet legalizálni. (meg még a többi ok, amit említettünk: kocsi stb.)
Mindenhol vannak olyan emberek, akik úgymond "kigérdemlik" a használatukat-látom te is megadod a módját-, és ők nyugodtan használják is(ezt mindig is aláírtam), de a többség egyszerűen nem szolgál rá. Azt meg többé-kevésbé meglehet oldani, hogy ne rohangáljon
valaki 5g-vel a zsebében...-gondolom ha utcán vagy nem fognak megmotoznia rend őrei, szórakozóhelyre meg nem szükséges ennyivel beállítani.-a többi lehetőség is megoldható(anno mi is megoldottuk). Az alkohol lett a feszültség levezető a tömegnek, a többit meg úgyis be lehet szerezni-aki akarja (és aki hajlandó ezt megtenni abba talán-bár ugye nem mindig- már beleszorult annyi alázat atéma irántz, hogy kisebb eséllyel legyen birka). A szent növényekről meg annyit, hogy aki azt munkával megtermeli, az úgyis kiérdemli használatát. Viszont, ha perui indiánok példáját nézzük, akkor azt is látni kell, hogy a természeti népek (vagy akik összhangban vannak vele) nem élnek meg európában. Egy államnak ezt is figyelembe kell venni. Itt a természet szerepe háttérbe szorult, ami elég baj, de ez van...-Egy két ember használja, ok de ha az ország, akkor az sok gondhoz vezetne.
Vissza az elejére
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 5:03 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Dehát épp te mondtad, hogy ismersz ilyet is olyat is. Van borkostoló meg csöveskocsmás. Van Vizipipa művész, meg "szívjuk el a lépcsőházban" alkat. Pont ezért mert nem lehet általánosítani, szerintem nyugodt szívvel lehetne legalizálni is.

Mondjuk szigorúan 18 felett lehetne venni, és a Café shopokban elszívni. Ez hollandiában remekül működik és az állam is nagyot kaszál vele, hát még a szívni oda tévedő túristákból. És semmi baj nincs az országukkal, ugyanolyan emberek élnek ott is, mint itt. Valamikor ők is bevezették.

Meg ott van az is, hogy ha mondjuk legálisak lennének a könnyűdrogok (fű, gomba, lsd, stb) a fiatalok is inkább ezeket vennék, mint egy meghatározhatatlan tartalmú kis kerek gyógyszert, vagy port. Mert tiszta lenne, olcsóbb, lennének termesztők, lehetne rá adót kivetni, és lennének új munkahelyek Smile Lennének minőség ellenőrzők is biztos, óh micsoda utópia Very Happy

Magyarországon politikai érdek nem legalizálni, nem lenne semmi vész, csak hát magyarázd meg a 80 éves néninek hogy a fiúk ilyenkor nem fognak kiugrálni az ablakon, vagy az ultra nagy magyaroknak, hogy a füvesek, natúrcuccosok, stb nem az ördöggel cimborálnak.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Vendég

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 6:03 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Igen, van ilyen is olyan is. És ez a két féle fogyasztói társaság valamilyen szinten a társadalom tükre is. Ez is általánosítás, mivel tömegeket érint. Mivel a tömeg nagyszámú, ezért sok emberre gyakorolna befolyást. Ilyenkor azt kell nézni mindig, hogy kik (valamint) mennyien járnak vele rosszabbul egy ilyen döntés folyamodványaként. Itt persze mentálhigiénás körülményekre gondolok. Be lehet majd vezetni valamikor, de szerintem nem most. A "csöveskocsmás" emberkék túl sokan vannak, hogy ez egy kultúrált szokásként terjedjen el.
Asszem elmondtuk(tam) ami ehhez a témához tartozik. A véleményem ismered, én tiszteletben tarom a tiédet, remélem te is ugyanúgy.
Köcce a vitát, jól esett! Persze, ha van még valami, akkor lelkes partner vagyok ezekben! Cool
Vissza az elejére
ceremony
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 6:32 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bandinak van sztem igaza.
Vegyünk 10 embert, mint egy minitársadalmat. Még nem legalizálták a drogokat, de 1 fogyasztja, három meg már kipróbálta, a maradék nem próbálta, vagy nem is foglalkozik vele.
Legalizálják a drogokat:
Az 1 továbbra is fogyasztó, a három, aki kipróbálta nyugodtabb szívvel fogyasztja a cuccot, plusz a többiek is kipróbálják, marad 2, akit továbbra sem érdekel a dolog.
A drogok már legalizálva vannak egy ideje:
Az egy fogyasztó már-már kikészül testileg-lelkileg a "Vízipipa művészkedésbe", akik nyugodtabban fogyasztották, azokból 1 fogyasztó lett, és a többieknél is egyre általánosabb a drogfogyasztás. NEm popcornt zabálnak mozi előtt, alatt, után, hanem szívnak, lőnek, stb...
És mindez tök természetes. Hiába nyújt örömet, betekintést egy jobb világba, akaratgyengék az emberek, és rászoknak, mint a Mónika-showra, épp csak az kevésbé kártékony a szervezetre.
Ép testben ép lélek, és nem fordítva...

Node, ha ezt az egészet egy nagyobb társadalmon belül nézzük? No akkor az már sztem gáz. Nem kell legalizálni a drogokat. Aki hozzá akar jutni, az úgyis hozzájut, de legyen csak valami visszatartó erő. A magyarok aztán meg főleg nem az önmegtartóztatásról híresek...

Szóval ha szavaznom kéne, hát: NEM!
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 7:07 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

minitársadalom?
Erdők köztársasága jut eszembe aminek a végén a fiú megőrült, és megölt két embert továbbá igőszakos amnéziát kapott ás hallucinált... Nem tudom ki olvasta de meglepő regény és van benne pár hogy is mondjam eléggé... érdekes részlet...Leginkább mommi aláírásához hasonlatosabb részek csak nem ugy megfogalmazva. Akit behatóbban érdekel mesélek róla szívesen csak számítson arra h pár részletet kihagyok...
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 7:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Meg persze a Legyek Ura
Vendég

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 7:55 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nincs itt igazság (sajna sok dologban nincs) magyarszakos kollégám, csak nézőpontok Cool
Vissza az elejére
ceremony
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 9:05 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nembaj, jó idejig nem legalizálják Magyarországon a cuccot szerencsére Wink
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 08, 2006 9:48 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ha magyar szakosok összejönnek...(kő kövön nem marad)
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 09, 2006 1:46 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Cere te mennyit tudsz a drogokról saját tapasztalataidból, és mennyit csak hallottál?

Szerintem még társadalom jobbító is lehetne, pont annyira amennyire rosszabbító. Utálom az olyanokat akik elmennek a Kendermag egyesület demonstrációjára ellentüntetni. Aztán valszeg a nagy teljesítményt megünneplendő lemennek sörözni. Majd legközelebb megyek borkostolásra kerepelni.

Mutass egy embert, aki betépve verekedést provokált, ablakokat zúzott be, stb.

Mutass egy embert, aki a "vizipipa művésztébe" rokkant bele.

Nézzük a minitársadalmat. Tegyük fel az az 1 ember aki csinálja, szépen elmagyarázza a többi kilencnek, hogy mit kell tennie ha rosszul van, mikor érdemes használnia a szert, mit nem szabad csinálnia stb. A kilenc pedig szépen megfogadja a tanácsát, és akkor nem lesz semmi gond (pl ne ülj autóba stb). Tegyük fel hogy nem fogadja meg a tanácsát, és autóba ül. Karambolozik. Aki hülye így járt.
Aki nem elég érett rá, az ne csinálja (csak 18 éven felülieknek). Ha csinálja, hogy meneküljön a világ elöl, tegye, megvan rá a joga. Ha pedig le akar állni, eléri az ezért felelős szerveket.

Mondok egy példát a képmutatásról: Van egy Szent Növény, az Iboga Tabernathe, afrikában őshonos. A Hatása, hogy hallucinogén és függőség elleni szer. Hatékonyabb bármilyen leszokást segítő szernél (pl metadon), sokkal kevesebbszer kell használni a siker érdekében. Bármiről könnyű vele leszokni legyen az heroin, vagy cigaretta. De nem használják széles körben, mert hallucinogén, és persze a gyógyszergyáraknak megvan az érdeke hogy ne terjedjen el. Ehelyett ott a Metadon.

Emellett a drog lázadás is. A fiatalok használják többen akik belefásulnak ebbe a nyomorult társadalomba, ami semmiről nem szól, csak hogy tanulj hogy több pénzt kereshess, karrier, család, vegyél autót, új biopon, a makacs szennyeződések ellen, ki csal meg kit a mónika showban, mi megy a TV-ben, melyik politikus kinek az anyját szídja, kinek faszályosabb a pártkötődése, stb. Szánalmas.

Nem tom már ki mondta, de nagyon jól mondta: én leszokom a drogról, de mit adsz cserébe?
Vissza az elejére
Vendég

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 09, 2006 3:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

úgy érzem időben kiszálltam Cool
Vissza az elejére
kiva
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 09, 2006 11:13 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

márpedig én másra se vágyom, minthogy tanulhassak, hogy több pénzt keressek, hogy munkámmal hozzájáruljak az orvostudomány fejlődéséhez, karrierből egy kisebbel is beérem, de családot jó nagyot szeretnék, autót is fogunk venni, és mindig kipróbálom az új mosószereket, a mónika show és a politika teljesen hidegen hagy, viszont az fontos mi megy a TVben, főleg a cartoonnetworkön, a tvpaprikán és az HBOn Laughing

és szegediek most jövök Szegedről, nagyon tetszett, és a Roosevelt téri Halászcsárdában iszonyú finomat ettem Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Merengő Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3, 4 ... 30, 31, 32  Következő
3 / 32 oldal

Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban