|
Akadémia fórum
|
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
InSAMinator Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.05.01., Hétfő, 8:15 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Kazincbarcika
|
Elküldve: Vas. Jún. 25, 2006 7:07 am Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv!
két kérdés!
Itt mindenki biológus rajtam kívül????
a másikért röhögjetek ki,ha akartok(de mire megteszitek már utánanézek az internet nevű tudattágító-szer hatalmas háttértárában:)
Mijarákazadeguuuuu?? _________________ A harc az ellenfél legyőzésére vagy megsemmisítésére irányuló erőszakos emberi tevékenység |
|
Vissza az elejére |
|
 |
InSAMinator Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.05.01., Hétfő, 8:15 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Kazincbarcika
|
Elküldve: Vas. Jún. 25, 2006 7:08 am Hozzászólás témája: |
|
|
ja persze!ez a biológus topic:P
 _________________ A harc az ellenfél legyőzésére vagy megsemmisítésére irányuló erőszakos emberi tevékenység |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Banderas Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.10., Hétfő, 17:05 Hozzászólások: 275 Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós
|
Elküldve: Vas. Jún. 25, 2006 1:02 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szeva Sam én nem vagyok biológus mint sokan mások ebbe a topicba, csak ez a témakör is beletartozik az érdeklődési körömbe, mivel szeretem a természetet.
Ja és a kérdésedre a válasz hogy mi is az a degu? hát képzelj el egy nagyobb termetű hörcsögöt melynek hosszabb farka van és sötét szürkés feketés szöre van. Egyébként nagyon szép és aranyos állat de esténként ha nem érzi jól magát akkor nem tudsz tőle aludni mert nyivákol és az idegeidre mehet  _________________ Banderas |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Vas. Jún. 25, 2006 1:09 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Tutira lelámulnám
Egy DFA-t megérne a dolog:) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Terros Rena Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.02., Vasárnap, 18:02 Hozzászólások: 565 Tartózkodási hely: Budpest Szugló U. 26
|
Elküldve: Vas. Jún. 25, 2006 9:56 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Meik allatgyulolo allat lama volt ez ?  _________________ A Két kard rend lovagja |
|
Vissza az elejére |
|
 |
WiCK Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.04., Kedd, 2:52 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Szer. Jún. 28, 2006 10:20 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Jaja degu. A legértelmesebb kis rágcsáló a világon. Szerethető, mindegyiknek másmilyen jellem van, és nagyon szórakoztató dolgokat tudnak csinálni.
Bandi ha beraksz nekik egy nagy nagyon száraz kenyérhéjat, akkor nem pengetik egész éjjel a fogukkal a rácsot
Nyivákolni magányosan szoktak, olyankor fel vannak pörögve (biztos diót, mogyorót, tökmagot, vagy szotyit adtál nekik) és nem tudnak aludni, azért fel akarnak kelteni, hogy kicsit játszál velük.
Nekem az első degum (akit Mózesnek hívtak )arra volt ráizgulva, hogy mikor kivettem elrohant és elbújt. Azt hittem azért csinálja, hogy ne kelljen többé a ketrecébe menni, de addig nyivákolt mindig, amíg nem figyeltem rá. Olyankor azt játszottuk hogy nekem el kellett kapnom, még incselkedett is velem, meg eljátszotta hogy nem figyel amikor közelítek, aztán vissza kapart mint a villám, a szekrény mögé.
Egyébként tisztességes játékos volt, ha a ketrece elé tettem sosem tudta hogy veszített, és beballagott a ketrecébe pihenni, még nyitott ketrec ajtónál sem jött ki, csak ha előtte felvisított a legszebb álmomból.
Jópofa kis állatok, és rengeteg jó élményt tudnak szerezni  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
WiCK Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.04., Kedd, 2:52 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Szer. Jún. 28, 2006 10:23 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Helyesbítés, mert kimaradt egy szó:
Egyébként tisztességes játékos volt, ha a ketrece elé tettem sosem bújt el megint tudta hogy veszített, és beballagott a ketrecébe pihenni, még nyitott ketrec ajtónál sem jött ki, csak ha előtte felvisított a legszebb álmomból.
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
ceremony Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.01., Szombat, 14:22 Hozzászólások: 246 Tartózkodási hely: Budapest, Nyáregyháza, Szeged
|
Elküldve: Kedd. Júl. 04, 2006 9:43 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Biológusok volna egy kérdésem, ami lehet, hogy földrajz:)
Miért ritka Magyarországon a tornádó, de miért van ezzel együtt az is, hogy egy kettő (igaz kisebb) évente azért kialakul.
No csak azért, mert tökre odavagyok a tornádókért, és egyszer meglesnék egyet (tisztes távolságból) _________________ Ceremony
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
ceremony Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.01., Szombat, 14:22 Hozzászólások: 246 Tartózkodási hely: Budapest, Nyáregyháza, Szeged
|
Elküldve: Kedd. Júl. 04, 2006 9:50 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nővéremnek van egy deguja, ami 6 éves... Én úgy tudom csak négy évig élhetne, uh szegénykém már ginisz rekorder, és az a poén, hogy tesóm már a nevére sem emlékszik Azért jól elvan. Igaz szőre, farkincája már nem sok van, de tök jófej. Amúgy a deguk, ha egyedül vannak ragaszkodóbbak a gazdihoz, hogyha párban vannak, akkor inkább keresztben egymásra fekszenek(kicsi a rakás) Ha elengedjük őket a szobában, kiváló portalanítók partfis helyett
Sipítoznak akkor is, ha megijednek valamitől, de akkor csuklásszerűnek tűnt nekem. Hiába vettem a kezembe, simiztem meg minden, látszott, hogy az állat már megnyugodott, de még a sipítozás az jött belőle
Volt régen soksok degunk, de már csak ez az egy halhatatlan maradt  _________________ Ceremony
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
WiCK Ítélőszék

|
Elküldve: Csüt. Júl. 06, 2006 10:39 pm Hozzászólás témája: |
|
|
A deguk 6-8 évig élnek.
Jaja ismerem azt a csuklós hangot. Olyan mintha egy gumikacsát préselnél össze, gyorsan
Vicces amikor így ciripelnek, meg az is mikor gyorsan fújtatnak, meg kattognak az orrukkal  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Pént. Júl. 07, 2006 9:12 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nekünk is volt Degunk.Fiut vettünk,pár nap mulva néhány ifju degu csupasz kis kopasz ( kb mint az alien) fészek közepén feküdt.Na akkor kiderült,lány volt:D Mivel szerette a szotyit,egy idő után ráragadt a Szotyi mama név:)Imádták az epres vitamint,csak benyujtottam a dobozt,belemásztak,kihuztak egyet,és futottak:D Persze az mókás volt mikor egyszerre 3-an akartak belebujni.:)Imádtam őket. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Terros Rena Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.02., Vasárnap, 18:02 Hozzászólások: 565 Tartózkodási hely: Budpest Szugló U. 26
|
Elküldve: Pént. Júl. 07, 2006 9:49 am Hozzászólás témája: |
|
|
A tornádó az egy vicces dolog... Meleg időszakban amikor sok levegő hirtelen emelkedik fel leszorit egy csomo másik levegőt ami hideg... és akkor ha jön egy meleg légáramlat ugy egy-két órával később max. akkor az is fel akar emelkedni de közben a hideg levegő jön le... egymásnak mennek megőróbálják kikerülni egymást de összeakaszkodnak és egymás körött piuretteznek...egyik lefele másik felfele... asszem vhogy igy történhet ez...Magyarországon ritka a gyorsan felmelegedő levegő oan mértékben h tornádót hozzon létre... persze ez csak egy elmélet... _________________ A Két kard rend lovagja |
|
Vissza az elejére |
|
 |
ceremony Ítélőszék

|
Elküldve: Vas. Júl. 09, 2006 4:32 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi Csak mert a múltkor volt épp, láttam a híradóban, meg olvastam a neten, hogy 2-3 előfordul évente. _________________ Ceremony
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Terros Rena Ítélőszék

|
Elküldve: Vas. Júl. 09, 2006 9:03 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nincs mit. Valaki biztos tud valami konkrétabbat is mondani de ha eddig nem volt akkor majd kikisérletezünk egy ilyet is... _________________ A Két kard rend lovagja |
|
Vissza az elejére |
|
 |
moltom Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.06., Csütörtök, 14:18 Hozzászólások: 35 Tartózkodási hely: Esztergom
|
Elküldve: Vas. Aug. 13, 2006 8:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
WiCK írta: | Meg méginkább a degukat csipázom, rohadt intelligensek, mindegyiknek más a személyisége, hihetetlen jellemek.
Nekem az első degum, nagyon látványosan besértődött ha felébresztettem, és utána órákig duzzogott. Amik most vannak, olyanok, hogy az egyik marhabátor, kíváncsi, a másik meg ha almahéjat nyomok neki, inkább nem fogadja el, és a földről keres magának almát. Erről jut eszébe
A jó zenét imádják, de hangosan visítanak ha öcsém zenéjét kell hallgatniuk, és úgy alszanak, hogy az egyik háton, a másik rajta keresztbe lógatja a mellső lábát.
Nem mintha érdekelhetne valakit is, de azért leírtam  |
Csä Wick! Es a deguk visszaternek oda ahol voltak? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|