Tartalomjegyzék Akadémia
fórum

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Biológusoknak!
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Merengő
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
InSAMinator
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 25, 2006 7:07 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Üdv!
két kérdés!
Itt mindenki biológus rajtam kívül????Smile
a másikért röhögjetek ki,ha akartok(de mire megteszitek már utánanézek az internet nevű tudattágító-szer hatalmas háttértárában:)
Mijarákazadeguuuuu??Smile
InSAMinator
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 25, 2006 7:08 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

ja persze!ez a biológus topic:P
Embarassed Shocked Laughing Very Happy Razz Rolling Eyes Idea
Banderas
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 25, 2006 1:02 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szeva Sam én nem vagyok biológus mint sokan mások ebbe a topicba, csak ez a témakör is beletartozik az érdeklődési körömbe, mivel szeretem a természetet.
Ja és a kérdésedre a válasz hogy mi is az a degu? hát képzelj el egy nagyobb termetű hörcsögöt melynek hosszabb farka van és sötét szürkés feketés szöre van. Egyébként nagyon szép és aranyos állat de esténként ha nem érzi jól magát akkor nem tudsz tőle aludni mert nyivákol és az idegeidre mehet Very Happy
Vendég

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 25, 2006 1:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tutira lelámulnámSmile
Egy DFA-t megérne a dolog:)
Vissza az elejére
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 25, 2006 9:56 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Meik allatgyulolo allat lama volt ez ? Razz
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Szer. Jún. 28, 2006 10:20 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Jaja degu. A legértelmesebb kis rágcsáló a világon. Szerethető, mindegyiknek másmilyen jellem van, és nagyon szórakoztató dolgokat tudnak csinálni.

Bandi ha beraksz nekik egy nagy nagyon száraz kenyérhéjat, akkor nem pengetik egész éjjel a fogukkal a rácsot Smile

Nyivákolni magányosan szoktak, olyankor fel vannak pörögve (biztos diót, mogyorót, tökmagot, vagy szotyit adtál nekik) és nem tudnak aludni, azért fel akarnak kelteni, hogy kicsit játszál velük.

Nekem az első degum (akit Mózesnek hívtak Smile )arra volt ráizgulva, hogy mikor kivettem elrohant és elbújt. Azt hittem azért csinálja, hogy ne kelljen többé a ketrecébe menni, de addig nyivákolt mindig, amíg nem figyeltem rá. Olyankor azt játszottuk hogy nekem el kellett kapnom, még incselkedett is velem, meg eljátszotta hogy nem figyel amikor közelítek, aztán vissza kapart mint a villám, a szekrény mögé.

Egyébként tisztességes játékos volt, ha a ketrece elé tettem sosem tudta hogy veszített, és beballagott a ketrecébe pihenni, még nyitott ketrec ajtónál sem jött ki, csak ha előtte felvisított a legszebb álmomból.

Jópofa kis állatok, és rengeteg jó élményt tudnak szerezni Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Szer. Jún. 28, 2006 10:23 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Helyesbítés, mert kimaradt egy szó:

Egyébként tisztességes játékos volt, ha a ketrece elé tettem sosem bújt el megint tudta hogy veszített, és beballagott a ketrecébe pihenni, még nyitott ketrec ajtónál sem jött ki, csak ha előtte felvisított a legszebb álmomból.

Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
ceremony
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 04, 2006 9:43 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Biológusok volna egy kérdésem, ami lehet, hogy földrajz:)
Miért ritka Magyarországon a tornádó, de miért van ezzel együtt az is, hogy egy kettő (igaz kisebb) évente azért kialakul.
No csak azért, mert tökre odavagyok a tornádókért, és egyszer meglesnék egyet Razz (tisztes távolságból)
ceremony
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 04, 2006 9:50 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nővéremnek van egy deguja, ami 6 éves... Én úgy tudom csak négy évig élhetne, uh szegénykém már ginisz rekorder, és az a poén, hogy tesóm már a nevére sem emlékszik Razz Azért jól elvan. Igaz szőre, farkincája már nem sok van, de tök jófej. Amúgy a deguk, ha egyedül vannak ragaszkodóbbak a gazdihoz, hogyha párban vannak, akkor inkább keresztben egymásra fekszenek(kicsi a rakás) Very Happy Ha elengedjük őket a szobában, kiváló portalanítók partfis helyett Razz
Sipítoznak akkor is, ha megijednek valamitől, de akkor csuklásszerűnek tűnt nekem. Hiába vettem a kezembe, simiztem meg minden, látszott, hogy az állat már megnyugodott, de még a sipítozás az jött belőle Wink
Volt régen soksok degunk, de már csak ez az egy halhatatlan maradt Very Happy
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Júl. 06, 2006 10:39 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A deguk 6-8 évig élnek.
Jaja ismerem azt a csuklós hangot. Olyan mintha egy gumikacsát préselnél össze, gyorsan Very Happy
Vicces amikor így ciripelnek, meg az is mikor gyorsan fújtatnak, meg kattognak az orrukkal Very Happy
Vissza az elejére
Vendég

HozzászólásElküldve: Pént. Júl. 07, 2006 9:12 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nekünk is volt Degunk.Fiut vettünk,pár nap mulva néhány ifju degu csupasz kis kopasz ( kb mint az alien) fészek közepén feküdt.Na akkor kiderült,lány volt:D Mivel szerette a szotyit,egy idő után ráragadt a Szotyi mama név:)Imádták az epres vitamint,csak benyujtottam a dobozt,belemásztak,kihuztak egyet,és futottak:D Persze az mókás volt mikor egyszerre 3-an akartak belebujni.:)Imádtam őket.
Vissza az elejére
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Pént. Júl. 07, 2006 9:49 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A tornádó az egy vicces dolog... Meleg időszakban amikor sok levegő hirtelen emelkedik fel leszorit egy csomo másik levegőt ami hideg... és akkor ha jön egy meleg légáramlat ugy egy-két órával később max. akkor az is fel akar emelkedni de közben a hideg levegő jön le... egymásnak mennek megőróbálják kikerülni egymást de összeakaszkodnak és egymás körött piuretteznek...egyik lefele másik felfele... asszem vhogy igy történhet ez...Magyarországon ritka a gyorsan felmelegedő levegő oan mértékben h tornádót hozzon létre... persze ez csak egy elmélet...
ceremony
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Vas. Júl. 09, 2006 4:32 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszi Smile Csak mert a múltkor volt épp, láttam a híradóban, meg olvastam a neten, hogy 2-3 előfordul évente.
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Vas. Júl. 09, 2006 9:03 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nincs mit. Valaki biztos tud valami konkrétabbat is mondani de ha eddig nem volt akkor majd kikisérletezünk egy ilyet is...
moltom
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Vas. Aug. 13, 2006 8:29 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

WiCK írta:
Meg méginkább a degukat csipázom, rohadt intelligensek, mindegyiknek más a személyisége, hihetetlen jellemek.
Nekem az első degum, nagyon látványosan besértődött ha felébresztettem, és utána órákig duzzogott. Amik most vannak, olyanok, hogy az egyik marhabátor, kíváncsi, a másik meg ha almahéjat nyomok neki, inkább nem fogadja el, és a földről keres magának almát. Erről jut eszébe Smile
A jó zenét imádják, de hangosan visítanak ha öcsém zenéjét kell hallgatniuk, és úgy alszanak, hogy az egyik háton, a másik rajta keresztbe lógatja a mellső lábát.
Nem mintha érdekelhetne valakit is, de azért leírtam Confused

Csä Wick! Es a deguk visszaternek oda ahol voltak?Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Merengő Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő
3 / 4 oldal

Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban