|
Akadémia fórum
|
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
Banderas Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.10., Hétfő, 17:05 Hozzászólások: 275 Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós
|
Elküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 7:11 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv néktek! Cere az előbb írt válaszod első felére nem mondok semmit mivel minden ember más és más és ezt tiszteletben tartom.
Amit a politikát illeti abba inkább beleszolok. Szerintem egyik politikust sem kéne meglincselni hisz értelme nem lenne, hisz mindegyik hazudik a választokért, mert mindegyik hatalomra akar kerülni, különben is az emberek választottak az eredendő hülyeségükből fakadóan annak hittek aki nagyobbat hazudott és msot meg szívják a fogukat, de különösebben nem érdeklődnek eme téma iránt így mindenki beletőrődik és éli az eddigi életét. Azok akiket mégis érdekel a politika (sajnos elég kevés ember) azok úgysem tudják meggyőzni a tömeget arról hogy mi is van és mit is jelent az amit burkoltan mond egy egy politikus, mivel nincs meg hozzá a kellő ismertségük.
Na mindegy most megint felhuztam magam. _________________ Banderas |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Raisen Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.05., Szerda, 12:53 Hozzászólások: 39 Tartózkodási hely: Bp.
|
Elküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 7:15 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Felhúztad magad mi!? Érzem a dühödet...de ez csak pillanatnyi. Biztos nyűgös vagy mert a strandon jól elkalapáltunk és nem aludtál még  _________________ "Ha Jedinek születtél, Jediként is élsz,
De néha elcsábít a Sötét Oldal
Ha Sithnek születtél, Sithként is élsz
De a Világos Oldal nem csbít el soha
A Jó küzd a gonosz ellen...
Míg a Rossz azért küzd, hogy több gonoszságot tegyen.. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Banderas Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.10., Hétfő, 17:05 Hozzászólások: 275 Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós
|
Elküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 7:18 pm Hozzászólás témája: |
|
|
hát nem tudom hogy ki kalapált el kit, hiába jöttetek ketten így is csak kétszer tudtatok lenyomni és meg elég sokszor szóval pssssszt és szerez játékot hogy jk-ban is elcsapdoshassalak _________________ Banderas |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Raisen Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.05., Szerda, 12:53 Hozzászólások: 39 Tartózkodási hely: Bp.
|
Elküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 7:20 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szerdán frozenke hazajön meglesz de ezt már mondtam...
Holnap még jobban megfogok halni :S
De AMINT meglesz...1. dolgom, hogy kihívlak egy jó is szaftos duelre körettel meg minden. már nagyn kéne :S _________________ "Ha Jedinek születtél, Jediként is élsz,
|
Vissza az elejére |
|
 |
Banderas Ítélőszék

|
Elküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 7:25 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ne a szád járjon, majd akkor nemsoká találkozunk és megtudod mi is az az igazi jedi erő  _________________ Banderas |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Raisen Ítélőszék

|
Elküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 7:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Az fizikai erő te kigyúrt álat
De már naon várom a zúzást...és msot ÉJJEL-NAPPAL nyomni fogom! Amíg kinem égnek a szemeim, amíg meg nem őrülök
Délelőtt és utána is csak aksis szervereken zúzok este meg beindul az új teknika iránti hosszú szomj!  _________________ "Ha Jedinek születtél, Jediként is élsz,
|
Vissza az elejére |
|
 |
WiCK Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.04., Kedd, 2:52 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 10:50 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Cere...
Én szarok bele az egyházakba, és engem aztán nem zavar az se, ha nem vagy megkeresztelve, meg az sem hogy hiszel Istenben. A filozófia nemcsak csűrés és csavarás, ha hiszel Istenben te is egyfajta nézetben, filozófiában hiszel. És vannak más nézetek is a tiéden kívül. Felőlem buzi belövött köcsög drogosnak is képzelhetsz, én elsőkézből tapasztaltam meg Istent, holott nem ezt akartam - mint ahogy te is "Istenbe és az reformátusokba" MENEKÜLTÉL, hiszen üres volt az életed stb stb.
Te elkötelezed magad egy filozófiának, és tiszteletben tartod annak számodra fontos pontjait. Én ugyanezt teszem, és sosem ítéltelek el amiatt, hogy egymásnak ellentmondó dolgokat állítassz néha. Most nem idézek, nem célom.
Az amit én képviselek szintén egy életfilozófia. Nem azért csinálom, hogy jól ellentmondjak hőn szeretett társadalmadnak, nem lázadásból, divatból, nem különcködésből. Azért csinálom, mert a növények amikkel élek, olyan ősi, már-már elfeledett dolgokat, és elveket mutatnak, amik 20000 évig beváltak. Én nem követek senkit, nem bulikon meg filozófiai prédikációkon tisztelem az Istent, hanem az én vallásom szerint, ami nem is igazán vallás. Nincsenek lefektetett elvei, mindent a növények, a természet gyönyörű és ősi lényei mutatnak, és mesélnek el. Csak tisztelet kifejező szertartások vannak. És nemcsak nekem mutat dolgokat, hanem minden természeti népnek, akik olyan tudások birtokosai, hogy te is csak a nyálad csorgatnád. Már ha érdekelne.
És hidd el, a kitágult, kiszélesedett tudatállapottal lehet igazán megtapasztalni Istent, mert csakis, és kizárólag így tudod elérni őt, és megérezni a valóját. Ez nemcsak Szent Növényekkel lehetséges, ott van még a transz, a meditáció, a vallási eksztázis. Mind módosult tudatállapot.
Csak sajnálni tudlak, amiért elzárkózol az igazi tudás elöl, az élet által beléd nevelt korlátok miatt.
Én nem mondanám soha, hogy ha magányos vagy, menj gitározz a református ifi haverjaiddal, egy buliban, és énekeld hogy Isten szeret minket, aztán ujjazz meg egy szőke cicát, ellenben te azt mondod:
"...ha szar a világ, betépsz, vagy belövöd magad, ha jó, talán akkor is, mert miért ne..."
Ez sokat elárul rólad. Tele vagy előítéletekkel, és én legalább sok filozófiát vizsgálok meg, mert az igazságot keresem, nem beillesztem magam egy közösségbe, ahol mindenki ugyanazt a filozófiát követi. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
WiCK Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.04., Kedd, 2:52 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 11:02 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ja és:
Ugye engem sem a Szent Növények használatára neveltek, téged sem a mély vallásosságra.
Ha már itt tartunk, te tényleg elhiszed azt, hogy Isten szeret mindenkit? Isten igazságos?
Isten csak egyetlen úton tette lehetővé, hogy elérd őt?
Szerinted van Mennyország és Pokol?
Jó az ha a vallásodba nem beilleszthető elemekre annyit mondtok, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek"?
Isten az Ószövetségben más jellemű volt, mint az Újszövetség idején? Jézus tényleg feltámadt, vagy ez csak politika?
Jó az ha egy zsinaton döntenek a vallásodba bekerülő elemekről?
Isten miért nem nyilvánul meg mostanában úgy, mint 2000 éve?
Miért a kereszténység a legvéresebb vallás a történelemben?
Nem lehet, hogy baj van a filozófiájával, és a politikájával, és a dogmáival?
Nem lenne jobb ha szabad szex lehetne a katolikus papok körében is, és akkor nem tennék tönkre tizenéves EMBEREK érzelmi, és szexuális életét?
Nem lenne jobb, ha jobban elfogadnád, elfogadnátok az emberek sokszínűségét?
Nem furcsa, hogy pl Buddha, 3000 éve tudta, hogy léteznek részecskék, hogyan lesz vége több milliárd év múlva a Földnek, hová fog fejlődni az emberiség?
Nem lehet hogy több igazság létezik egymás mellett? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
4C/DC Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.07., Péntek, 18:41 Hozzászólások: 408 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Elküldve: Szer. Jún. 28, 2006 8:37 am Hozzászólás témája: |
|
|
Hmm...részemről a papokról annyit hogy ők is a hatalmat akarták megszerezni szerintem.Mért pont csak ők tudnának beszélni Istennel?Persze végülis könnyű meló egész nap csak hajtogatni hogy Isten meghallgatta bűneidet meg megbocsájt stb stb.Az állam eltartja és örül.Nagyanyám régóta jár templomba és az ottani pap mindig gyűjti a pénzt ilyen újításra meg olyan újításra...elég érdekes hogy ezeknek az újításoknak még egy pici nyoma sem volt. A középkorban is szinte ők irányítottak mindent, mert csak annyit mondtak hogyha nem történik ez meg ez akkor Isten hatalmas haraggal lesúlyt rátok.
Amikor utánanéztem az animizmusnak találtam egy olyan dolgot ami sztem a leg reálisabb.Mégpedig hogy Isten megteremtette a Földet és utánna már nem is érdekelte.A helyzet körülbelül pontosan így néz ki már egy ideje.Pusztító vírusok,háborúk,éhezés stb.
U.I.: szeretem ezt a topicot, lehet vitatkozni, de nem szeretném ha veszekedés lenne a vitából, vagy komolyabb nézeteltérések.Szóval ne nagyon idegesítsétek fel magatokat  _________________
MSN: dg_messenger@hotmail.com |
|
Vissza az elejére |
|
 |
ceremony Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.01., Szombat, 14:22 Hozzászólások: 246 Tartózkodási hely: Budapest, Nyáregyháza, Szeged
|
Elküldve: Szer. Jún. 28, 2006 10:08 am Hozzászólás témája: |
|
|
Bandi. Az a baj, hogy tönkremegy az ország, már hiába nem foglalkozunk vele, megérezzük elég alaposan. És a mostani kormány jutott el idáig. Lehet másik is idejutott volna. De ez csak feltételezés...
Wick.Menekült a halál a reformátusokhoz... Tesóm rángatott el, egész egyszerűen jól éreztem ott magam, és már vagy két éve templomba sem néztem el, nem is gitározom már. A régi dolgok, amik segítettek nekem, már nem érdekelnek egyáltalán. Érettebb lettem, jobban megállom a helyem a világban.
Egész egyszerúen hiszek Istenben, mert van, segít egy csomó mindenben, csak kérni kell. Lehet, hogy a véletlen műve, én már viszont nem tudom annak tartani, mert túl sok dolog jön be, amit valószínűtlennek tartok egyébként.
Szerintem:(mindenféle vallási skatulya nékül)
Isten igazságos...
Én elérem őt mindig.
Van Menny és Pokol.
Isten igazságos, ezért nem kifürkészhetetlen.
A Biblia nem szó szerint értelmezendő szerintem, de azt elhiszem, hogy Jézus feltámadt, sőt azt is, hogy az ember többre képes, mint amennyire most használja az agyát... Ezt igazolja az elvolúció is. Nem tartom magam csúcslénynek.
A zsinat katolikus dolog, de nyilván Isten által történik ilyesmi, hiszen az ő üzenetéről van szó.
Isten nekem nap, mint nap megnyilvánul.
A reformátusoknál a szex dolog nem is probléma...
A drogosokat nem tudom elfogadni, hiába magyarázzák Szent növények tiszteletével..
Ja és a buzikat sem tudom tolerálni(ezt nem rád értem
)
Arról, hogy 3000 éve ki mit tudott, nem igazán tudok nyilatkozni. Pl mi történt tegnap? Pl. a Népszabadság, vagy a Magyar Nemzet mondja meg, hogy mi történt. (csak példalapok voltak)
Létezik egymás mellett két igazság.
Pl:
Péter elment a boltba, Kati pedig táncolt. Nem zárják ki egymást.
Wick drogozik, Ceremony pedig nem. Mindkettő igaz.
Más:
Péter okos, mégsem sikerült a dolgozata. Az első tagmondattól azt várnánk, hogy sikerül a dolgozata, és mégsem. Az első tagmondatból következő állítás igazságára cáfol rá a második tagmondat.
Így már csak egy igazság létezik.
Így vannak dolgok, amik megállnak egymás mellett,de vannak, amik nem... Hogy mik nem, arról sosem fogunk egy véleményt vallani... _________________ Ceremony
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Banderas Ítélőszék

|
Elküldve: Szer. Jún. 28, 2006 3:30 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Cere nekem nem kell a jelen kormányt bemutatni mivel és is a másik oldalon állok és fel is vállalom, nagyon sok embert meggyőztem ismeretségi körömben hogy igenis a másik jobb lesz, de úgy látszik nem volt elég.
Abba igazad van hogy a gazdasásunk a béka segge alatt van, de nem is ez aggaszt a legjobban, hanem attól hogy innen nincs már visszaút, hogy mégis megmentsünk szeretet kis hazánk és a vége az lesz hogy eladjuk egész MAGYARORSZÁGOT a körülöttünk lévő országoknak és mi magyarok amilyen nagy hírnávvel vonultunk ide be a Kárpát-medencébe olyan behuzott farokkal fogunk eltűnni.
Miért nem tudunk ismét nagyok lenni?
Ja és ha már Istenről is beszélünk akkor miért hagyja hogy a magyarok mindig rosszul döntsenek?(Világháborúk)
Én ezekre a kérdésekre keresetem sokáiga választ de egyik vallás sem tudta megadni a választ.
Hátha ti okosabbak vagytok ha tudjátok a választ szívesen elolvasnám!
Ja és azt a választ hanyagoljátok hogy csak bűntet minket meg hogy leckéztet hogy tanuljunk. _________________ Banderas |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Szer. Jún. 28, 2006 7:09 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Mai Gyurcsány duma: "Nem hazudtam, csak nem mondtam meg az igazságot"
Isten nem ingyen-vattacukorárus, ezért nem tud mindig mindenkivel jót tenni. Pl a mindenható című filmben (Jim Carrey) volt egy jelenet, amikor az újdonsült Isten mindenkinek elintézte a lottó 5öst, és 1 dollár lett a nyeremény
Valahogy így lehet ez velünk is. Mi szopunk, de az valakinek mindig jó; igen szerencsétlen nemzet vagyunk. Sajnos a világháborúkban nem igazán mi döntöttünk rosszul, hanem nem volt mit tenni. Török uralom volt, aztán Osztrák-Magyar Monarchia, nem tanultuk meg az önállóságot. Ebben van szerintem a bibi... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
ceremony Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.01., Szombat, 14:22 Hozzászólások: 246 Tartózkodási hely: Budapest, Nyáregyháza, Szeged
|
Elküldve: Szer. Jún. 28, 2006 7:47 pm Hozzászólás témája: |
|
|
És persze cere voltam. _________________ Ceremony
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
WiCK Ítélőszék

|
Elküldve: Szer. Jún. 28, 2006 10:08 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hát, ezt eddig is tudta mindenki, a politika egy ilyen dolog. A Fidesz nyerte a választási ígéret versenyt, vmi 6800 milliárd forintot ígértek el. Gyurcsány most megnyerte a választást, mert hiteles volt az emberek szemében, másodszorra nem tudja majd megtenni. Kivéve ha ő is képes hatalmas zombi hadsereget felállítani, mint Orbán, akik majd vakon követik, freskókat rajzolnak róla, stb. Eljátszott mindent az SZDSZ is. Ha nem a múltat nézzük az egyetlen hitelesnek tűnő személy az Dávid Ibolya. Jó persze, a fideszesek élből gyűlölik, szarok bele, ennyit a politikáról.
Cere. Vajon az ebolában meghalt 4 éves afrikai kislány szülei, is azt mondják hogy Isten igazságos? Vagy a Tsunami által elsöpört anyák és apák megmaradt gyerekei, zengik é vajon Isten fényességes nevét?
Isten nem igazságos. Legalábbis nem a mi nézetrendszerünkben. Kicsit túlértékeljük a saját szerepünket a Föld történetében.
Mi a természetből nőttünk ki, és kiharcoltuk magunknak a vezető helyet a Föld minden lényei közül. Isten szerintem szarik bele a matekdogádba, bár elismerem vonzó elképzelés, biztonságot ad abban hinni, Isten nagyon apró szinteken is az ember szolgálatára van, és segít neki, mert mindenkit szeret. Nagyon sok vallás szól erről. Isten, mint "mindenek végső oka régi találmány. Később jött be az a nézet, hogy Isten Hatalmas Dühbe gurul, ha nem azt csinálod amit mondd. Ma már nem tudja ezt mondani az egyház, és a reformációval, megújították az egészet. Isten most egy szerető, de cserébe semit sem kérő, mindig megbocsátó, kívánság-teljesítő, jóságos, biztonságot és megnyugvást jelentő "személy", mert a modern korban erre van szüksége az embernek.
"És végül az Ember megteremtette Istent, a saját képmására és azt mondta: jó' van."
(Angelique egy nagyon értelmes transzszexuális ismerősöm mondata)
És tényleg. Istent saját magunk idealizált képébe formáltuk, korlátlan hatalommal, és annak bölcs felhasználójának, stb stb.
Isten akkor is szereti a tömeggyilkost is, meg az áldozatát is. Na erre lett kitalálva a végső elszámolás, meg a menny és a pokol. Logikus. Máshogy nem maradhatott volna fenn a rendszer. Megkövetelt lépés. Aztán kellett egy csodás bizonyság, hogy nem kamu az egész, és az akkori népek babonáikkal együtt el is hitték hogy Jézus feltámadt. Persze nem lehet kizárni, lehet hogy feltámadt. De azok akik megkérdőjelezik - újabb zseniális megoldás - a Sátán szolgái, és egyébként minden ellentmondás, minden homályos pont felemlegetője a sátán szolgája. Ebből pedig már következik az egész történelem. Aztán valahogy gonosszá és undorítóvá kellett tenni a sátánt, így az egyház hozzárendelte az ősi pogány szimbólumokat, pl fordított pentagramma, a kecske, stb. És ugye htá a pogányságot amúgy is ki akarták irtani, így összekötötték a kellemeset a hasznossal. Szinte zseniális.
És hiába szarsz bele te is, énis Cere ebbe az egészbe, a propaganda mélyen beitta magát, belénk nevelődött. A bűnt, a keresztény bűnnel azonosítjuk, stb stb. Jól elterjedt beépült FILOZÓFIA.
Egyébként ha meleg lennék se szégyellném, vannak meleg ismerőseim, meg transzszexuálisok. Tudod van egy olyan pszihológiai TÉNY, hogy általában azok nem képesek elfogadni a melegeket, akik maguk látens homoszexuálisok. Ezt nem vallják be maguknak, nem is gondolkodnak rajta, csak ha tehetik minden erejükkel tagadják, szídják, anyáznak a melegekre. Talán, hogy magukba neveljék, ők nem azok. Ezek tények.
Én a szexről a legcsodálatosabbat, költőibbet, és mélyebbet egy transzvesztita ismimtől hallottam:
"Mikor egy fiú és egy lány szeretkeznek, és egyesülnek, akkor ők az Isten, és olyankor megadatik a lehetőség nekik a Teremtésre."
Szerintem csodálatos.
Na abba is hagyom, mert hosszú a levél, Cere kérlek hagyjuk a politikát, a Sár vallását, és inkább a lényegre válaszolj. Bandi ha te is válaszolsz ugyanezt kérem tőled is.
Na pás jóéjt. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
WiCK Ítélőszék

|
Elküldve: Szer. Jún. 28, 2006 10:13 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ja és a politikára értettem a Sár vallása kifejezést, nem a kereszténységre. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|