Tartalomjegyzék Akadémia
fórum

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

hallucinogének :)
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 30, 31, 32  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Merengő
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Vendég

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 12, 2006 8:37 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

bandi! sztem a természetet is az evolució hozta létre... és a gabonanövényekkel igenis bepróbálkozik a természet, csak mi nem hagyjuk. illetve ennek is megvan a maga következménye (lásd erdőírtások- nem sokáig tudják már elnyelni ezt a sok szmogot- üvegház hatás, stb)
meg az egész evolúció évtízezredekben mérhető, bár apró mozzanatok közben is felefdezhetőek. (pl az emberek átlagmagassága fokozatosan növekszik)
Vissza az elejére
Banderas
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 12, 2006 9:42 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Az evolúció nem más minthogy alkalmazkodás a környezeti elemhez azaz ha bekövetkezik a környezetben egy kisebb nagyobb változás akkor a többi élőlény megprobál alkalmazkodni ehhez, azaz felfejlődni arra a szintre hogy túlélje a változásokat.
Erről az oldalról nézve a természetet nem az evolúció hozta létre.
Azért nem jó az evolúcióról beszélgetni mert annyi meg annyi megválaszolatlan kérdés merül fel melyre választ nem találsz.
4C/DC
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 12, 2006 2:12 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sztem ha nem lenne a evolúció akkor gyakorlatilag semmi nem lenne a Földön, max láthatatlan kis prokarióták, vagy még azok sem.
A magasságra rátérve, asszem az előember kb 120cm magas volt. Laughing Én meg kb a 150%-a Very Happy

MSN: dg_messenger@hotmail.com
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 12, 2006 6:46 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Maradok a 179 centimnél...
Az evolúció az egyik kedvenc témaköröm...Regényt tunék róla írni, mondjuk lehet, fogok is, de sok mindent bele fogok írni, amit már mások is írtak... Smile Az evolúció az igazából egy ember által elnevezett folyamat, ami az élővilágban/társulásokban stb.-ben bekövetkezet a földlemezek mozgására és a vulkánok kitörésére (a kettő összefügg!) visszavezethető változásokhoz való alkalmazkodás, mint azt már itt sokan mondták... Gondoljatok bele, ha akkor amikor Pangea volt a Föld megmarad olyannak, mint amilyen, akkor az éghajlat változására is sokkal kisebb lehetőség van és ha be is következik, az is vmi olyasmi lett volna, hogy szépen lassan egy éghajlati tényező "kinövi" magát, és éghajlati változást idéz elő (mondjuk egy eső túl sok vizet vesz fel, besodródik a több súly miatt Egy sivatagba mondjuk, és egy időre a sivatagból mocsarat csinál) mondjuk ez a sivatagos pont h rossz példa volt... De egy idő után az is beáll vagy megszünik vagy periodikussá válik és az élőlények alkalmazkodnak... És akkor már egy olyan folyamat kezdődhet el ami a mai evolúció meghatározáson kivül esik. Ugyanis a mai evolúció az a változásokra épül és mivel ott már nem lesz változás ezt nem evolúciónak hívjuk, hanem egyszerűen fejlődésnek. Az evolúció egyik ága, az amikor a gyengébb kiesik az erősebb megmarad... miaza szó? nem jut eszembe... vmi sz betűs... szisztema, mittomén tök mindegy tudjátok, mire gondolok. Nem jelennek meg új fajok, nem törlődnek el a régiek hanem az eredetiek fejlődnek csak a többi fajhoz alkalmazkodva amik szintén fejlődnek... Ez persze egy álom, ez lehetetlen, ez meg se fog történni sose. Mert ha egyszer mozgásba indul vmi akkor az energiamegmaradás elvén már az a mozgási energia amit felemészt az nem fog elveszni csak átalakulni.... és bármi ami lesz abból az energiábül az változás lesz amihez az élőlények alkalmazkodni fognak... Az igazság, hogy az létrejöhet amit leírtam, csak sokal több energia van és volt a Földön, minthogy a földrészek ne mozogjanak, vulkánok ne törjenek ki. Szóval lényegesen kisebb energiával létrejöhet de pont ennyivel kevesebb energia sehol sincs. Persze nem ismerek minddne bolygót Smile De nézzetek körül, hátha találtok egyet... Very Happy Na ezt az elméletet ezt nem nagyképűségből miondom de ezt én csak itt magamtól találtam ki amikor elkezdtem vmi értelmeset írni az evoluciorol, ezt sehol semmilyen tudományos könyvben nem látjátok csak majd az enyimben Smile Szidjatok nyugodtan, ha ugy gondoljátok nincs igazam. Erről ennyi egyelőre elég is lesz...
Banderas
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 13, 2006 7:34 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Az az sz betűs szó ha jól gondolom akkor te a szelektációra gondoltál.

Az elméletedhez meg csak annyit fűznék hozzá hogy, igen vannak benne helytálló dolgok, de az egyszerű fejlődés is evolúció, ezzel az eggyel egészíteném ki.
Banderas
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 13, 2006 7:35 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ja igen Wick mondtad hogy lenne majd egy hosszabb hsz-ed a még a szerelem témakörhöz, és hogy lenne majd egy kérdésed.
Ezeket nem feled és írd csak le.
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 13, 2006 8:37 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Rendben Bandi:)

Először is az evolúciós dolgok. Szal Terros az evolúció nem függ össze a földkéreg mozgásokkal, vulkánokkal úgy ahogyan azt mondod. Énszerintem.
Szal kétféle létező van (jelen ismereteink szerint) van élő, és élettelen anyag. Mindkettő változik. Minden élő alkalmazkodik, és ezt hívjuk evolúciónak. Ha már van élet, az nagyon úgy néz ki, hogy evolválódik is. Ha lenne egy valag prokarióta és a Földön minden változatlan lenne, akkor sem maradnának így. Tegyük van van egy rakás egysejtű egy hegyen. Túl sokan lesznek, ezért elkezdenek terjedni, leérnek a hegyről, ahol mondjuk egy tó van. Akik a hegyhez alakultak az idők során, specializálódtak a hegyre, azok egy idő után a tó körülményeihez fognak, hogy hatékonyabbak legyenek a vízben. Itt a Földön változatos helyek vannak, léteznek évszakok, árapály, hegyek, völgyek stb. Ha a lények el akarják foglalni ezeket a helyeket, változniuk kell. Ha az őskontinens létezne, ugyanúgy rengeteg faj lenne. Igazából nem nagyon értem az elméleted, csak tapogatótok, szal majd fejtsd ki részletesebben légyszi, és úgy mintha egy ovisnak magyaráznád, hogy értsem Smile

Na Bandi, jó hogy szóltál, mert már elfelejtettem volna. Szal az az érdekes, hogy akár úgy is mondhatnánk neked "megkérgesedett a szíved" a csalódásoktól, de ha belegondolsz, (és fatalista vagy, mint én) mindennek így kellett történnie. És akármilyen kérges is a szíved, és talán nem is bízol már az emberekben annyira, elég jönnie egyetlen lánynak, aki miatt mindent feláldoznál, és bármekkora csalódást képes lennél elviselni, mégha tudod is mekkorákat buktál már. Ilyenek vagyunk mi emberek.
Meg én úgy gondolom, hogy a sok csalódás, mind hozzáad vmit a személyiségedhez, ami a későbbi kapcsolataidat is formálja, ha úgy tetszik "kontúrozza, árnyalja".
Meg szerintem a szerelmet amíg keresed, addig nem találod meg. Ha már mindenről lemondassz, akkor fog történni valami. Persze nem elég elhatározni, hogy most lemondok mindenről, hanem mindennek úgy kell alakulnia előtte. A sorsot sajna nem lehet átverni.
Lehet hogy a szerelemhez elég egy olyan embert találni, akit te LÁTSZ, míg a többi ember elsiklik őfelette, és ő is LÁT téged. Persze ezt nem lehet kierőszakolni, de azért vannak finom módszerek Smile
Szal Bandi szerintem a sok csalódás csak felkészíti az embert, hogy mikor eljön vmi más, akkor tudja azt kellőképpen értékelni, vigyázni rá, stb.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 13, 2006 8:38 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Jaaaaa és a kérdés az lett volna, hogy miképpen határozod meg a csalódások helyét az életedben Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Banderas
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 13, 2006 10:10 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hmm te valamit félre értelmeztél. Nekem a szívem nem a csalódások miatt kérgesedett meg hanem volt az életemnem 6 és fél éve melyben nagyon sok sérelem ért, és ez a szőrnyűség nem a csajok miatt volt hanem a család azon része melyett úgy nevezünk hogy mostoha.

A szerelmi csalódásokat sosem vettem nagyon a szívemre hisz tudtam hogy a következőbe ki tudom korrigálni esetleg azokat a hibákat melyeket elkövettem az előzőekben, ez által tanul az ember, ki a saját hibájából ki pedig mások hibáiból.

Az utolsó barátnőmnél jöttem rá hogy felesleges keresnem mert minnél jobban keresem annál inkább nem fogom találni a szerelmet.
Hisz mikor felhagytam a kereséssel akkor toppont be az életembe és bontotta le a "kérget" a szívemről. Csak hát valamiért így kellett alakulnia.
Számomra az volt belőle a tanulság hogy hiába a kérges szív a szerelem mindig utat tör magának. Van hogy ez fáj de Istenem ez az élet, és az élet sokszor fáj.

Az evolúcióhoz meg még annyit tennék hozzá hogy sajnos az ember odáig evolválodot hogy már nem a környezethez alkalmazkodik hanem a környezetett alakítja át úgy hogy az neki jó legyen és ez evolúció csapdája. Eddig az embernek kellett fejlődnie ahhoz hogy megéljen, most már ott tartunk hogy magának a Földnek kell fejlődnie hozzánk, de mivel a Föld nem képes tartani az ütemet az emberrel így az védekezik.
4C/DC
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 13, 2006 1:11 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Pontosan!! és mivel a Föld erősebb....

MSN: dg_messenger@hotmail.com
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Terros Rena
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 13, 2006 4:17 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Wick kollega te félreértettél engem! Nem azt mondtam, hogya fejlődés megáll, hanem hogy megváltozik és azt a mai tudomány állása szerint már nem evolúciónak hívjuk. Azt mondtam, hogy itt az élőlények, csak egymáshoz és az adott körülményekhez képest változnak...
Banderas
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Csüt. Szept. 14, 2006 7:11 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Terros az én tudomásom szerint mindenféle változást ami végbemegy azt evolúciónak hívjuk, hisz alkalmazkodnak a többiekhez.
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 15, 2006 7:38 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tökjó, mindenkit félreértettem Smile

Namost attól, hogy befolyásoljuk a környezetet, még nem lépünk ki az evolúcióból. Miért az avolúció csapdája ez? Így csak saját magunk teremtünk egy környzetetet itt a Földön, ami (ha nem is valószínű) sokáig kihúzza, akkor a lények evolúciója majd számba veszi az általunk tett módosításokat is. Mi is alkalmazkodunk a környezethez, szerintem a környezet leggyorsabban a magasságunkkal operál. A városi emberek átlagosan magasabbak, mint a vidékiek. Átlagosan.
Persze még mindig ugyanaz a Homo Sapiens vagyunk, mint 18000 éve, nem sokat változtunk, de változtunk.
Ja az meg érdekes dolog, hogy a sok víztározó, meg gátrendszer, meg a víznek az ide-oda vezetése kicsit megváltoztatja a Föld pályáját, és ma már egy nap (nemtom pontosan már mennyivel, de) több percből áll, mint 500 éve.

Node Terros fejtsd ki azért légyszi az elméleted mégiscsak:)
Vissza az elejére
WiCK
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 15, 2006 7:40 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hja és srácok a merengő topicot a legnépszerűbb szobává tettük a fórumban!!! Smile Smile Smile Very Happy Very Happy Very Happy Surprised Surprised Surprised Laughing Laughing Laughing Smile Smile Smile Very Happy
Vissza az elejére
Banderas
Ítélőszék

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 15, 2006 9:50 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hát igen ez egy jó érzés hogy sokan olvasnak bennünket és egyesek még bele bele szólnak is.

Egyébként a városi emberek azért magasabbak általába mert a földközelbe egyre koncentráltabbak a mérges gázok és így mint egy evolúciós lépésként így védekezünk ellene hogy minnél kevésbé mérgezzük magunkat.

Az biz tény hogy a Föld pályája az elmúlt évszázadok alatt pályát módosított, csak nehogy olyan nagy legyen ez az eltérés hogy végzetes legyen. Egyébként a pálya megváltozásának is be lehetne tudni az éghajlati változásokat, de ez befolyásolja a legkisebb mértékben. Hisz a Globális felmelegedés veszélyeztett minket a legjobban.
Ha ilyen ütembe haladunk akkor az elkövetkező 200 éveben újabb jégkorszak köszönthet ránk, amit már sokan megjósoltak de egyenlőre senki sem törödik ezzel a csapással, hisz Pató Pál úr módjára azt mondják hogy Ejj ráérünk arra még.

Na mindegy már megint elcsavarodok a témától ami eddig a szerelem volt majd átkanyarodtunk az evolúcióhoz, és most én meg elkezdek beszélni a Föld hanyatlásáról, hát mit ne mondjak szép teljesítmény.

Csak így tovább barátaim, csak így tovább. Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Merengő Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 30, 31, 32  Következő
21 / 32 oldal

Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban