|
Akadémia fórum
|
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
bandaror Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.02., Vasárnap, 9:49 Hozzászólások: 81 Tartózkodási hely: Szeged
|
Elküldve: Vas. Nov. 05, 2006 7:32 pm Hozzászólás témája: mi kell a népnek? |
|
|
kiváncsiságom nem hagy nyugodni, ezért érdekelne, hogy kinek mi a véleménye pár jk-s témáról: van-e egy akadémiának létjogosultsága a mai jk-ban? kell-e egyáltalán tanító központot létrehozni? mert ugye tanítani nem sokat tanítottunk kardozni, viszont összejött egy társaság, ami viszont valószínűleg nem alakulkt volna ki ha klánként működünk... ha lenne egy új akadémia,(és monjuk ti döntenétek) mifelé mozdulna el? minek van értelme? vagy manapság már úgyis halott ügy a jk? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Bubi[HJC]
Csatlakozott: 2006.05.09., Kedd, 23:19 Hozzászólások: 13 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Vas. Nov. 05, 2006 7:51 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hát 1 új Aksinak már nem túl sok értelmét látom a JK3-ban max a JK4-ben. Ott is ugy kéne, hogy nem kéne kijelölni külön tanárokat és diákokat, hanem aki akar tanulni az felkér egy nálánál sokkal tapasztaltabb és segítőkész játékost aki megtanítja őt a fogásokra. És azért néhány dolgot belehetne még vezetni, csak per pillanat nem tudom miket. Nah és 1 egyéni vélemény is lenne itt.
Mégpedig: Itt nem lenne olyan, hogy jelentkezés, hanem meghívásos alapon működne ez az egész rendszer, vagyis akit a megfigyelők alkalmasnak találnak, hogy belépjen és az egyénnek is megtetszik a gondolat akkor felvételt nyert az ember. _________________ Jól van, drágáim, mire vártok? Hogy ágyba hozzák a reggelit? Még egy dicsőséges nap a seregben! Egy nap a tengerészgyalogságnál olyan, mint egy vidéki üdülés. Minden étkezés kész bankett, minden zsold kész vagyon. Minden sorakozó kész parádé. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Hétf. Nov. 06, 2006 8:10 pm Hozzászólás témája: |
|
|
hát nekem is vannak már kételyeim, hogy van-e létjogosultsága egy tényleges tanítóközpontnak, de nem tudom még eldönteni határozottan...
a meghívásos rendszer pedig párhuzamosan döcögött, a jelentezésessel... de ugye nem lehettünk ott mindenütt.
a másik...ha nem akadémia, akkor mi? klán? team? mivel lehetne különlegeset létrehozni? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Hétf. Nov. 06, 2006 8:12 pm Hozzászólás témája: |
|
|
szokás szerint nem jelentkeztem be -bandaror voltam |
|
Vissza az elejére |
|
 |
ceremony Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.01., Szombat, 14:22 Hozzászólások: 246 Tartózkodási hely: Budapest, Nyáregyháza, Szeged
|
Elküldve: Kedd. Nov. 07, 2006 1:53 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Igen, tanításra nem igazán volt jó az Akadémia, bár annyiban igen, hogy kevésbé lámulnak az egykori tagok, mint mondjuk azok, akik most kezdik, és eleve lámulást tapasztalnak. Azok már most is elindulnak a lejtőn. Nagy profi senki sem lett a tanítástól, de legalább viszonylag normális mindenki.
A taníthatósaágban magam sem hiszek amúgy. Viszont, hogy csak a JK4-ben kellene újra egy Akadémia. Főleg oda nem kell egy jó darabig, mivel senki nem fog érteni hozzá. Biztos nagyon új lesz minden téren.
Itt viszont, ebben a korcs közegben ráférne a népre valami frissítés. Agyilag. A kardtudáson csak a tapasztalat és sok gyakorlat segít. _________________ Ceremony
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Kedd. Nov. 07, 2006 4:02 pm Hozzászólás témája: |
|
|
cere, nem akartunk (akartam) prokat képezni, hanem hogy csak elindulhassanak, aztán maguktól fejlődjenek. (ahogy beszéltük is: maguktól kell rájönniük a komolyabb dolgokra)
azzal erőlködtem az elejétől, hogy maradjanak egy hónapig, aztán menjenek máshova, de ne úgy, hogy mindenki levágja. ennyi. aztán persze maradt szinte mindenki.
a másik: a lol-team tagjai közül nem egy aksis volt... szóval nem mindneki lett az akadémia mércéi szerint "normális" |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Banderas Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.10., Hétfő, 17:05 Hozzászólások: 275 Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós
|
Elküldve: Csüt. Nov. 09, 2006 2:24 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Cerével egyet értve, a kardozás művészetét nem lehet tanítani, azt csak gyakorloni lehet, de a végső tanító úgyis a tapasztalat lesz.
Tanítani egyedül a viselkedést lehetne tanítani. _________________ Banderas |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Csüt. Nov. 09, 2006 4:33 pm Hozzászólás témája: |
|
|
hát arra meg ott vannak a szülők de amúgy van benne valami, ha nem azt látják mindnhol, hol mindnki levág mindkit háturól, akkor talán nem azt a normát fogja magáévá tenni... ugyanakkor elég hülyén nézne ki egy "etikett akadémia"  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
ceremony Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.01., Szombat, 14:22 Hozzászólások: 246 Tartózkodási hely: Budapest, Nyáregyháza, Szeged
|
Elküldve: Csüt. Nov. 09, 2006 7:24 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem ráférne az egész Jk-társadalomra valami ilyen etikett-utánképzés  _________________ Ceremony
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Szomb. Nov. 11, 2006 8:49 am Hozzászólás témája: |
|
|
ha lenne se mennének el rá  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
El Diablo™ Vendég
|
Elküldve: Vas. Nov. 12, 2006 4:07 pm Hozzászólás témája: |
|
|
én viszont ha kötelező lenne,se mennék  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Hétf. Nov. 13, 2006 8:27 am Hozzászólás témája: |
|
|
na erről beszéltem de nem is lehet elvárni senkitől, hogy "csak úgy" változzon meg  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Banderas Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.10., Hétfő, 17:05 Hozzászólások: 275 Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós
|
Elküldve: Hétf. Nov. 13, 2006 8:55 am Hozzászólás témája: |
|
|
Hmm szerintem nem közvetlenül kell megközeliteni az etikett nevelési kérdést, hanem csak közvetve, példamutatással, mire is gondolok? hát nagyon egyszerű, mint ahogy volt az aksin is ott is mindenki változott ilyen téren valamennyit, mert másoktól is ezt látta hogy ez a normális, nem pedig az hogy hátbavágom gyáván. _________________ Banderas |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Terros Rena Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.02., Vasárnap, 18:02 Hozzászólások: 565 Tartózkodási hely: Budpest Szugló U. 26
|
Elküldve: Hétf. Nov. 13, 2006 8:27 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Üdvöz légy mindenkinek... Valószínűleg ez az egyik utolsó üzenet amit írok nektek. Sajnálom, hogy így alakult. Fontosnak tartom, hogy elnézést kérjek, amiért akkor amikor az Akadémia megszűnt nem írtam egy szót se. Nem tudom mi járt a fejemben, elég nagy tahóság és megfutamodás volt, hogy nem írtam. Féltm ettől az egésztől és nem tetszett, ahogy azok az emberek, akik valaha barátok voltak és még viccből se mondtak ilyeneket, komolyan, vérkomolyan próbálták vérig sérteni egymást. Nem tetszett megijedtem, féltem, hogy hülyeséget mondok, ezért nem írtam. Hülye voltam, mint az elmúlt három hónapban mindig. Nem akarom részletezni. Legyen elég annyi, hogy a lánnyal (akiről a forumban írtam igen) az én hibámból szakítottunk. Most valószínűleg néhányan majd megpróbálnak még jobban megsérteni, letámadni, vagy szidni akár a hátam mögött akár nem, de az önutálatom már így is olyan szinten van, hogy sok szerencsét ha még lejebb viszitek az önértékelésem. Ez már szinte lehetetlen. Köszönök mindent mindenkitől Wicknek, Koppnak, Banderasnak különösen. Szép életet nektek, bajtársak és barátok. Örök sajnálatom és búcsúm. Szóval, ahogy kezdtem be is fejezem. Üdvöz légy mindenkinek! _________________ A Két kard rend lovagja |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Kedd. Nov. 14, 2006 1:52 am Hozzászólás témája: |
|
|
Banderas írta: | Hmm szerintem nem közvetlenül kell megközeliteni az etikett nevelési kérdést, hanem csak közvetve, példamutatással, mire is gondolok? hát nagyon egyszerű, mint ahogy volt az aksin is ott is mindenki változott ilyen téren valamennyit, mert másoktól is ezt látta hogy ez a normális, nem pedig az hogy hátbavágom gyáván. |
jó, nyilván nem arról volt szó hpgy megfogni mindenkinek a kezét, és -"te mostantól kezdve ezt meg ezt ne csináld, mert gerinctelennek tartjuk"-, mert kiröhögnek. de példamutatással is csak azokra lehet hatni (legalábbis rájuk sokkal jobban), akik nem szokták meg a "kinti" világ viselt dolgait... meg hát azt ugye 1xűbb betartani. a másik hogy a "béke szigete" végén átalakult, és a végére megestek olyan dolgok is, amik mellett az össze-vissza szidott jk társadalom nagy része öltönyös úrként áll.
-bandaror |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|