Epres-túrós torta csokival bolondítva

Tejszínes-túrós krém  (alap)

  • 300 g túró
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 5 ek porcukor (ez lehet ízléstől, gyümölcstől függően több kevesebb) + 2 ek a tejszínhez
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 1 ek zselatin (ha gyümölcsöt is turmixolunk bele akkor púpos ek)
  • 1 dl tej

A zselatint a tejben elkeverjük,  félretesszük hűlni.
A túrót a tejföllel, cukrokkal összeturmixoljuk.
A jól behűtött tejszín a porcukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túrós keverékkel, végül folytonos keverés közben hozzáadjuk a zselatinos tejet.

Ez az alap krém, és ezt elképzelésünk és ízlésünk szerint sokféleképpen variálhatjuk.

Lehet készíteni málnás túróst is.

Ebben az esetben 300 g mirelit málnát szoktam a túrós masszához turmixolni (természetesen friss málna is kerülhet bele).

Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk epres változat is, csak 300 g epret turmixolunk az alaphoz.

De így készíthetünk erdeigyümölcsös változatot is, ott vegyes gyümölcsöt turmixolunk hozzá.