Teut Os


Bemutatkozás

Törzsünk, a Teut Os 1996 nyarán kelt életre a Cserhát Szanda nevű hegyén. Ekkor történt, hogy történelemtanárunkkal közösen megrendeztük az első Hadijátékunkat, amely során a leinofinnek (azaz a fehéringesek, tehát a honfoglaló magyarok) ellen vívtunk. Miután megválasztottuk a táborhelyünket a tölgyek alatt, derítettük ki, hogy ezen a helyen volt csaknem kétezer évvel ezelőtt a kelta Teut Os, azaz Szarvas Törzs központja. Volt valami a levegőben akkor, 1996 nyarán, az I. évben.


Törzsünk első hét éve, a Kék Korszak, a születés és a világra ébredés korszaka volt. Már ekkor is éreztük, hogy a mi különleges, saját utunk a harcon keresztül vezet. Ahogyan az I. évben a Nagy Csatában megnyílt számunkra egy új világ, kijelölte számunkra ezt az utat. Ebben a mostani, Vörös Korszakban éppen ez a harc teljesedik ki.


A törzs feje, a teutorix. Ő képviseli kifelé a törzset , míg az emberei adják neki az erőt a tárgyalásokon. A Teutorix kilenc éven keresztül Brenn volt, majd a nehéz, ámde nemes feladatot Alurannak adta át. A törzs kisebb egységekre, turgokra tagozódik, amelynek vezetői a turgorixok. A Teut legkisebb szerveződési egységei, közösségei a clanok. Ők harcászati, illetve baráti egységet alkotnak.


A Teut Os legutóbbi pár évének az eseménye a Szarvas-törzs Kelta Hagyományőrző Egyesület létrejötte. Az egyesület feladata megteremteni a lehetőséget arra, hogy a csapat megmutathassa magát a nagyvilágnak, történelmi-nevelési feladatait minél több emberhez juttassa el. Fellépéseinken törekszünk arra, hogy nézőink kellemes szórakozás mellett történelmi ismeretekre is szert tehessenek.


Ha a célunkat kellene megfogalmazni röviden annyit mondanék, hogy egy kelta törzs életét akarjuk élni, illetve bemutatni. Ebbe beletartozik a harc, éppen úgy, ahogyan a kultúra, az erények, a természet ismerete, szeretete, a közös programok és a közösség kiépítése, valamint fenntartása.


Kellemes időtöltést kívánok Neked itt a honlapon! Ha kíváncsi vagy ránk találkozzunk minél hamarabb élőben is!


  • Belépés