Teut Os


A törzs története

A Kék Korszak | A Vörös Korszak

A Kék Korszak Ebből a korszakból történeteket a Kék Könyv őriz.


I. év Ez a Törzs alapításának az éve. Ekkor a leinofinnekkel álltunk harcban. A túlerő ellen megvédtük frissen kiépített táborunkat, Osodunt. Ekkor választottunk tisztségeket: a Teutorix Brenn lett, míg a Turgorixok Icc, Aluran (majd helyette egy rövid ideig Clondic). Ez évben vonultunk hadba először az Inis Fachon (Kijev Ostroma).


II. év Ebben az évben hadba vonultunk Inis Fachon, amit akkor Skye Szigetének neveztek. A Teut adta a fő erőt itt, ellenünk a leinofinnek közül álltak fel néhányan. Ez a második hadbaszállásunk esztendeje. Ekkor Osiában a leinofinnil és a leinodubnok ellen harcoltunk. Fölényünkkel mindkét csapatot szétzúztuk.


III.év Ebben az évben nem kellett hadba vonulnunk Osiába, mert nem állt ki ellenünk egyetlen ellenfél sem. Ennek ellenére sok időt töltöttünk Osodunban és a földjeinken.


IV.év Ebben az évben ismét előkerültek a fegyvereink és több csatározást is folytattunk. Az egyiket a Danu mellett egy fenyveserdőben vívtuk meg egy újonnan alakuló törzzsel (akik a széthulló leinoffinnilből és leinodubnokból, valamint új tagokból alakult), a quadokkal. Kemény küzdelemben és számos csatában álltunk helyt. Ez évben Osiában is harcoltunk a quadokkal, ám oly annyira diadalmaskodtunk felettük, hogy új földeket vontunk ellenőrzésünk alá.


V.év Ez évben volt az újabb harc Inis Fachon (amit ekkor Lorne szigetének hívtak), ahová új csapatot is hívtunk. Osiában békében töltöttük napjainkat ezen a nyáron.


VI.év Ez évben nagy tömegben vonultunk ki Osodunba, az otthonunkba. Új és régi harcosok egyaránt voltak. Icc turgorix turgja ekkorra már felhagyott a harccal és zenélésre fordították erejüket. Aluran turgjában azonban ekkortól ismét felbuzgott a harci hév.


VII.év A Kék év. Óriási változások, nagy próbák és a beavatások éve. Osiában csupán kevés időt töltöttünk. Ekkor csatlakozott a Teut Oshoz Manawydan. Az új korszak hajnalán és a régi végén leráztuk magunkról a megpróbáltatások és szenvedések szennyét és megújulva szerveztünk új sereget. Új fegyverek, új harcosok és egy új, erős és ifjú Os várta a Vörös Korszak kezdetét. Ekkor volt Osodunban az első nyilvános kelta játék. Ekkor bukkant itt fel először a Gwalchaeat csapata.

A Vörös Korszak Erről a korszakról a feljegyzések a Vörös Könyvben találhatóak.


VIII.év (II/1) A Vörös Korszak kezdete. Megmutattuk magunkat a külvilágnak és felduzzasztottuk a seregünket. Egyrészről új harcosokat képeztünk ki, másrészről ifjakat neveltünk, a jövendő idők hőseit. Napjaink szinte állandó hadakozással teltek: a pajzsok, láncingek, vaskesztyűk nem rozsdásodtak többé raktárainkban, a kardok és lándzsák nem pihentek többé. Ebben az évben a Teut Os Inis Fachra és a Coed Fachban is hadba szállt, valamint Osodunban újra a Gwalchaeat, valamint az új Dartanat csapattal került szembe. Ezen túl portyákat vezettünk a Romanwr ellen (ezek egyike volt Gorsedd) és a Pelso partjára.


IX.év (II/2) A Vörös Korszak második éve. Folytattuk tovább a harcainkat, ahogy ez tőlünk megszokott. Azon túl, hogy megszerveztük a Coed Fachban tavasszal és ősszel is (utóbbit már több mint 100 fővel) az Arthurról szóló próbáinkat és harcokat, és nyáron feltáboroztunk kétszer is Osodunba -másodszor egy minden eddiginél nagyobb háborúra a Gwalchaeat, a Teut Cotin és a Tar Syginna törzsekkel. Hadjáratainkban eljutottunk ismét a Lac Pelsohoz és Gödöllőre, illetve a Romanwrral küzdöttünk Aquincben és Lugióban.


X. év (II/3) A törzset megpróbáltatások és harcok rázták meg. Végigküzdöttük Beltaine-től Samon-ig az évet. Magunkra kevés időt fordítva. Brenn lemondott Aluran javára a törzs vezetéséről, majd a XI. év tavaszán megnősült. Aluran a téli fagyok alatt újraszervezte a törzset, hogy új célokat tűzhessünk magunk elé. A XI. év tavasza egy minden eddiginél erősebb Teut Os-t üdvözölhetett.

  • Belépés