Battle Blades Optimus Prime (TF2010, voyager):


Ahogy deluxe Bumblebee esetében, voyager Optimus Prime-nál is megfigyelhetõ a figuratervezés evolúciója. Az elsõ filmhez kiadott és a második filmhez újrafestett verzió a festett szélvédõs mellkasával és a kompletten a hátára kerülõ kamion felépítménnyel nem nyerte el a tetszésem. Annál inkább ez a verzió, mely leginkább a leader verzió kicsinyítése, de ezzel együtt mégsem csak egy "Tesco gazdaságos" leadert kapunk, hanem annál jóval többet. Nézzük meg, hogy miért!

A kamion mód rendkívül jól sikerült mind formára, mind festésre élethû, nagyjából mint a leader verzió. Csak a kamion elejének oldaláról maradtak le a lángok, cserébe viszont a két oldalon található tartály ezüst festést kapott, az ablakok pedig kékek, ami szintén dob rajta.

Az átalakítása voyagerhez képest körülményes, tulajdonképpen a leader logikájára épül, persze néhány egyszerûsítéssel.

A robot mód is kifejezetten hasonlít a leader-re, és így a filmes megjelenésre is. Sõt több szempontból még többet is tud, mint a leader. A stabilítással és a pózolhatósággal nincs gond, bár a panelek idõnként összeakadnak. A Takara által kiadott Buster verzióhoz hasonlóan ennél a figuránál is fegyverként használhatjuk a kamion oldalsó csöveit, itt mindjárt két puskát is kapunk. Szépen mûködik a lightpiping is, ami a leaderbõl kimaradt. De a legjobb a figura mellkasába rejtett "Matrix of leadership", mely a mellkast kinyitva felemelkedõ tálcán pihen. Nagyon jópofa. Nagatívum talán, hogy a pengék - melyeknek egyébként szintén korrekt a festése - felhajtva is nagyon látszanak. A kezeken található panelek egyébként feljebb tolhatók, de úgy méginkább rontják a pózolhatóságot.

Szzességében mindenkinek ajánlom a figurát, fõleg azoknak, akik nem akarnak a leaderért dupla ennyit kiadni.

2011.04.09.:

Box art- Blades & Hooks:

Méretek:

Méretarány:

Méretvonalak egymás mellett:

Buster:

Nem kombinálódik:

Matrix inside:

Méretek:

Méretarány:

Méretvonalak egymás elõtt:

Leader OP egy kiadós fogyókúra után :-) :

Battle for the Matrix:

The Samurai's Matrix?

Seibertron galéria

Vissza