Ultra Magnus & Optimus Prime (BotCon 2012, RTS, deluxe):


A Hasbro Generations néven indította újra korábbi figurák újratervezését, G2 "laser" Optimus Prime viszont a "Reveal the Shield" szériában jelent meg, ahogy pl WreckGar is. Ki érti? A figura formáit szokni kellett, bár jól visszaadja a G2-es figura fõ vonalait. Az alt mód a G1-el szemben egy csõrõs kamion, mint a filmes érában, ám annál teherautósabb kinézettel. A lángokat azonban már a filmes vonalról kölcsönözték a figurára.

Az átalakítása ötletes, nem túl bonyolult.

A robot mód is jól néz ki, a hatalmas vállak jellemzõek voltak az eredeti G2-es figurára is. Ezekre anno szokás volt ráírni a karakter nevét is, ez szerencsére itt elmaradt. Sajnos kicsit sok rajta a mûanyagszürke, viszont a vállain és a fején a kis fényáteresztõ részek nagyon ötletesek, megfelelõ fényviszonyok mellett jól mutatnak. Nagyon stabil és kivételesen jól pózolható figura. A kardja az alt mód szerves része, így legalább nem kallódik el könnyen.

A 2012-es BotCon alkalmából az említett figura két átfestést is kapott, sajnos mindkettõ nagyon drága, 100 dollár felett szerezhetõ csak be. A most bemutatandó figura Shattered Glass "evil" Ultra Magnus az átfestésen kívül még új fejet is kapott. Nos, áldassék a neve annak aki kitalálta és megtervezte ezt a fejet, mert nagyot alkotott. A fej maga tulajdonképpen egy kristálykoponya, melyre egy piros sisakot helyeztek. Az összkép így leginkább egy Gyûrûk Ura Nazgul és egy holtából visszatért Törppapa keveréke. Nagyon ütõs. A festése tökéletes, itt már sehol nem találunk mûanyagszürkét. Bár lefotózni nem egyszerû, külön dícséretes a szélvédõ mögött robot módban látható mátrix (vagy annak hiánya) motívum, mely talán a 22-es képen látszik legjobban.. A bio-ján viszont nagyot nevettem. Így indít: "Ultra Magnus shouldn't be happy. He lost his face..." úgy látszik túl sokat bandázott movie Optimus Prime-mal. :-)

Tehát kiváló figura, Ultra Magnus pedig pokolian jó újrafestés remek fejjel. Azt pedig mindenki eldöntheti gyûjtõ szemmel, hogy megéri-e öt másik deluxe árát. Én nem bántam meg, hogy rászántam.

Ultra Magnus:

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Optimus Prime:

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 7/10

 

 

2011.07.26.:

Box art:

RTS G2 Optimus Prime:

Deluxe Optimusok:

Kukutsch:

Méretarány:

Méretarány:

Botcon 2012 Ultra Magnus:

Optimus-sal:

Méretarány:

Árny (2. kép):

Alt móddal:

Optimus-sal:

Seibertron galéria- Botcon 2012 Ultra Magnus

Seibertron galéria- Optimus Prime

Seibertron galéria- Optimus Prime (Takara)

Vissza