Rodimus (Animated, Takara "Sons of Cybertron"clear version, deluxe):


A Hasbro nemrégiben adta ki a deluxe Animated Rodimus figurát, mely itthon nem túl gyakori, hiszen a tengerentúlon a Toy'R'Us árúházakban árulják kizárólag. Ezzel egyidõben jelentette be a Takara, hogy egy dupla csomagban (deluxe earth mode Optimus-szal) "Sons of Cybertron" fantázianéven kiadja az "átlátszó" (clear) változatot is. Ez a figura következik most.

Rodimus (vagy inkább Hot Rod) alt módja az Animated érában is egy tûzpiros sportkocsi, stilizált sárga lángokkal. A formája alapján engem leginkább egy Lamborghini Murcielagora emlékeztet, azzal együtt is, hogy remekül visszaadja az Animatedre jellemzõ formavilágot. Napsütésben az áttetszõ mûanyag még jobban visszaadja az élénk színeket, mint a Hasbro verzió, vagy a kissé bordós Takara verzió. A figura szinte minden része - beleértve a kerekeket is- áttetszõ anyagból készült. A motorházon található Autobot insignia alatti panel átfordítható és akkor a "motorblokk" egy része látható. Ez szerintem nem illik egy sportkocsihoz, fõleg hogy itt az is átlátszó, úgyhogy én nem így fotóztam. Az Autobot insigniák egyébként a Takarára jellemzõ fehér keretet kaptak.

Az átalakítása rendkívül egyszerû és logikus, szeretem az ilyen figurákat.

Az átalakítás után egy kivételesen jól pózoható, stabil figurát kapunk. A panelek nem akadnak össze a göbcsuklók pedig szerencsére elég feszesek, nem esik szét a figura. Fotózáskor itt is remekül érvényesül az áttetszõ verzió elõnye. A képek sajnos igazán vissza sem adják, hogy napfényben milyen jól néz ki. Számomra egyedül az érdekes, hogy a kézfej átlátszó mûenyagból készült, de ez sem igazán ront az összképen.

A moldnak igen érdekes, kissé ostoba ábrázata van. Az Animated stílusjegyei megvannak rajta, de én egy kicsit értelmesebb fejet adtam volna neki. Remek ötlet viszont, hogy a clear figura átlátszó szemet kapott, mely így fehéren "világít".

Nos, nekem nagyon bejön a figura. Itthon valószínûleg nem lehet majd kapni, de ha valaki jó áron látja egy netshopban vegye meg nyugodtan, nem fog csalódni. Remélem hamarosan lehetõségem lesz a "hagyományos" verzióval is összehasonlítani.

2010.10.09.:

Fényárban:

Nyílpuskával:

Méretarány:

Áramvonal:

Odanézz Peca, lyukas az oldala... varangyok :-):

Fegyverrel:

A lányok összesúgnak a háta mögött... :-) :

Mératarány:

Seibertron galéria

Vissza