Soundwave (movie 3, deluxe):


Az egész úgy kezdõdött, hogy a Hasbro hozott egy érdekes döntést. Miközben a figurákat már legyártották és bedobozolták, úgy határoztak, hogy a harmadik filmhez kapcsolódó figurák utolsó hullámát már nem dobják piacra. Ezt a döntést aznap hozták, amikor a Prime First Edition szériát is törölték, szóval elég neurotikus napja lehetett az elnök úrnak. Ezt követõen kicsi kínai kezek széthordták a gyárban porosodó készleteket, így esett, hogy azért mégis hozzá lehet jutni ezekhez a figurákhoz, még ha nem is olcsón. Fontos megjegyezni, hogy gyûjtõi szemmel a figura értékét nem a minõsége, hanem a ritkasága adja, bár tény, hogy azért hiányozna egy DOTM gyûjteménybõl.

Az alt mód a második filmhez képest a harmadikra mûholdból egy Mercedes SLS AMG sportkocsira változott. Szép járgány, de mivel 55 millió Ft-tól indul az ára, az itthoni utakon nem sokat látni. A figura alt módban remekül visszaadja az autó arányait. A lámpái külön mûanyagból vannak festés helyett, ez mindenképpen jó pont. Viszont az ezüst festés elmaradt, az egész mûanyagszürke és ezt az sem ellensúlyozza, hogy a hátsó lámpára került festék. A hátuljára sima betûkkel ráírták, hogy "SLS, meg "AMG" semmi design, így meg minek. Az ablakok átlátszóak, jobb lenne színesben, de robot módban kiderül, hogy a tervezõk miért hagyták inkább átlátszóan. Hatalmas parabola antennává alakuló MechTech fegyvert adnak mellé. Bár egyáltalán nem illik hozzá (túl nagy), messze ez a legjobb fegyver az egész szériából.

Az átalakítása viszonylag egyszerû.

A robot mód végülis nem annyira rossz, bár nagyon hiányzik a metál fényezés. A feje viszont bõven kapott a krómból. Érdekes a kontraszt. Nagyon részletesen kidolgozott és kellõképpen gonosz a feje, hozza a filmes design-t. Robot módban sajnos "álmellkast" kapott. Nem értem miért, hiszen az autó eleje is ott van, csak némi törési pont kellett volna bele, és máris jó lett volna az robot módban is. Így viszont vicces, mert akár két autó-orr is tobzódhat rajta (kép alább). Érdekes megoldás a lába is, még nem láttam ilyet. Az autó teljes oldala behajtható és így ez adja a külsõ és a belsõ lábszárat is. A hátizsák elég nagy, és borzasztóan kilóg lefelé is. Nyilván ezért maradt az átlátszó szélvédõ. Stabil és jól pózolható figura. Beszéljenek a képek:

 

2012.05.08.:

Ez így minek ráírni?

Szép nagy, illik hozzá?

Méretarány:

Lehet két eleje:

Filmszerû:

Csoportkép:

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza