Koot / Kup (Fans Toys, "masterpiece"):


A Fans Toys (Ft) nagyon belehúzott a "Masterpiece" figurák gyártásába, így Kup is sorra került, persze eltérõ névvel és insignia nélkül. A minõség továbbra is nagyszerû, veri a hivatalos Masterpiece széria figuráit is. És persze kiegészítõkbõl sincs hiány, így a kis targetmaster Recoil is jár mellé, õt a dobozon nem nevezik kamu néven sem. Emellett áttetszõ mellkas / szélvédõ elemeket, plusz dohányzó flagma arcot és a hozzá tartozó dohányt is megkapjuk, plusz egy kissé eltérõ színû szemet és persze puskát.

Az alt mód egy futurisztikus ám mégis rusztikus firmákkal bíró teherautó. Nagyon egyszerû formák jellemzik, de ugyebár ilyennek kell lennie, a FT eléggé ragaszkodik a G1-es tradíciókhoz. A puskáját, illetve fegyver alakban Recoil-t is a platóra tehetjük. Nem rossz, de szerintem ennek a karakternek nem az alt módja az erõssége.

Az átalakítása rendkívül bonyolult, talán indokolatlanul is, mivel mindkét mód eléggé letisztult formákkal rendelkezik. Eléggé megdolgoztam vele, fõleg, hogy a dobozban robot alakban van, így az elsõ átalakítás az általában bonyolultabb Robot-->alt mód.

A robot mód kifogástalan minden szempontból. Rendkívül stabil és jól pózolható. A súlya meglepõ, elég sok fém került a figurába. Van némi hátizsákja, de ez is illik egy öreg katonához, mondjuk akkora nincs, mint a G1-esnek volt. A dohányos fej nagyon jól mutat és illik a veterán karakterhez, mondjuk arra vigyázni kell, hogy a cigi viszonylag könnyen kiesik, és ha egy ekkorka mûanyag leesik, akkor nem lesz meg (amúgy van a csomagban pót).

Kiváló figura és az ára sem annyira durva, mára a hivatalos MP is elérte ezt a szintet. Várjuk FT Hot Rodot és Arcee-t.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 9/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art: :

Takara legends verzióval:

Mératrány (WJ Alcee, MP Hot Rodimus):

Recoil:

Legion Wheelie és Gnaw méretarány:

Takara legends verzióval:

Méretarány: (MP Bluestreak, MP Inferno):

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza