Phoenix / Jetfire (Fans Toys, "masterpiece"):


Tökéletes!!! Nagyjából ennyit elég is lenne írnom, majd elégedetten hátradõlni. De azért beszéljünk mégis egy kicsit a Fans Toys hatalmas Jetfire értelmezésérõl, melyet szerzõi jogi okokból Phoenix néven adtak ki. A figura teljesen úgy néz ki ahogy kell, mindkét módban. Hatalmas, súlyos, egészen megizmosodtam az átalakítás közben, és persze kaptam némi hóvakságot is, annyira fehér.

Az alt mód egy futurisztikus repülõ. Kicsit olyan, mintha egy Tu-160-as bombázóra rászereltek volna még egy piros emeletet, persze azért jelentõsen eltér, nem valós repülõgéprõl mintázták. Hatalmas a repülõgép mód is, mind a gép hossza, mind a szárnyfesztáv meghaladja a 40 cm-t. Rendkívül igényes a kivitel, még arra is ügyeltek, hogy a szárny kihajtása két tengely mentén történjen, így síkban van a teljes szárnyfelület. A pilótafülke nyitható, a belseje is szépen kialakított, jól néz ki a robot mód mellkasán.

Az átalakítása nem egyszerû, de egy ilyen figura esetében ez nem is cél. Viszont nem kell aggódni, hogy eltörik valami, így lehet örülni az okos megoldásoknak. Ráadásul felér egy súlyzós edzéssel is.

A robot mód is hatalmas, úgy 35 cm magas, és remekül kidolgozott, hangulatos. Méretarányos a MP scale figurákhoz. A stabilitása a mérete és súlya ellenére kiváló, simán megáll fél lábon is. A pózolhatósága is remek, még az ujjak ujjpercenként mozgathatók. Érdekes, mert egy rendkívül egyszínû figura, az apró kidolgozott részletek viszont így is változatossá teszik. Kapunk hozzá egy szép nagy fegyvert is. Emellett kiegészítõként jár hozzá egy áttetszõbb szem, mellyel elérhetõ némi lightpiping hatás, ezt nem cseréltem ki, csavarozgatni kell hozzá. Kapunk hozzá még egy csere mellkaspanelt, melyekre így Autobot és Decepticon insignia is ragasztható és cserélgethetõ, illetve egy adatpert, mellyel repülõ módban használhatjuk hozzá a FT Swoop-hoz kapott állványunkat.

Nekem anno elég jó áron sikerült beszereznem, volt egy idõszak, amikor egyes webshopokon még akciózták is, mára viszont eléggé felment az ára, a hamarosan megjelenõ metallic festésû verziónak 500 db limitált) pedig már a pre-order vásárlási jogát is felárral adják a másodlagos piacon. Figyelemre méltó figura, ha valakit érdekel az ilyesmi 3rdparty, akkor ajánlom beszerzésre, ha esetleg újra kiadják és normalizálódik az ára.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 10/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

 

Méretarány (voyager Sandstorm, deluxe Starscream):

Takara leader verzióval:

Méretarány (MP10 Oprimus, és Ultra Magnus):

Vissza