Jetfire (Generations-30- Legends, Takara, leader):


Jetfire személyében a klasszikus Transformers karaktereknek új, naprakész külsõt adó Generations- Thrilling 30 szériában is megérkezett az elsõ leader méretû figura. Én vártam a beszerzésével (sõt hezitáltam is), végül a Takara verzió megjelenésekor döntöttem a beszerzés mellett. A Hasbro változat nekem túl egyszínû fehér (persze G1 Jetfire ilyen), és bár a Takara is csak pár apró részletet színezett a Hasbro verzióhoz képest, ez mégis megtöri az egyhangúságot. Érdekes, hogy míg a Hasbro robot módban dobozolta a figurát, a Takara a repülõ mód mellett döntött és külön jó, hogy a doboz tárolási célra is jó, a dupla buborék közé konnyû visszacsomagolni.

A repülõ mód leginkább egy F-14-es vadászgépre hasonlít. Még a szárnyak irányozása is állítható, akárcsak az F-14 esetében. A dupla pilótafülke nyitható, benne elég jól kidolgozott pilótaállások kaptak helyet. A Jetfire-re jellemzõ hatalmas duplacsövû fegyver a gép tetejére pattintható, külön öröm, hogy a Hasbro-val ellentétben a Takara ezt sem krómozta le.

Az átalakulása leaderhez képest nem bonyolult, és nem követi a megszokott repülõ-robot átalakítási sémákat. Rossz pont viszont a mû- pilótafülke a mellkason, miközben az igazi a robot hátára kerül. Cserébe a mellkason található nagyon szépen kidolgozott, az üveg alatt dombornyomott insigniával.

A robot mód leaderhez képest nem túl magas, amit persze kompenzálhatunk a hátára tehetõ hatalmas fegyverrel. A pózolhatósága és a stabilitása nagyon jó. A feje igazi G1-es robot fej, bár kissé morcos. A világító szem jól mûködik. Kapunk hozzá egy battle mask-ot is. Ebben már teljesen olyan, mintha nem is Transformers, hanem valami japán mecha-warrior lenne. A fegyverek számos ponton csatlakoztathatók és akár kombinálhatók is.

Sokat gondolkoztam, hogy beszerezzem-e a figurát, csalódást okozott a mû mellkas és nem tetszett a kissé TF idegen kinézet, de végül nem bántam meg a beszerzést, sõt kíváncsian várom a Thundercracker újragondolást is.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 7/10

Box art:

Hallod Luke, ez kényelmesebb, mint a miénk...:

Mératarány:

Méretes "Tengu" ez:

Öreg korára fekete és hajlott:

Mératarány (katt):

Seibertron galéria

Vissza