Megatron + Chop Shop, Starscream + Waspinator (Generations-30 , legion):


A Generations 30 széria újabb méretosztálya mutatkozik most be. Megatron és Starscream mindjárt a második hullámot képviseli a legion osztályból. Kissé fura a Hasbro marketing stratégiája, mert legion-nak nevezi ezeket a figurákat, pedig a méretük inkább a commander class-hoz közelít és a kis minifigurával együtt simán van is bennük annyi mûanyag. A hozzájuk adott mini figurák is jópofák. Kb fele akkorák, mint egy legion, mégis van némileg pózolható robot módjuk, alt módjuk és (akár több féle) fegyver módjuk is. Az átalakításukat rugós mechanizmus is segíti. A szettek ára viszont tényleg commander szint.

Megatron alt módja egy tank, tehát nem a G1-es hanem a G2-es vezért tisztelhetjük benne, bár G1-es színekben. A tank arányai kissé furcsák, de végülis ötletes. Chop Shop egy speciális funkciója, hogy a tank elejére rögzíthetõ gallytörõ gyanánt..

Az átalakítása egyszerû, és elég ötletes.

A robot mód is jól néz ki, fõleg a méretéhez képest kidolgozott fej és mellkas miatt. Remekül pózolható és kellõen stabil is. Legion lévén leginkább a gömbcsuklók jellemzõk rá. Talán az alsó lábszárai vaskosak kicsit, de ez az átalakulás sajátosságai miatt van.

Starscream zseniális. A méretéhez képest legalábbis nagyon jó a repülõmód a robot móds pedig kimondottan dícséretet érdemlõ. A pózolhatósággal és a stabilitással itt sincs gond. Waspinator is jópofa, viszont a repülõ tetejére szerelve nagyon bután néz ki. Starscream-hez sem illik, inkább külön kis figuraként tekintek rá.

Megatron:

Alt mód: 6/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 3/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 7/10

Starscream:

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 7/10

Box art:

Megatron:

Méretarány:

Legions:

Méretarány:

Bugs:

Arms micron + Legion:

Starscream:

Méretarány:

Legions:

Méretarány:

Seibertron galéria- Megatron

Seibertron galéria- Starscream

Vissza