Orion Pax (Generations-30 , deluxe):


A legion és a voyager méret után megérkezett a deluxe méretosztály is a Generations Thrilling 30 szérián belül. Ez mindig örömteli, mert ilyenkor az elsõ hullámban újrafestések helyett teljesen új figurákat kapunk. Be is szereztem mind a négyet, méghozzá az amerikai IDW képregényes csomagolású változatban.

Orion Pax figurájában és történetében a késõbbi Optimus Prime siheder korát ismerhetjük meg, persze ekkor még nem tudta, mit tartogat számára a felelõsséggel terhelt jövõ. A kamion mód ehhez igazodva nem is annyira kamion, inkább valami sportos spoilerezett dragster teherautónak néz ki a 60-as évekbõl. Nagyon jól néz ki a szélvédõ (robot mód mellkas) mögötti ezüstözött felület, viszont sajnos a légterelõk mûanyagszürkék maradtak (ezt októberben a Takara orvosolja).

Az átalakítása meglepõen ötletes.

A robot mód nagyon jól néz ki. Faceplate nincs rajta, úgy látszik Optimus Junior még nem hordott olyat. Az arca a képregény elején meglepõen meberszerû, és ebbõl a figurába is átültettek valamennyit. A FOC Optimus verzióhoz hasonlóan meglehetõsen vaskos a lába, ám a formája és a karakter miatt itt ez nem rossz, kissé szamurájos hatást kelt. Viszont nagy kár a feje mögötti "kukafedõért", nem tudom, hogy miért nem lehetett megoldani, hogy lehajtható legyen a hátára, így azért ront az összképen. A stabilitása és pózolhatósága nagyon jó. Kapunk hozzá egy szépen kidolgozott áttetszõ bárdot és egy puskát is, a kamion légterelõi pedig a karokon pajzsként funkcionálnak.

Érdemes beszerezni, lehetõleg a képregényes verziót, mert szép, minõségi IDW kiadványt kapunk hozzá.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 7/10

Box art:

Méretarány:

One day, ha will became a great leader:

Optimus méretarány (katt):

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza