Wheelie (Generations, deluxe):


Úgy akartam kezdeni, hogy a figurát már korábban bemutattam, de rájöttem, hogy szégyen szemre sajnos nem United / RTS deluxe Jazz sajnos kimaradt, pedig egy elképesztõen jó figuráról van szó. No, majd pótoljuk.

Wheelie viszont rendkívül ötletes átfestés, a figura maximálisan megfelel a G1-es karakternek fõleg, hogy még új fejet is gyártottak neki. Eredendõen ezeket a figurákat az ázsiai piacra szánták, de úgy néz ki, hogy a T'R'Us üzletekbe máshol is kerül majd belõlük.

Az alt mód egy Porsche jellegû sportkocsi (ne feledjük, a mold eredendõen Jazz-nek készült). Itt javarészt narancssárga festést kapott. Elõrelépés RTS Jazz-hez képest, hogy jutott festék a hátsó ablakra és a lámpákra is. Összességében elmondható, hogy jól áll ez a szín az autó módnak, bár talán egy kicsit több mintázatot elbírt volna (igaz, G1 Wheelie-n sem volt több). Cserébe viszont jó vastagon lefestették.

Az átalakítás rendkívül egyszerû és ötletes.

A robot mód stabil, jól pózolható és ami fontos Jazz mellett Wheelie-hez is illik. Talán a mellkas lehetne kicsit stabilabb, mert ha a kezeket mozgatjuk, akkor kissé az is mozog vele. A feje nagyon jó. Igazi G1-es ábrázat, hasonlít is a G1-es verzióra. Világító szem nincs, de a szemek szép élénk kék festést kaptak. Wheelie természetesen csúzlit kapott pisztoly helyett, bár a dobozon még pisztollyal ábrázolták. A festés robot módban is rendben van. Extra feature az alt és a robot módban egyaránt kihajtható két hangszóró. Ajánlom beszerzésre a figurát.

Értékelés:

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

2012.09.11.:

"Asia exclusives" (Toy'R'Us = Asia); Box art:

Jazz-zel:

Méretarány:

Jazz-zel:

A csúzli és Grimlock:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza