Guzzle + Powerglide (movie 3, commander):


A harmadik filmhez készült commander figurasorozatban nem csak filmes figurák, de korábbi G1 karakterek újratervezései is helyet kaptak. Ilyen Guzzle (G1) és Powerglide (G1) is.

Guzzle alt módja természetesen egy tank, a méretéhez képest jól kidolgozott felületekkel és jó festéssel. Arányai miatt engem leginkább az izraeli Merkava tankra emlékezet, bár azért vannak eltérések. A lövegtorony sajnos nem forgatható, ami az amúgy ötletes átalakítás következménye. A kézifegyver két részre szedve a tank tetejére kerülhet. Az átalakítás nem túl bonyolult, bár a panelek beillesztési sorrendje nem mindegy. A robot mód leginkább egy gorillára emlékeztet, fõleg, ha kissé behajlított térdekkel pózoljuk. Nagyon stabil és jól mozgatható. A fejformája és a festés is emlékeztet a G1-es verzióra, de azért komoly ráncfelvarráson esett át. A vállakon és a karokon jól látszik a Hasbro már-már beteges mûanyagspórolásának eredménye, viszont az ily módon összetett formájú mintázat nem is néz ki olyan rosszul. A figura törzse szintén elég összetett, amit az élénk festés méginkább kihangsúlyoz.

Powerglide alt módja az amerikai légierõ A-10-es páncélozott harci repülõje. Remekül néz ki, arányos, a szárnyak alá jócskán kerül muníció. Az átalakítása szintén nem bonyolult. A robot mód próbál a G1-esre hasonlítani, viszont mai szemmel kicsit fura a csõszerû mellkas. Ezt némileg árnyalják a fémszínû szélesebb vállpanelek. A feje olyan, mintha az Óz-ból a bádogembert keresztezték volna az oroszlánnal. A rakétákból álló fegyverek egy- és két kézbe is adhatók.

Véleményem szerint mindkét figura megéri a hipermarketes commander-árat.

2011.12.09.:

Guzzle:

Compact Guzzle + méretarány:

Guzzle + Powerglide:

Méretarány:

Powerglide (A-10):

Méretarány:

Méretarány:

Seibertron galéria - Guzzle - nem elérhetõ

Seibertron galéria - Powerglide - nem elérhetõ

Vissza