Clear Galvatron (United, deluxe):


Lassan egy hete betegen fekszem itthon és idõszerû, hogy elkészítsem ezt a bemutatót, mert ez a figura is nagyon beteg. Nincs meg más, korábbi kiadásban, így nem ismerem a minõségét, de szégyen, hogy ez a példány egy gyûjtõknek szánt limitált boxban helyet kaphatott.

A doboz másik két karakterét Cyclonus-t és Scourge-ot már bemutattam korábban, Galvatronnal lesz teljes a csapat, bár egy 25th Anniversary Unicron-t azért még megnéznék ebben a színben. A figura maga az Universe szériában kiadott Galvatron figura clear / lila újrafestése.

Az alt mód egy tank, nem néz ki rosszul, sõt megfelelõ megvilágítással kimondottan tetszetõs. Pár helyen meghagyták az ezüstös festést, ez méginkább kiemeli az összetett formákat. Szerintem az eredeti festése sem a Hasbro, sem a Takara krómos változatában nem néz ki igazán jól, így nagyon örültem ennek a változatnak.

Az átalakítása közepesen bonyolult, de már közben kilöttyen a fekete leves, mely azután a robot módban teljesen ki is borul...

... a figura alkatrészei ugyanis borzasztóan deformáltak, vagy egyszerûen csak nem sikerül õket megfelelõ méretben legyártani. Elég erõsebben ráfújni, és a válla már ugrik is ki a helyérõl, az ökle leeséséhez pedig ránézni is elég. A lábai a saját súlyától elhajlanak és már borul is fel. Ezért is látható viszonylag kevés pózban a képeken, mert egyszerûen elegem lett. Szégyen, hogy ebben a minõségben piacra kerülhetett.

A festés és a színei viszont remekül néznek ki. A vörösen világító szem egyenesen ördögi. A minõségéért viszont nagy kár.

2012.02.01.:

Seibertron galéria

Vissza