G1 colour Kup (United, deluxe):


Clear Scourge bemutatómban már méltattam az E-hobby által kiadott limited szetteket, most bontsuk ki az Autobot díszdobozt is, és elsõként vessünk egy pillantást Kup-ra. A Hasbro Generations sorozatában gondolta újra a G1 kultikus karakterének figuráját, ám ott a színe nem túl szép, nagyon mûanyagszerû lett. Kár, hiszen remek mold. A Takara United sorozatában pedig jó vastagon lekrómozta, ami nem igazán illik az öreg haszongépjármûhöz. Ezért is döntöttem úgy, hogy inkább megvárom ezt a G1-es színû és szépen antikolt változatot.

Az alt mód a G1-eshez hasonlóan egy platós járgány, bár akkoriben ezt még elég stilizáltan sikerült csak a figurával megoldani. Ezúttal már remekül sikerült. A Hasbro verziójával ellentétben itt az ütött kopott szín ellenére a felnik kaptak némi ezüst krómot. Az ütött-kopottság miatt még némi Mad-Max hangulata is ven. A puskája (vagy más azonos méretû clip-pel rendelkezõ fegyver) a kocsi tetejére rögzíthetõ, amúgy a helye a járgány alján van. Ekkor a két kipufogó egyike a puska csöve, ötletes.

Az átalakítása sokkal egyszerûbb és ötletesebb, mint azt elõre gondoltam. Munkánkat még kis rugók is segítik.

A robot mód remekül néz ki, kifejezetten emlékeztet a G1-beli karakterre. Talán annyi a különbség, hogy egy kicsit "vállasabb" és a pisztoly helyett a már említett puskát kapta. Nagyon stabil, akár egy lábon is könnyedén megállítható, és a pózolhatóságával sincs gond. A mellkasát úgy alakították ki, hogy kifejezetten emlékeztet a G1-es alt mód elejére. A világító szem effekt remekül mûködik, bár bizonyos szögbõl megvilágítva olyan, mintha kancsal lenne. A karjaira kerülõ panelek viszont némileg zavaróak, a lábak pedig kicsit vaskosak, oszlopszerûek (no azért persze nem egy Drift), de nem akarok hibákat keresni ebben a remek és részemrõl nagyon ajánlott figurában. Ha- legalább a Hasbro verzió - megjelenik itthon, javaslom a beszerzését. Nem okoz csalódást.

2011.05.07.:

Box art:

Fegyverrel:

Mad Max:

Haszongépjármûvek:

Méretarány:

Akár fél lábon is:

Me Grimlock loves old stories...:

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza