Shattered Glass Calidus / Rodimus (MMC, "voyager"):


Sok jót hallottam az alapvetõen IDW (és egyébként G1) design-t követõ MasterMind Creations 3rd party cégrõl, hogy úgy döntöttem, beszerzek tõlük egy figurát. A választásom a cég Calidus néven kiadott Rodimus / Hot Rod öntvényére esett, annak is az általam nagyon kedvelt és túl sokszor nem kiadott gonosz Shattered Glass tüköruniverzum változatára. Nos, nem kellett csalódnom, sõt, le vagyok nyûgözve. De miért is?

Nos, az alt mód egy futurisztikus sportkocsi. Vagy nem is tudom. Olyan, mint egy traktor és egy sportkocsi szerelemgyereke, aki nagyon szereti a Mad Max filmeket. Hihetetlen jól néz ki a hatalmas elsõ kerekeivel, miközben a hátsó kerekek gyakorlatilag rejtve maradnak. Pedig nem kicsik, csak az autó hosszanti tengelyéhez közel helyezkednek el. A festés nagyon rendben van, illik hozzá. Persze insignia nem kerülhetett rá, és egyelõre én sem matricáztam fel. A jellegzetes fegyver a kocsi tetejére, a figurához adott íj pedig alulról az elejére kerülhet, mint egy extra lökhárító két acélheggyel az orrán. A mérete nagyjából voyager.

Az átalakítása nagyon ötletes, ám üdítõen egyszerû, különösen, ha a 3rd party mezõnyt nézzük. Remek volt foglalkozni fele.

A robot mód jól visszaadja a karaktert nyúlánk magas termetével. A magassága nagyobb voyager méret, ám kifejezetten vékony alkat. A pózolhatósága pazar, talán az egyik legjobb, melyhez volt szerencsém. Több helyen dupla ízületek mentén mozgathatjuk, miközben a stabilitása és a súlyelosztása is remek. Az újak is mozognak, a fegyverek stabilan állnak a kezében. A feje is nagyon hangulatos, a porn-mustache sem maradhat el. Jár hozzá egy csere fej is, de én nem látok gyakorlatilag semmi különbséget a kettõ között. Szuper figura, örülök, hogy beszereztem.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 10/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Méretarány:

Méretarány:

Vissza